Wysłany: 2006-10-04, 10:35 Lista przebojów Polecający: Ptaq
'Rozmawialem' poprzez PW z uzytkownikiem saferłel na temat listy przebojow na forum. Zapytalem o szczegoly i tu wlasnie je zamieszczam:
Cytat:
Mój pomysł polega na zorganizowanie takiej forumowej listy przebojów.
Zasady byłyby proste. Co tydzień (Sobota) odbywało by się nowe notowanie a użytkownicy przez cały tydzień od ogłoszenia wyników głosowali by na piosenki minimalnie 6, a maxymalnie 12, które następnie pod koniec tygodnia zostały by zliczane (pkt) i trafiały do notowania listy, które by obejmowałao 40 utworów. Utwory do głosowania byłyby zamieszczane na specjalnej liście do głosowania, którą prowadzący listy zamiesczał by przy każdym nowym notowaniu. Użytkownik dany mógłby głosować raz w tygodniu na swoje piosenki, wśród których mógłby umieścić maxymalnie do 4 nowości czyli np. 8 utworów z listy i własne 4 utwory jako nowości. Można by było głosować max na dwa utwory jednego wykonawcy.
Pierwsze notowanie polegałoby na tym że każdym mógłby dać od siebie 8-12 nowości żeby została stworzona lista po prostu, ale od następnego obowiązywać już będzie regulamin.
Jeśli zabawa by została przyjęta bardzo prosiłbym żeby moderator lub ty osobiście usuwał stare głosowanie (tuż przed opublikowaniem nowego) i wstawiał je razem ze wszystkimi postami głosujących do specjalnego tematu Archiwum Listy Przebojów, który mógłby być przyklejonym temat w dziale muzyka lub znaleźć się obok Kosza w kategori - INNE.
Jedynym problemem MOŻE być to kto to będzie prowadzić, niewiem czy z taką ilością głosów i ogólnie z wielkością sobie poradzę, ale myślę że będzie dobrze, ewentualnie zatrudniłoby się jakiegoś drugiego pomocnika gdyby np. w Sobote mnie nie było cały dzień
Przedstawiam teraz zasady czyli regulamin jaki będzie sie pojawiać przy każdym notowaniu:
1.Głosujemy na 8 do 12 utworów maxymalnie.
2.Z listy utworów jaka jest podana zawsze obok głosowania trzeba wybrać przynajmniej 4 utwory, żeby do dodaniu maxymalnej ilośco nowości czyli 4 liczba głosów była równa 8.
Maxymalnie można wybrać 12 utworów z listy i ani jednej nowości.
3.Natomiast max 4 utwory mogą być spoza tejże listy - będą to nasze propozycje tak aby w sumie bylo mX 12 miejsc - jeśli będą wiecej niż 4 nowości to nie będą one liczone - chyba że liczba osób głosujących w danycm tygodniu nie będzie większa niż 5
4.Punktacja. Punkty pozostają niezmienne w przypadku głosowania na 14 utworów jak i 8.
1 miejsce - 20pkt
2 miejsce - 16pkt
3 miejsce - 12pkt
4 miejsce - 10pkt
5 miejsce - 8pkt
6 miejsce - 7pkt
7 miejsce - 6pkt
8 miejsce - 5pkt
9 miejsce - 4pkt
10 miejsce - 3pkt
11 miejsce - 2pkt
12 miejsce - 1pkt
5.Nie głosujemy na więcej niż 2 utwory jednego wykonawcy - w razie nie przestrzegania tego punktu regulaminu głosy na większą liczbą piosenek danego wykonawcy niż 2 będą anulowane.
6.Jeżeli w danym tygodniu ktoś w swoich głosach umieści już jakąś propozycje to następna osoba chcąca na to samo głosować nie musi już brać jej jako propozycji (czyli ma nadal 4 propozycje w zapasie).
----------
Ok to na tyle Proszę o zadawać pytania.
Co Wy na to ? Dla mnie szczerze mowiac pomysł dobry, tylko te szczegoly powyzsze troche zamieszane
Tak od siebie moze bym jakos to uproscil i po prostu Tworzył co sobote 2 ankiety - z właściwą listą przebojów - kazdy moze oddac po 3 głosy na ile tam bedzie ustalone piosenek (powiedzmy TOP20). No i druga ankieta z 'propozycjami do TOP20' i tam bysmy mieli powiedzmy tylko po 2 głosy. I potem te piosenki co by z 'propozycji' mialy wiecej niz te z 'TOP20' by wypychaly je. No to tak odemnie. Teraz niech reszta sie wypowiada
Wysłany: 2006-10-05, 09:11
Polecający: bierdonka
ok , wszystko fajnie , podoba mi się. Jak coś to macie moja pomoc , moge to moderowac czy jak tam , tylko niech mi ktos wyjaśni dokładniej o co biega z zasadami bo troche zagmatwane ;p
Wysłany: 2006-10-05, 09:29
Polecający: Dzięki sobie :)
Właśnie spojrzałem na post i poprosze o wykreslenie 3 punktu bo on wszystko miesza.
A Zasady są takie jakie są:
Użytkownicy głosują przez cały tydzień i w sobote są wyniki.
Mogą oni głosować na maxymalnie 12 piosenek a minimalnie MUSZĄ zagłosować na 8.
Każdy user biorący udział może dać maxymalnie 4 nowości, których nie ma na liście i one w następnym tygodniu będą już na tej liście. Można oczywiście dawać np. 3 nowości i 5 piosenek z listy = 8 lub 8 piosenek z listy i zero nowości też = 8. Ważne żeby było przynajmniej 8 głosów.
W pierwszym notowaniu każdy wybierze od 8 do 12 piosenek nowości by mogła zostać stworzona właśnie ta lista z której będziemy wybierać w kolejnych notowaniach, ona zawsze będzie umieszczona pod ostatnim notowaniem. Stare notowania będą składane do specjalnego archiwum.
Jasne ?:D
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
Tyle ze to wszystko pasowalo by, by odbywalo sie poprzez ankiete - ukrytą - czyli wyniki widac dopiero po jakims tam czasie, tam mozna ustalic ile moze jeden uzytkownik MAKSYMALNIE oddac glosow, ale minimalnej wartosci nie mozna, wiec tu bym ze wzgledu na sprawy techniczne ustalil gorna granice i jedynie zasugerował dolną - bo i tak kazdy bedzie robil jak bedzie chcial.
Wysłany: 2006-10-05, 10:41
Tak tylko przecież skąd będziemy wiedzieć jaki użytkownik dał piosenkę X jako swoją pierwszą za 20 pkt a którą zaznaczył ostatnią za 1 pkt??? Myślę że zastosowanie ankiety mogłoby wprowadzać sytuacje typu kilka piosenek na tym samym miejscu, oczywiście w mojej wersji też tak zdarzyć się może ale jednak tam jest rozbierzność między 20pkt a 1 i sądze że jest ciekawiej też.
Ankiety możemy zrobić okolicznościowo np. pod koniec roku i np. wybrać najlepszą piosenkę, która pojawiła się do tego czasu na liście przez załóżmy 15 notować (wybieralibyśmi pomiędzy numerami 1 które były na liście)
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
Bardzo dobry pomysł jako propozycję zgłaszam już w tej chwili "i don't give a fuck" polskiego zespołu Michelle Was Wrong.Kawałek ten możecie legalnie ściągnąć z tej strony:
Wysłany: 2006-11-11, 19:14
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
nie zrozumialas mnie :p
mnie nie interesuje wasza muzyka, techno, hh, pop itd. ciesze sie, ze tam R+ nie ma, Rammstein ma zejsc do podziemia (:p), albo ponownie zaczac robic taka muzyke jak na pierwszych dwoch plytach
Wysłany: 2006-11-12, 10:18
Może ma zniknąć, żebyś nie musiał się martwić o kolejne krążki, które mogą być coraz bardziej popularne i komercyjne.
Przyjdzie dzień że Rammstein nagra z Ich Troje
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum