I radio randka, i Kurczol prowadziłaby jakiś tokszoł z poradami dla dzwoniących słuchaczy, "Godzina z Kurczakiem", a Ptaq by był ojcem dyrektorem, alleluja i do przodu!
A tak poza tym to sobie tego nie wyobrażam jakoś
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Tyle ze to sie chyba wiaze z kosztami - bo jedno to serwer, chocaz to akurat mysle nie jest najwiekszy problem. Przedewszystkim nie wiem jak to jest z licencją na puszczanie muzyki, bo chyba remiksy nie są objete opłatami. Ale jak by sie chcialo puscic choćby takie 'Ich troje" to juz to jest nie legalne bo trzeba od zaiksa jakas licencje mieć, nawet nie wiem jakie sa orientacyjne ceny ich bo z tego co widze wszystko jest ustalane indywidualnie i jeszcze cos tam czytalem o jakis rejestrach w bazie radiofoni - ale nie wiem czy to tez internetowych sie tyczy. Wiem ze sporo roboty by bylo by dzialalo to legalnie, do tego konkurencja tez spora.
nie widzialem tak w mojej wypowiedzi choc troche zartu ??
PtaQ czy ja wiem, mysle ze takich oplat nie ma bo przeciez wiele jest radio (chyba sie nie odmienia) na internecie i jakos caly czas dzialaja, ale wlasnie pada pytanie czy legalnie
A no wlasnie, a jak juz cos robic i dla szerszego grona ludzi to lepiej legalnie. Bo moze sa i radia po 4 sluchaczy i moga sobie to nielegalnie robic. Ale mysle ze wiekszosc nadawcow co maja juz kilkadziesiat sluchaczy to maja licencje. One chyba nie sa az tak drogie ale sporo mi sie wydaje zalatwiania.
Wysłany: 2006-08-22, 07:53
Polecający: Muzyka mnie tu przywiodła....
Radio-- tak, jestem prezenterka w radio internetowym.... i cóż..założenie radia to prosta sprawa...ale zainteresowanie słuchaczy swoja muzyką...to wielka sztuka..... każdy kto raz spróbował właśnie tego co ja o TYM wie.... muzyka do prezentowania to jedno ale trzeba posiadac wiadommości na temat wykonawców, posiadać kulture tzw. muzyczną...itd....czy ktoś się zgodzi ze mną...NAPEWNO czekam na wasze odpowiedzi moje gg.6833131, lub tutaj na forum , będzie ktoś odważny?
Wysłany: 2006-08-22, 13:40
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
mysle, ze z tego radia nic by nie wyszlo, wiele osob z forum lubi metal, wiele lubi techno... ja techna nie znosze, cizko by bylo dogodzic wszystkim... no okay, wiekszosci!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum