Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-01-17, 09:39 Cenzura to bzdura
Po co jest ustawione automatyczne zamienianie niektórych słów na "terefere"?
Jest to bezsens, bo nie zauważyłem żeby na tym forum był problem z przeklinaniem, natomiast nie można teraz np. napisać tytułu jednej z piosenek Elektrycznych Gitar.
No problemu nie ma bo raz ze moderatorzy działąją, dwa że wlasnie cenzura działa.
To ze czase pojawiają sie jakieś utrudnienia jak z tą chociażby piosenką to jednak z tego co widze zauwazyleś występowanie cenzury dopiero przy swoim 494 poscie
a wystarczy ze treść piosenki wstawisz w znacznikach code i bedzie widac
Wysłany: 2007-01-17, 15:26
Nori napisał/a:
dr frasunek, nadszedl czas, abys zmienil forum :p
Znowu?
Grozi mi jakiś ban o którym nic nie wiem?
Na tym forum miało nie być banów(zresztą już administracje dwóch for przekonały się jak daremnym działaniem jest nakładanie na mnie bana. No jedno z nich jest dopiero w trakcie przekonywania się. )
Usuwanie/zastępowanie obraźliwych, wulgarnych słów mysle ze nie jest żadną nowością - żaden poważny serwis do tego nie dopuszcza, no chyba ze jakieś forum trzynastolatków.
Ta cenzura napewno nie ogranicza czyiś poglądów, jedynie może sposób ich wyrażania na bardziej kuluralny.
Trzeba się pogodzić (no albo opuścić jak to Nori sugerował ) jeżeli się cenzura nie podoba
Wysłany: 2007-01-17, 19:51
Ptaq napisał/a:
Ta cenzura napewno nie ogranicza czyiś poglądów, jedynie może sposób ich wyrażania na bardziej kuluralny
Ta cenzura jest po prostu głupia.
1. Promuje bluzgających nie znających ortografii. hój chój
2. Jest dziurawa. ch*j zostanie zamienione ale już "po ch*ja" zostawi. I wiele innych również zostawi.
3. Ogranicza mnie, bo nie mogę napisać jakiej piosenki słucham.
4. Bluzgającymi powinny się zająć modzi a nie bezmyślna maszyna (choć pewnie wyjdzie, że to żadna różnica )
2. Jest dziurawa. ch*j zostanie zamienione ale już "po ch*ja" zostawi. I wiele innych również zostawi.
no jest wiele możliwości obejscia tego np. wpisujac po kazdej literce kropke, przecinek itp. ale tu nie o to chodzi by jakis sprytny algorytm wylapywal wszystkie proby przeklinania, a by jedynie a by (i tu sie odnosze do pkt. 4) ułatwić / zmniejszyc roboty moderatorom. Bo wiadomo ze kilku sprytnych sie znajdzie probujacych to obejsc, ale licze na to ze przecietny myslacy czlowiek zauwazy ze nie tolerujemy przeklinania i raczej nie bedzie probowal tego obejsc.
A co do pkt. 3 to już napisałem w pierwszym swoim poscie w tym temacie jak można to obejść ale widze nie czytasz uwaznie
Wysłany: 2007-01-17, 20:16
Ptaq napisał/a:
no jest wiele możliwości obejscia tego
Sądzę, że "po ch*ja" to dość popularny zwrot i ciężko to nazwać próbą obejścia. (Oj przypomniał mi się jeden admin, który gwiazdkowanie przekleństw chciał podciągnąć pod punkt regulaminu o zakazie posiadania drugiego konta w celu uniknięcia nadzoru.)
Ptaq napisał/a:
A co do pkt. 3 to już napisałem w pierwszym swoim poscie w tym temacie jak można to obejść ale widze nie czytasz uwaznie
Nie podoba mi się ten sposób obejścia, więc go zignorowałem.
Ograniczasz mnie, albo będę przeklinał w tagu code albo w ogóle.. A może ja wolę przeklinać w tagu mod ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum