Wysłany: 2006-10-07, 22:01 Sponsorzy forum Polecający: Ptaq
Co myslicie by forum samo na siebie zarabiało?
Nie mysle tu o jakis wyskakujacych banerkach i tym podobnych rzeczach.
Ale jakiś link na forum, ew. jezeli była by dobrze płatna reklama jakieś kilkudniowe info o sponsorze w ogłoszeniu.
Teraz troche by sie przydało jakieś dofinansowanie głownie na serwer bo jak widzicie obecny niedosc ze ciągle ma pady to jeszcze cos ostatnio czesto pada
No i mysle by przeniesc forum juz na jakiegoś 'pewniaka'. A do takich zalicza sie np. home.pl tyle ze tam ceny są ekmm... delikatnie mowiac rzedu kilkuset złotych, no ale chcac mieć dobrze działajace forum trzeba inwestnąc.
A nie chce zbierać zadnych datkow bo zdaje sobie sprawe ze tu wiekszosc mlodziez i nie ma sama dla siebie za duzo pieniedzy dlatego co myslicie o tych sponsorach?
Dodatkowo jak by sie udalo pozyskac wiecej środkow kupilibysmy koszulki z logo forum itp. tzn. z takich 'forumowych' pieniedzy kupiłbym jaknajwiecej sztuk no i kazdy chetny tez by mogl kupic - bo im wiecej w zamowieniu to tym taniej. I pozniej by mozna rozdawac je w konkursach jakis itp. No ale to są wszystko pomysły jak by było wiecej środków. Teraz to trzeba mysleć o nowym serwerze.
To teraz Wy sie wypowiedzcie co o tym myslicie.
Dodam ze sponsorów pewnie bysmy znaleźli bo jestesmy jak by nie bylo jednym z najbardziej znanych for.
Czemu najbardziej cieszy Cię to najgorsze miejsce?
poniewaz w:
1 frazie jest 377,000 konkurencyjnych stron
2 frazie jest 478,000 konkurencyjnych stron
3 frazie jest 14,600,000 konkurencyjnych stron
a na 'forum' jest: 3,480,000,000 czyli DUZO DUZO wiecej.
To tak jak bys sie sciagał z przedszkolakami na rowerze i bys z nimi wygrywał - czy byś miał z tego powodu wieksza satysfakcje niż zająć 3 miejsce w "Tour the Polonia" (czy jak to sie tam pisze )
Ptaq moze skorzystasz z mojej oferty a mianowicie Iplaneta.info, nic nie tracisz bo za serwer nie płacisz a jak się spodoba to możesz zostać. Bynajmiej teraz mozesz umiescic u mnie forum gdy występują te pady zagrosze. Co ty na to?
Ptaq moze skorzystasz z mojej oferty a mianowicie Iplaneta.info, nic nie tracisz bo za serwer nie płacisz a jak się spodoba to możesz zostać. Bynajmiej teraz mozesz umiescic u mnie forum gdy występują te pady zagrosze. Co ty na to?
Tyle ze ja o tym hostingu nic nigdy nie slyszalem a nie chce przenosic forum w niesprawdzone miejsce. Pozatym kazdy serwer wczesniej przez min. miesiac testuje na innych stronkach by forum po przeniesieniu mialo pewne miejsce - obecnie kupilem serwer w cal.pl i umieszczam swoje stronki - jezeli przez miesiac bedzie wszystko OK, kupuje kolejny pakiet i wtedy umieszcze na nim forum, pozatym nie ufam jak jest hosting za darmo.
Nori napisał/a:
Mysle, ze tak mogloby wygladac to forum...
dlaczego nie chcesz miec banerow? Komu przeszkadzalby baner na samym dole strony?
Ale ja wlasnie mowie ze zwykly baner OK, ale nic w formie popupow itp. no i musi byc odpowiednia zaplata bo za jakies grosze nie chce zasmiecac forum.
ale wtedy nie zliczane są statystyki wyświetlania popup więc mija się to z celem
_________________ Będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę ...
Ejjj......pssstttt.... Gość - pamiętaj, że BlueForum to Piaty Wymiar Rzeczywistości
www.BlueMan.pl devBlog - nie tylko o programowaniu
Ja mogę sobie nosić koszulke z forum nasze net. Ale jak będzie pomarańczowa. ;D
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
przypomne slowa PtaQ z przed kliku m-c "bez zadnych reklam na forum"
ale nie dziwie sie bo wiadomo jak sie chce miec dobry serwer trzeba zaplacic a jak masz dalej wydawac ze swojej kieszeni to ja jestem za reklama
choc lepsze by nie zasmiecac forum jest zbiorka, ale to wiadomo nie zawsze wypala ale pamietajmy mamy jednego usera z Niemiec, a oni sa bogaci
ale reklama taka jak na przykladowym forum, taka na dole w sam raz moze byc, ale cena chyba troszke wieksza, bo różnica jest spora i jedna minusowa reklama taka z boku wyglada to beznadziejnie
a koszulki i wogole jakies gadzety bardzo dobry pomysl a tym lepszy jakby dla modow byly za darmo :lol:
Na niektórych forach użytkownicy wpłacają na konto założone przez administratora.Może na tym forum tak zrobić.Oczywiście wpłaty nie są obowiązkowe no i suma - dowolna...
Byłem na zlocie forum , gdzie kiedyś pisałem i kto chciał to wrzucał do koszyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum