Grałem kiedys a owszem i to całkiem nieżle Trzy razy mnie złomowali i zawsze sie odbudowywałem. Teraz dla mnie to strata czasu kiedys stwierdziłem, że jest to fajna gierka ale jednak straszny zamulacz. Przestałem grać mam tam jeszcze wielu znajomych z dawnych sojuszy które razem tworzyliśmy i razem lataliśmy po gali fajnie wspominam te czasy. Teraz jednak bym nie wrócił juz do gry. 20uni oj działo sie tam
_________________ "Musisz żyć dla innych, jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie"
Seneka
Skoro trzy razy Cię złomowali to raczej nie grałeś "całkiem nieźle", tylko słabo
Umiejętność obronienia się (robienia FSów) to podstawa w OGame. Jeśli nie potrafiłeś tego zrobić... to raczej byłeś słabym graczem.
_________________ "Żyj tak, żeby Twoim przyjaciołom zrobiło się nudno kiedy odejdziesz"
Grałem przyszło rok czasu na Ogame. Ciekaw jestem ile razy Ciebie ktoś zezłomował?
Sądze, że trzy razy na rok to nie dużo. Zreszta za kazdym razem kiedy się odbudowałem i byłem coraz silniejszy. W Ogame nawet na najlepszych są sposoby. Wystarczy zablokowac dostawy deuteru np.
_________________ "Musisz żyć dla innych, jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie"
Seneka
Skoro trzy razy Cię złomowali to raczej nie grałeś "całkiem nieźle", tylko słabo
Stwierdził, że słabo grałem skoro mnie złomowali
Druga strona medalu to taka, że tam gdzie drwa rąbią to wióry lecą. Dużo latałem po całej gali moje planety były na kilku układach a co za tym idzie miałem dużą flote na każdym układzie i nie złomowali mnie do zera tylko częściowo. Taką miałem taktykę a zabawę jeszcze fajniejszą. Znam takich którzy po pierwszym złomowanie się podawali i stwierdzali, że ta gra nie mam sensu.
Seneka
Na forum Ogame jest wszytstko napisane za co ile punktów można uzyskać.
Dobrze, że inwestujesz w badania przynajmniej w razie "W" ilość punktów Ci nie spadnie za dużo i szybko sie dzwigniesz. Moja stratagia jak wcześniej pisałem była agresywna tzn. dużo dużo ataków flota prawie non stop w powietrzu. Eko jest też dobrą strategią nie musisz tak często wchodzić na Ogame. To dla tych którzy nie mają zbytnio czasu i żyłki zdobywcy Kiedyś przeczytałem na forum Ogame bardzo ciekawy artykuł na temat eko.
Musiałbyś poszukać.
Seneka
Wysłany: 2006-11-28, 18:45
ja gram na u15pl od 1,5 roku, mam tam juz sporo znajomych. jestem w top500 (nie spiszy mi sie nigdzie ) powoli sobie wsio robie, fs'y wsyłam reguralnie, a teleport na moonach (mam 2) ułatwia mi zycie
poza tym gram na u3br (ogame brazylijskie) konto mam top100 (dostałem od znajomego z u15pl, ktory zakonczył przygode z br) i sobie powoli tam zyje ludzi tez sie ciekawych poznaje wiec nie ma na co narzekac... a co do tego ze to wciaga.... TAK I TO OKRUTNIE!!!! mi sie to podoba, ale to jest moje zdanie
cu
Wysłany: 2006-11-28, 19:08
Polecający: Dzięki google ;)
Kiedyś grałem, ale kompletnie mi się to znudziło
_________________ Mały owsik pyta tatę owsika:
-Tatusiu, opowiadałeś mi o świecie na zewnątrz, który jest piękny, zielony i pachnący. Dlaczego więc musimy siedzieć tu, gdzie siedzimy?
-Bo to jest, synu, nasza ojczyzna.
Wysłany: 2006-12-14, 20:14
Polecający: Znalazlem w necie
Wlasanie opuscilem planete glowna za duzo sie dzialo nie moglem sobie dac rady z upilnowaniem tego ... Ucieklem tam gdzie diabel mowi dobranoc...
shamrok grasz jeszcze w ogame?
Wysłany: 2006-12-15, 23:54
Polecający: Znalazlem w necie
Crony graj...ja tazke gram na 18 universum...ciesze sie ze spotykamu sie takze i tu,,,
Nie oddawaj swego dziela...Ty sie pocilem meczyles a teraz chcesz oddac nie rob tego...
Pozdrawiam
Jacek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum