Wysłany: 2007-04-30, 19:14 Total Annihilation Polecający: Google
Jest to strategia z 1997 roku, gra ktora w pewien sposob zrewolucjonizowala gatunek RTS.
Fabula gry toczy sie na roznych planetach we wszechswiecie, gdzie postep technologiczny spowodowal upadek cywilizacji, w grze mamy do wyboru stanac po stronie Rdzenia (Core) - rzadu calej galaktyki, lub Ruchu Oporu (Arm), ktory sprzeciwil sie panujacej wladzy.
W grze mozemy dowodzic wieloma rodzajami jednostek, od zwyklych robotow bojowych, poprzez opancerzone czolgi a na wielkich statkach i samolotach konczac.
Ciekawie rozwiazano system surowcow - w przeciwienstwie do innych RTS-ow mamy ich tylko 2 rodzaje: energie i metal, sluza one do produkcji jednostek, budynkow a takze amunicji. Polega to na tym, ze one sie regeneruja, a szybkosc zalezy od ilosci elektrowni i kopaln metalu.
Gre rozpoczynamy z jedna jednostka - Commanderem, on buduje budynki i zdobywa surowce. Jest to jednostka unikalna, po jego stracie zazwyczaj konczy sie gra. W potyczce (w przeciwienstwie do kampani) mozna grac bez Commandera, jednak gra staje sie znacznie trudniejsza - w koncu jest to najwydajniejsza jednostka ekonomiczna i najlepiej uzbrojona jednostka w grze. Posiada jedyna w swoim rodzaju bron - D-Gun, wystarczy 1 strzal aby pozbyc sie przeciwnika lub kilku, jezeli stoja w jednej linii. Do jej wad naly zaliczyc niska szybkostrzeklosc, maly zasieg i duze zapotrzebowanie na energie, co nie zmienia faktu, ze jest to najlepsza bron w grze.
Mimo starej grafiki gra prezentuje sie znakomicie, a efekty dzwiekowe nie ustepuja graficznym, muzyka tworzy wspanialy klimat, dostosowujac sie do tempa rozgrywki.
Jelezy ktos nie gral w Total Annihilation niech zagra, a nie pozaluje
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Mam do dziś obie płytki, ale jedną złamaną i sobie nie pograłem.
Na jednej plytce tez mozna grac ... w kampanie albo potyczke, zalezy ktora sie zlamala xD
Zombwbij napisał/a:
I Ty mi HeadShot piszesz, że nie jesteś strategiem
Bo nie jestem, po prostu umiem docenic dobre gry
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Nie było w niej nic coby mnie zainteresowało na dłuższą metę.
Widocznie albo sie nie wczules w gre, albo lubisz inne klimaty ;p
Mnie np. Warcraft III wogole nie jara, mimo ze wiele razy probowalem sie do niego przekonac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum