Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Colorblind  

Wysłany: 2008-07-08, 13:41   

Cytat:
nie dozwolony
niedozwolony
Cytat:
Na forum zabronione jest:
jeżeli chcemy utrzymać takowy zapis, powinniśmy zmienić formę zapisu dalszych podpunktów, w stylu - 'zabronione jest używanie, pisanie' itp. Poza tym jak dla mnie tutaj brakuje informacji, że na forum zabronione powinno być jakiekolwiek pisanie stylem, który utrudnia zrozumienie posta - chodzi mi o socjolekty typu <Misiaczq, kLIKash, tesH itp> - cały post napisany takim stylem jest po prostu niejasny i ciężki do zrozumienia, zwłaszcza wtedy, gdy komuś caps lock się zaciął
Cytat:
Administratorzy zastrzegają
administracja zastrzega
Cytat:
nie wykazujący
niewykazujący
Cytat:
do celów
w celu
Cytat:
(moderatorzy mogą przyznać jednemu użytkownikowi maksymalnie 1 sztukę))
ten zapis powinien być zmieniony
Cytat:
nie wnoszący
niewnoszący

'Jeśli masz do siebie zaufanie i wierzysz w swe marzenia i podążasz za swoją gwiazdą...
...to i tak pobiją Cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia.'
:luka:

ręceprecz odtybetu
Ostatnio zmieniony przez Colorblind 2008-07-08, 15:04, w całości zmieniany 1 raz  

bro  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-07-08, 13:43   

Po braku odezwy i przedstawieniu zerowego zainteresowania ze strony admina, rozumuję, że nie przeszkadza nikomu sprzeczny, napisany nie po polsku, pełny błędów regulamin. Właściwie bardzo mnie to dziwi, bo gorzej napisanego regulaminu chyba nie widziałem, szczególnie, że nie chodzi tylko o same błędy ortograficzne - którą mogą być postrzegane jako mało ważne, powierzchowne - ale o rzeczy istotne.

Obawiałbym się wykorzystania tego dla swoich celów, przez jakiś użytkowników, no ale skoro władza nie widzi żadnego zagrożenia to czym się przejmować? Nieprzestrzeganie zasad, które się samemu ustaliło jest z pewnością fascynujące :]

Colorblind  

Wysłany: 2008-07-10, 15:35   

skoro już chcemy poprawić nasz regulamin, to według mnie powinna być w nim mowa o czasówkach, że istnieje coś takiego itp. - wielu nowych nie wie o istnieniu tej funkcji, a ciągłe informowanie przez PW staje się czasochłonne i bezsensowne - lepiej w regulaminie podać informację o tym

'Jeśli masz do siebie zaufanie i wierzysz w swe marzenia i podążasz za swoją gwiazdą...
...to i tak pobiją Cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia.'

ręceprecz odtybetu

dj RKNZ 

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-07-10, 15:38   

A ja myślę, że regulamin nie jest potrzebny. Na forum są niepisane zasady, życzliwi użytkownicy szybko informują o nich nowych to po co regulamin?
Naprawdę ludzie muszę mieć napisane, że nie wolno obrażać drugiego człowieka?

charon  

Wysłany: 2008-07-10, 15:41   
   Polecający: Colorblind

Cytat:
Naprawdę ludzie muszę mieć napisane, że nie wolno obrażać drugiego człowieka?

Są tacy, którzy tego potrxzebują. Całkiem ich sporo. Inaczej nie byliby potrzebni moderatorzy z ich opcją dawania bana.
Eternally

last.fm

dj RKNZ 

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-07-10, 15:47   

Ale czy potrzebny jest regulamin, żeby moderator mógł zbanować kogoś kto nie chce się przystosować?

charon  

Wysłany: 2008-07-10, 15:49   

dj RKNZ napisał/a:
zbanować kogoś kto nie chce się przystosować?

Jak nie będzie regulaminu, to do czego ma się przystosować?
Eternally

last.fm

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-07-10, 15:52   

Cytat:
Ale czy potrzebny jest regulamin, żeby moderator mógł zbanować kogoś kto nie chce się przystosować?
Teoretycznie powinna być jakaś konkretna, namacalna podstawa do bana. Gdyby nie było regulaminu, to jeden z drugim stwierdzi - co nie zabronione jest dozwolone. Choć bana można dać i tak, tylko gdy jest uzasadnienie to ładniej wygląda ;]

mototówka <3

ręceprecz odtybetu

gracja  

Wysłany: 2008-07-10, 15:55   

Sol napisał/a:
Choć bana można dać i tak, tylko gdy jest uzasadnienie to ładniej wygląda ;]

Tylko pogratulować.. ban ''bo tak mi sie chce'' :zdziwko:

dj RKNZ 

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-07-10, 16:02   

Przystosować się do forum. To nie jest trudne dla w miarę rozgarniętej osoby. Zwłaszcza gdy ostrzeżenie poprzedza upomnienie na PW.

Poza tym ten regulamin teraz jest koszmarny, a ostrzeżenia się pojawiają. Dzisiaj widziałem za czasówki, o których w regulaminie nie ma słowa.

Sol  

gracja napisał/a:
ban ''bo tak mi sie chce''
Nie, ban bo zasłużył. Bo wydaje się to oczywiste i bezdyskusyjne, tylko nie ma żadnej podstawy prawnej. Np. bany za brak czasówek są nieuzasadnone w tej chwili ;]

mototówka <3

ręceprecz odtybetu

charon  

Zdarzało się widzieć fora, gdzie sami admini klęli i obrażali użytkowników, nie mówiąc o całej reszcie. Przyjdzie ktoś, kto był wcześniej na takim forum, tu zacznie, dostanie warna i z żalem do moda wyskoczy, bo "na innych forach wszystko można".
Eternally

last.fm

dj RKNZ 

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-07-10, 16:07   

To że nie ma regulaminu to nie znaczy, że wszystko wolno. Wtedy się można odwoływać do zdrowego rozsądku.

Gdy jest regulamin to jeżeli czegoś nie ma w nim to już jest dozwolone.

Oczywiście zawsze można dodać punkt, który widziałem na pewnym forum, że to moderator/administrator decyduje o tym co jest sprzeczne z regulaminem...

Colorblind  

Wysłany: 2008-07-10, 16:13   

Cytat:
Dzisiaj widziałem za czasówki, o których w regulaminie nie ma słowa.
po pierwsze ostrzeżenie nie było za same czasówki, po drugie dana osoba dostała wcześniej upomnienie na PW, do którego się nie dostosowała - nie ma dawania warna za nic i tak o, trzeba liczyć się i z regulaminem i z treścią zawartą przez moda w PW
dj RKNZ napisał/a:
Poza tym ten regulamin teraz jest koszmarny
a to niedługo się zmieni ;]
Sol napisał/a:
Np. bany za brak czasówek są nieuzasadnone w tej chwili ;]
tyle, że do tej pory nikt nie dostał bana za brak czasówek, poza tym - o czasówkach informuję w prawie wszystkich upomnieniach, jakie wysyłam użytkownikom, że jest taka opcja, więc jeśli ktoś nie dostosowuje się do tego i nadal ignoruje regulamin wysyłając takie a nie inne posty, ignorując moje wskazania, to już nie moja wina, że warna dostanie

ręceprecz odtybetu
Ostatnio zmieniony przez Colorblind 2008-07-10, 16:28, w całości zmieniany 4 razy  

Sol  

Wysłany: 2008-07-10, 16:13   

Wystarczyłoby, żeby administrator wreszcie się ustosunkował do tematu i poprawił regulamin. Jednak tu zagląda i czyta, skoro na temat szaty graficznej się wypowiada. Pytanie czemu zignorował sprawę istotniejszą. Bo tak wygodniej zapewne? ;>

mototówka <3

ręceprecz odtybetu

Odpowiedz do tematu