Widze ze nikt tu nic konkretnego nie napisal... Ogame to gra typu MMORPG... (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) czyli gra w ktorj na raz bieze udzial tysiace graczy... konkretnie ta gra polega na rozbudowie wlasnej planety, budowaniu na niej obrony, rozbudowie kopalni, powiekszaniu wlasnej floty, oraz prowadzeniu badan naukowych.... biorac te gre pod tym wzgledem jest dosc niezla biorac pod uwage iz jest to gra w ktora gramy przez przegladarke... ta gra niektorych bardzo wciaga ... jednak jest to typowy pozeracz czasu, wiec jesli nie masz co robic to jest gra dla Ciebie.... tylko ze po jakism czasie moze stac sie dosc monotonne... atak kogos-rozbudowa-atak-rozbudowa ... i tak w kolko... jednak gra jest warta tego aby choc zobaczyc co to tak dokladnie jest... aha... wszyscy ktorzy chca pograc w ogame nie radze grac na WWW.OGAME.PL poniewaz jest to stary serwer ktory wraz z nowym rokiem (lub wczesniej) zostanie wylaczony.... jesli chcecie pograc na serwerku ktory bedzie stal radze poszukac linka na forum ogame.pl
prosze bardzo... ogame to typowy mmoRPG... mmo- wiadomo, w 1 grze bieze udzial wiele osob
Rpg- tez... bo wystepoje element "historii" lub tez "wprowadzenia" ktory wprowadza fabule tak jak w typowych rpg'ach
Do tego ten typ tak sie nazywa czy to sie nam podoba czy nie... a ze jest to w przewazajacym stopniu jednak strategia... te elementy rozbudowy itd. to jedno z drugim nie koliduje chcac czy nie chcac nie ma mmostrategi tylko mmorpg
Dopiero zacząłem grać w OGame. Universum 27 i jak na razie musze sobie oblookać tą grę, żeby się wczuć. Ale jak na razie mi się podoba. Zobaczymy co z tego bedzie na dłuższą metę.
Wysłany: 2006-02-09, 18:02
Sam OG jest nudny.. wole kilka innych.
Dajmy na to:
xfighter RD
i jeszcze kilka innych ktorych wam nie podam bo nie pamietam adresow
Jak sie gra w kilka z nich to sie czlowiek nie nudzi
Osobiscie ostatnio gram tylko w te dwie i nie mam czasu za bardzo bo jestem zasypywany na gadulcu lub tlenie
Brrr nie lubię OGame. Wiem co to za gra, troche w to gralem, ale jakos tak nie moglem nigdy sie w to przelamac i zajac jakiegos dobrego miejsca (najlepiej 35). Za to Space-Pioneers to hoho inna historia Gierka w sumie podobna, ale bardziej rozbudowana, szybsza, ladniejsza i w ogole
No i przede wszystkim bylem tam w top5 (na dwoch Galaktykach ).
A chwilowo w nic nie gram, ale i tak polecam wszystkim:
http://www.spacepioneers.pl/
Prawdę mówiąc trochę to nudne. Gram i gram, buduje i buduje i końca nie widać a nic się nie dzieje, choć pewnie jak się zacznie dziać, to mnie rozwalą i po graniu:]
w sumie gierka wciaga, ale na dluzsza mete jest meczaca O.o i denna =.=
gralam w nia az raz przez jakis 2 miechy i nawet dostalam sie na liste, ale doszlam do wniosku ze to nie ma mniejszego sensu bo przeciez nie bede siedziala przez 24 h/d zeby nie byc zaatakowana O.o beznadzieja
Gram na uni 13. Jezeli cos moge pomoc to bardzo chetnie jezeli ktos ma taka potrzebe
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-10-19, 16:06
Ja sam w to nie gram, ale niektórzy moi koledzy już tak.
Jeden z nich przymierza się do zooptymalizowania swojej floty pod kątem jak największych zadawanych przez nią obrażen. Teraz jak to piszę to mi tak coś świta, że chyba miałem mu napisać program do tego celu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum