To ja moze jak zglosie sie kilka osob - przydziele wam po 1-2 działy i tam pokazecie czy umiecie zapanować nad nimi Ci ktorym wyjdzie to najlepiej, dostaną moda na całe forum.
Tylko to tak do konca zabawa nie jest - bo moderator musi swiecic przykladem, i nawet drobne bledy ktore sie zdarzaja uzytkownikowe to patrzymy na nie przez palce... niestety moderator nawet na nie niemoze sobie pozwolic. Moderator piszac musi stawiac na jakość postów - jak cos pisze musi wiedziec czy to co napisze wniesie cos do tematu, zainteresuje innych i czy w jakis sposob nie zlamie regulaminu.
Pierwsza zasada moderatora - jakość a nie ilość, choc to nie znaczy ze mod. musi pisać malo ale musie duuzo wiecej sie przykladac do tego co pisze.
Moderowanie tak jak powiedział Ptaq wcale nie jest zabawą i musze poweidzieć od siebie, że dbanie o całe forum nie jest sprawą łatwą szczególnie teraz, gdy forum tak szybko zyskuje sobie rzeszę nowych użytkowników. Dobrym pomysłem jest danie moda na konktretne działy.
PS. Część postów została usunięta ponieważ nie były kompletnie związane z tematem i robił sie straszny oftop i podchodziło to pod nabijanie statystyk.
Ostatnio zmieniony przez qudlaty 2005-10-15, 09:17, w całości zmieniany 1 raz
gudlaty ano o tym wiemy ze sa posty usuwane i dobzre;):) przynajmniej forum sie nien zasmieca a co do moderatora to fajna rzecz tylko ktos musi byc bardzo sumienny i obowiazkowy
Doswiadcznei z forami hmmm? na epulsie nie udało mi sie nim zostac(moderatorem)...no ale coz nigdy nie dostałąm upomnienia....nie dawałam nigdy postow typu "nie wiem" i nie zarzycałam tematow typu jak sie nazywa twoj ojciec:P
A co do moderatora kiedys musi byc ten pierwszy raz:P
Pozdrawiam
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
wybacz... wydawalo mi sie ze ktos zrezygnowal...
ale mysle ze jak jestes nadal chetna to jaknajbardziej mozesz sprobowac sie w tej roli...
jednak mowie od razu ze potrzebuje jak narazie tylko 2 dodatkowych modow i jak kandydatow/ek bedzie wiecej to jednak po okresie testow na moment dzisiejszych z kilku osob zrezygnuje. Ale bede wiedzial ze jak cos bede w przyszlosci potrzebowal kolejnych to ze te osoby sa chetne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum