• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Kamixa  

Wysłany: 2008-05-20, 18:39   

U mnie się udało gram od 5 miechów mam drugą postać dziennie gram w Tibie powiedzmy godzinkę :D i jakoś daję rade mam 30 i 27 lvl :)

Hellblade  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-05-21, 20:39   

Czekałem tylko by ktoś poruszył temat Tibii :) . Moje zdanie na jej temat jest podzielone. Znalazłem tyle samo argumentów za i przeciw niej i postanowię je w wielkim skrócie przedstawić.

Tibia, słowo z łacińskiego, angielskiego i hiszpańskiego oznacza "kość piszczelową". Twórcy zapewniają, że przy wyborze nazwy gry kierowali się tylko i wyłącznie pomysłami ze świata fantasty i nie wiedzieli co oznacza słowo Tibia w dowolnym tłumaczeniu. (Twórcy byli Niemcami).

Zacznę najpierw od plusów tej bardzo popularnej gry w Polsce. Jeśli nigdy przedtem nie Grałeś w żadną grę MMO(RPG) to zacznij od Tibii. Ma ona chyba najprostszy interfejs i jest standardowo łatwa do opanowania. Polacy w większości mają bardzo słabe łącza internetowe a gra waży (z tego co pamiętam) niecałe 20MB. Rejestracja konta jest stosunkowo łatwa i nie powinna sprawić nikomu problemu. Moim zdaniem bardzo przemyślanie został wprowadzony podział na Free i Premium konta. 85 % gry dostępna jest dla graczy z darmowym kontem. Premium wprowadza dużo zmian lecz nie przecina wszystkich fajnych rzeczy dostępnych dla Free kont na pół.
Świat Tibii jest bardzo wielki. 60% z niego dostępne jest dla darmowych kont, ale i tam łatwo jest bić lvl i zdobywać szpanerskie itemki. W grze jest duża swoboda, nie masz narzuconego co masz po kolei robić.
Ostatnim z mojego punktu widzenia plusem tej gry jest możliwość sprzedaży konta za całkiem sporą sumkę.

No i teraz pora na najbardziej kontrowersyjną część mojej wypowiedzi - minusów. Otóż, dla mnie i dla wielu innych przydałaby się chociaż standardowa muzyczka czy chociaż dźwięki naciskanych klawiszy. Gra bez głosu jest monotonna, lecz ma też swoje plusy (Włączasz muzykę typu "ROCK" i grasz w Tibię - dodaje emocji i siły do dalszego działania).
Tibia zrobiona jest w 2D - jednych ciąga to na wymioty, drugich satysfakcjonuje i pobudza do dalszej walki. Dlaczego tak jest? - nie wiem i nie chcę dalej drążyć tematu grafiki.
PvE i PvP mógłby moim zdaniem nie ograniczać się do żmudnego wpisywania nazwy czaru, naciskania hotkeya i lewego klawisza myszki. Dymek, dymek, piorun, ogień, dymek takie są właśnie animacje w Tibii. Na miejscu CIP softu brałbym przykład z takich gier jak Conquer Online, które też są w 2D ale mają bardzo ładne efekty graficzne walk i animacje ruchu.
Na koniec chciałbym poruszyć temat pyskaczy i 11 latków którzy po prostu drą mordę jak im coś nie wychodzi bo nie umią grać. Wyżywają się na graczach w tibie czy w innych gier. Nagminnie hackują i przeklinają, a żeby wypromować swoją hipotezę nagminnie nadużywają słów :

Cytat:
Kto nie gra w Tibie to ch()j!
TIBIA RULLLLEZ!

No i to było by na tyle. Sam gram w Tibię, World of Warcraft i GW i dla mnie te wszystkie gry są obojętne, raz lepiej jest mi zagrać w Tibię raz w WoW'a, lub GW i zawsze którejś mi brakuje.

Dziękuje za uwagę.

Hellblade

Posta napisałem w innym temacie ale został zamknięty.

98bartek98  

Wysłany: 2008-05-23, 10:16   
   Polecający: Google ;P

Ja gralem w tibie ale mi sie znudzila...

Not4You  

Wysłany: 2008-05-23, 19:55   
   Polecający: wujek Google

no cóż tibia jest pewnym elementem spoleczenstwa... nie bede zanudzal, lepiej to obejrzyjcie :P

a to tak dla smiechu

Lame®

sh@dow  

Wysłany: 2008-05-30, 15:39   
       Polecający: www.google.pl

ja w tibie grałem 3 lata...straszne to było. Ale konto poszło za 300zl :D

Shark007  

Wysłany: 2008-05-30, 16:49   

Hellblade napisał/a:
    Kto nie gra w Tibie to ch()j!

W takim razie zasługuję na to miano, bo w Tibie nigdy nie grałem i nie mam takiego zamiaru. Może nie byloby to takie złe, ale znając ludzką mentalność (szczególnie w Sieci) to gdyby nawet była tam fajna zabawa to roiłoby się tam od "internautów" którzy by tą zabawę skutecznie zabijali.

ultr4s  

Wysłany: 2008-06-01, 18:41   
       Polecający: www.google.pl

grałem kiedyś w to mając 11 lat... nabiłem 40 lev druida i mi sie znudziło... już lepiej papierosy palić niż w to grać.. to i to tak samo uzależnia

Jedi Majster 

Ostrzeżeń:
     3/3/5

Wysłany: 2008-06-02, 13:08   

Sorry, ale jeśli ktoś ma 1000k gold to nadal proszę i czemu mi prosić nie wolno, temat o grze, to proszę o pomoc w sprawie gry, nie?:D

Hellblade  

Ostrzeżeń:
     1/3/5

Wysłany: 2008-06-02, 13:11   

Jakbym już głupa walił to chociaż podałbym świat na którym gram =]

Jedi Majster 

Ostrzeżeń:
     3/3/5

Wysłany: 2008-06-02, 13:13   

kurka wodna zaraz podam tylko się zaloguję bo serwy zapchane. Login maciej_emperor

Sasorii 

Wysłany: 2008-06-02, 13:17   

Ja wole metina 2, tibia jest kijowa nawet nie gralem w nia taka glupia, normalnie shit.

Hellblade  

Ostrzeżeń:
     1/3/5

Wysłany: 2008-06-03, 15:48   

Sasorii napisał/a:
    Ja wole metina 2, tibia jest kijowa nawet nie gralem w nia taka glupia, normalnie shit.

Jak można nie grać w coś i pisać, że coś jest "kijowe" jak nawet się w to coś nie zagrało.
    Dla mnie kompletny debilizm. :szok:

darktangram  

Wysłany: 2008-06-05, 15:05   

Ta gra to jak powiedział mój kolega - dzieło szatana. Jeśli dacie jej szansę, nie zwracając uwagę na grafikę i brak muzyki, wciągnie was niemiłosiernie. Ja już w Tibię nie gram i już chyba nie zagram. Kto nie grał - warto żeby chociaż zobaczył.
    Apeluję więc - nie każda gra co ma słąbą grafikę musi być słaba. Są tytuły o świetnej grafice z denną grywalnością.

http://pl.youtube.com/watch?v=Aw7Qf8ZYGTI - MÓJ GAMEPLAY PES 2008 :P

Sakujou  

Wysłany: 2008-06-07, 18:02   
       Polecający: dzięki niebiosom!

omg nieee!
    Wszystko tylko nie tibia! Walić grafikę, walić to, że ludzie w to grają! Mi po prostu nie przypadła do gustu.

Jedi Majster 

Ostrzeżeń:
     3/3/5

Wysłany: 2008-06-07, 19:20   

ponawiam prośbę o 100k gold na konto maciej_emperor

[ Dodano: 2008-06-07, 20:26 ]
    kuźwa nie myśl że jak usunąłęś swój post Sasorii to go nie widziałem i powiem ci tyle: jak coś ci się nie podoba to se kliknij "WYLOGUJ SASORI" i <lapka>

Odpowiedz do tematu