Wysłany: 2007-06-15, 09:47 Tematy w dziale "Przywitaj się"
Ta sprawa wymaga jakiegoś konkretnego rozwiązania. Bo te kłótnie są bezsensu. Nic z nich nie wynika. Modzi sie czepiają, w tym temacie są niepotrzebne posty.To jest przecież temat powitalny, przecież nie będzie tam tylko suchego:
"Cześć, jestem Wojtek i mam 17 lat"
A potem odpowiedzi typy:
"Witaj", "Hej" lub "Cześć"
No chyba że tego oczekujecie. A jak tego chcecie to lepiej będzie jeśli ten temat będzie zlikwidowany bo będzie sucharny!!
Wypowiedzcie się na ten drażniący temat. Trzeba coś z tym zrobić.
I niech się w końcu Ptaq wypowie bo jeszcze nie wydziałem jego wypowiedzi na TEN temat!!
_________________ "Cóż najtrudniejsze z wszystkiego?
A prostym wydaje się zgoła:
Dojrzeć spojrzeniem własnym
To, co się przed nim nie chowa"
Dobra ja tam odnośnie tematu przywitalni wysłałem 1 PW do moderatorki.
Ale wtedy sprawe znalem jedynie tak powierzchownie, dlatego nie chciałem się wypowiadać tak 'na szybko'.
W chwilo obecnej jestem po kilkudniowej obserwacji tego działu.
Moje wnioski jeszcze kilka dni temu były takie, że miło zagadać z nowymi userami, i tu sie w 100% zgadzam - każdy woli jak się z nim przywita jakimś mniej schematycznym 'witaj'.
To sami 'nowi' piszą coś o sobie by potem przy powitaniu nawiązać do tego powiedzieć ze też się to lubi ale w tym momencie taki 'stary' user powinien zareagowąć + - tak:
Cytat:
- Jestem Ola mam 15 lat bardzo lubie ONA.
- Witaj Olu wiesz, ja tez jestem fanem ONA, my już sporo o tym zespola gadaliśmy ( i tu podajecie link do tego tematu. ) (...)
I to jest mysle powitanie którego powinniśmy się trzymać bo nie wciąga się wtedy usera do stworzenia kolejnego tematu o ONA, a pomaga mu sie obyć z forum - pokazuje mu się, że u nas dużo tematów już jest - a czesto nowy user by po prostu zalozyl kolejny temat o ONA.
A teraz co ja widze... tematu typu:
Cytat:
- Jestem Ola mam 15 lat bardzo lubie ONA.
- user1: Pierwszy... ha, user2 jestem znów przed Tobą, widzisz powinenes sie bardziej starać bo user1 nie spi , witam.
- user2: Ty zarazo jedna znow jestes przede mna, ale nie martw sie teraz mam wolne przez 4 dni to kazdy user bedzie pierwszy przezemnie przywitamy
ps. witaj Olu.
- user1: (..)
Bardzo wiele tematów tak wygląda - fakt, że tu jest to wyolbrzymione - ale chce pokazać o co mi chodzi, że bardzo często w tematach danego nowego usera toczy się luźna rozmowa rodem z GG miedzy starymi userami, a w tle i pojawia się wątek nowego usera.
A to przeciez nie o to chodzi to on ma byc tym nr 1 w tym temacie
Czesto stary user cos pisze w tym temacie (nawet jesli nawiaze cos do new.usera) to potem jeszcze napisze z 5 postów (luznej gadki z kimś starym) nim mu ten user odpowie. Ze robicie z tego działu czat - ale czat który wcale nie ma na celu pogodanie przyzwyczajenie nowego usera z forum a tylko pogadanie sobie miedzy soba tak jak w SB.
Więc oficjalnie zwracam się do całego zarządu forum o stworzenie "Spam-działu". Bez naliczania postów, bez określonej kategorii, bez zamykania temtów gdzie każdy mógłby zapostować co chce i byloby to miejsce do wesołych pogaduch. To by oczyściło Powitania i mody byłyby zadowolone i zwykli userzy też.
Psycho Krusher, własnie o to chodzi ze forum to nie czat i bezsensowne sa takie dzialy ;/ jak juz wspomnialakoezaka wyzej macie czat pw i gadu-gadu tam mozna sobie pogadac a nie na forum pociskac glupoty.
Przeciez jest PW i czat- czego jeszcze chcecie na dobrą sprawe... ??
Do korzystania z czata potrzebne jest żeby więcej userów było na raz na forum. A to się zdarza rzadko. Gadanie na PW? Bezsens.
Poszczelona napisał/a:
Psycho Krusher, własnie o to chodzi ze forum to nie czat i bezsensowne sa takie dzialy ;/ jak juz wspomnialakoezaka wyzej macie czat pw i gadu-gadu tam mozna sobie pogadac a nie na forum pociskac glupoty.
Znam wiele forum na których są takie sekcje i trzymają się tam dobrze i nikt nie narzeka na spam wokoło. To by napewno rozwiązało problem spamu. A na gg to ja sobie także i o filmie i polityce porozmawiać tak samo jak o głupotach. Na forum może też tak być.
Wysłany: 2007-06-15, 14:34
Polecający: baba jaga ;P
Spam dzial to Ty masz chyba w mozgu.
To jest F O R U M
powtorz powoli
FFF OOOO RRR UUU MMM
dyskusje tocza sie na dany i okreslony temat, jest regulamin ktorego sie kazdy trzymac musi, a dla grupki mlodziezy z burza hormonow osobnego dzialu nie trzeba robic. Jak chcecie sobie pogadac o dupie marynie to sie umawiajcie na spotkania na czacie, albo ggkonfa sobie zrobicie, wlasne numery na pewno posiadacie. Ale zamiast popier**** sobie w okienku to wbijacie na frum smiecicie i jeszcze macie pretensje jak ktos sprzata.
A jakbym tak wpadla jednemu i drugiemu do mieszkania i nasrala na dywan? fajnie by bylo? a pozniej powiedziala.. zrob sobie pokoj, w ktorym bede mogla srac.
Wiesz co troche rozumu i kultury ... gyzys ... v.v ja sama lubie czasem sobie zaoftopic czy pogadac o bzdetach, ale co za duzo to niezdrowo ;/
O, zaczynamy obrażać userów? Czyżby skończyły się argumenty?
Kurczol napisał/a:
To jest F O R U M
powtorz powoli
FFF OOOO RRR UUU MMM.
No nie gadaj, a ja mysłałem, ze to portal o gotowaniu.
Kurczol napisał/a:
dyskusje tocza sie na dany i okreslony temat, jest regulamin ktorego sie kazdy trzymac musi, a dla grupki mlodziezy z burza hormonow osobnego dzialu nie trzeba robic. Jak chcecie sobie pogadac o dupie marynie to sie umawiajcie na spotkania na czacie, albo ggkonfa sobie zrobicie, wlasne numery na pewno posiadacie. Ale zamiast popier**** sobie w okienku to wbijacie na frum smiecicie i jeszcze macie pretensje jak ktos sprzata..
"Młodzież z burzą hormonów"- Cudowna, pusta fraza. Jak sie nie wie co powiedzieć to się wymysla takie dziwadła, co starowinko? Zróbcie nam miejsce do pogaduch to nie będzie smiecenia.
Kurczol napisał/a:
A jakbym tak wpadla jednemu i drugiemu do mieszkania i nasrala na dywan? fajnie by bylo? a pozniej powiedziala.. zrob sobie pokoj, w ktorym bede mogla srac..
Nie odpowiadam za twoj brak wychowania
Kurczol napisał/a:
Wiesz co troche rozumu i kultury ... gyzys ... v.v ja sama lubie czasem sobie zaoftopic czy pogadac o bzdetach, ale co za duzo to niezdrowo ;/
Mnie brak kultury? Pokaż w którym miejscu.
I pozdrów gyzysa.
zbych1112 napisał/a:
Taki pokój świetnie sie sprawdza
Kurczol tego nie wie, jest za stara. Tylko my- mlodzież z burzą hormonów o tym wiemy.
Tez myślę, że jest na tyle dużo tematów a tym więcej tematów - że zawsze można w nich pogadać. Przywitalnia czy off-topic, to troche luzniejsze rozmowy, z podkreśleniem troche luźniejsze - ale bez samowolki.
Co do działu do spamowania, to też nie jest tak ze na innych forach tak jest i jest OK.
Tam jest najwięcej bluzg, kłótni, które sie potem przenoszą na reszte forum - a tam jest tak duzo postów/tematów, ze moderatorzy tam najczesciej nie zagladaja albo zadko, nie mowiac juz o moderowaniu - innymi słowym nie panują nad tymi działami.
Pozatym mamy tak ładną pogodę to zamiast iść gdzies do parku z kolegami/koleżankami pogadać o pierdolach to nie przyklejać mi się tak do monitorów, wiem ze forum jest fajne ale nie chce potem mieć Was na sumieniu jako uzaleznionych
Wiec myślę, że wszystko jasne - nie spamowac mi bezsensownie 'przywitalni' na chwile obecną nowy dział do spamowania również nie jest przewidziany.
Tyle.
Wysłany: 2007-06-15, 15:52
Polecający: bierdonka
Kurczol napisał/a:
A jakbym tak wpadla jednemu i drugiemu do mieszkania i nasrala na dywan? fajnie by bylo? a pozniej powiedziala.. zrob sobie pokoj, w ktorym bede mogla srac.
o fak ;p
Co to kurde , bunt ? ;] Regulamin jest dla wszystkich i obowiązuje wszystkich - nas -modów do sprzątania i trzymania porządku aby każdemu userowi było tu dobrze nie tylko Tobie, Psycho , a was - userów do przestrzegania zasad przejrzystego forum dyskusyjnego. Jeśli utworzymy kolejny dział do spamu to tak naprawdę problemu nie rozwiążemy bo założę się że większość postów będzie właśnie w tym dziale a nie innych , skłaniających do większego ruszenia mózgownica tematów.
Wojny między moderatorami a userami toczone są na każdym forum - ale uprzejmie wnoszę o wzajemne nie obrażanie się i nie pisanie, że my się czepiamy was biednych , pokrzywdzonych przez los ludzi. Internet to takie fajne urządzenie że komunikować się można w różnoraki sposób , tyle że takich for-do-spamu jest w necie mnóstwo - naszym celem jest chyba stworzenie takiego , w którym obowiązuje jakiś porządek.
Podoba mi się pomysł, który podsunął Ptaq by w czasie dyskusji z nowymi podsuwać im pod nos linki do tematów na naszym forum , lub , co tez mi sie podoba zlikwidować dział przywitaj się a zostawić jedynie ankietę z pytaniami.
Co do pogaduszek - Jest od tego SB i czat , możecie nakłonić nowych zeby tam tez sie udzielali a my , modzi nie będziemy na to zwracać uwagi jeśli będziecie tam gadać o pierdołach. Myślę , że to jest kompromisowe rozwiązanie.
Dobra. Widzę, że mam przeciw sobie mur.
Skończmy to, ja nie należe do kłótliwych osób. Niech zostanie tak jak jest, skoro stworzenie działu do pogaduch traktujecie jako problem i zło największe. W końcu nie uważam, że jest nam teraz xle, jedynie czasmi przydało by się większe przymknięcie oka
ze strony "władz".
Ja nie będe się więcej wdawał w dyskusje na ten temat skoro nie mam widocznego poparcia. To by było moje podsumowanie w tym temacie. Zakopmy topór wojenny (jeśli. oczywiście go wczesniej wykopaliśmy ).
Tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum