Wysłany: 2005-11-07, 18:14 Kawaly o Polakach Polecający: Ptaq
Cenną cech jest umieć czasem śmiać sie z samego siebie tak wiec zamieszczamy tu kawały o Polakach:
Cytat:
Dwaj ludożercy pieką na rożnie posiłek. Jeden zwraca uwagę:
- Ty, nie obracaj go tak szybko, bo nie będzie chrupki.
- Co ty, to przecież Polak. Jak będę go powoli obracał, ukradnie mi węgiel.
Co się urodzi ze skrzyżowania Polaka z Niemcem z dawnej NRD?
- Osobnik zbyt leniwy, aby kraść.
Jaka jest w Polsce różnica między weselem a pogrzebem?
- Na tym ostatnim jeden uczestnik jest mniej pijany.
Polak przychodzi do znajomej. Kobieta rozbiera się, daje gościowi sznur i mówi: "Zwiąż mnie, obróć mnie i zrób to, co wy, Polacy, potraficie najlepiej". Polak wiąże niewiastę, obraca ją i ucieka z jej telewizorem.
Po czym poznać, że Polak jest w niebie?
- Po tym, że Wielki Wóz nie ma kół.
Dlaczego pielęgniarka uderza nowo narodzonego Polaka dwa razy w plecy?
- Pierwszy raz, aby pobudzić go do życia, drugi raz, żeby wypluł zegarek ordynatora.
Z mrozu jest ta jedna korzyść, że Polacy trzymają ręce w kieszeniach.
Wysłany: 2005-11-08, 14:25
A skąd wziąłeś takie kawały? Naprawdę wszystkie kawały o Polakach opierają się na kwestii kradzieży? Ja nie sądziłam, że inne narodowości nas tak postrzegają Dość to przykre i mnie też nie śmieszą, bo to prawda, nie potrafię się śmiać z siebie za bardzo, ale szczególnie nie lubię jak ktoś nabija się z moich rodaków albo ogólnie z naszego kraju.
_________________ Każda kobieta jest aniołem, tylko po niektórych tego nie widać...
Wysłany: 2005-11-08, 15:33
Polecający: Ktoś mnie zaprosił na moim blogu.
Mój wujek, który mieszka w Niemczech mówił właśnie, że tam Polacy w kawałach to złodzieje i idioci. Ale tylko w kawałach. Więc nie powinniśmy brać tego tak do siebie.
_________________ Sex Pistols - I Wanna Be Your Dog
nie wszyscy nas tak postrzegaja.... ale my myslimy ze wszyscy...tylko ze zagranica czesto spotykam sie z tym ze polacy to pracowici i goscinni ludzie!!!! dobrze wykształceni!!!
A złodziej i idiota w kazdym narodzie sie zdaza
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
Polacy na zachodzie to przede wszystkim PIJACY i złodzieje Ale tak szczerze mowiac to ok 3/4 ludzi na zachodzie niewie gdzie dokladnie lezy polska - we francji byl kuzyn i tak moze co piąta osoba umiala by umiejscowić na mapie Polski - wiekszosc mysli ze to gdzies południowo wschodnia czesc europy. Oni geografii i historii sie prewie nie uczą w szkolach.
nie wszyscy nas tak postrzegaja.... ale my myslimy ze wszyscy...tylko ze zagranica czesto spotykam sie z tym ze polacy to pracowici i goscinni ludzie!!!! dobrze wykształceni!!!
Dokładnie tak nas postrzegają polak - pijak i złodziej. A że to nie zawsze jest prawda to nie ma nic do rzeczy. Dlatego mnie to nie śmieszy właśnie - nie lubie stereotypów.
Dlaczego wszędzie tak krzyczysz?
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Dokładnie tak nas postrzegają polak - pijak i złodziej
Wiesz poznaąłm duzo obcokrajowcow i raz sie spotkałam tylko z tym ze u nas sie jezdzi konno a nie autami!!! nigdy nikt mnie nie obraził mam duza rodzine w stanach we włoszech i w hiszpani jakos nie słyszałam zeby nas tak postzregali moze blizsze kraje ale nei dalsze.... a wy sie dalej nad soba uzalajcie .... Ja wychodze z załozenia ze my najlepiej wiemy jacy jestesmy i jak cos to tylko my mozemy zmienic stereotyp!!!! bo to tylko stereotyp
Ja jestem dumna z tego ze jestem polka nie chciałabym by amerykanka gdzie moaj kuzynka w 6 klasie uczyła sie dopiero ułamowk a z histori to ucza sie tylko o swoim kraju i musze umiec swoja konstytucje dlatego nie chca tam polakow bo polacy sa lepiej wykształceni!!!!
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
Wysłany: 2005-11-09, 18:40
Słyszałam, że np. w Anglii mają tylko 5-6 przedmiotów. Mają tylko wiedzę ogólną. Polska jest bardzo wykształconym krajem. Być może te żarty o Polakach, tak dokładniej to są o naszych politykach. Bo wiele rzeczy można sobie pomyśleć, patrząc na ich postępy..
Wysłany: 2005-11-09, 22:50
W Stanach to naprawdę maja niski poziom nauczania; czytałam sobie kiedyś ich zadania z matmy jakie maja to po prostu śmiech na sali Ale za to w Angli faktycznie uczą sie tylko kilku przedmiotów, ale akurat w tym to nie ma nic zlego, uczą się tego, co im będzie w życiu potrzebne, a nie będąc na profilu matematycznych chemii i Woku. Uczą się kilku przedmiotów, ale za to jak się ich uczą... od nas ze szkoły chłoapk właśnie wrócił z wymiany rocznej z Anglii i mówił, że poziom jest bardzo wysoki ,ciężko mu było sobie poradzić. Wiadomo, że inny jeżyk itp, ale ogóle podobno cięzko.
Ale nie o tym było. Ja mam wrażenie, że chyba rzeczwyiście nas tak postrzegają... i to jest przykre. Tylu znanych ludzi, którzy zrobili tak wiele dla ludzkości dalismy światu, a oni nawet nie wiedzą czasem, że takie państwo jak Polska istnieje naprawdę przykre.
I jeszcze jedno mnie zastanawia i trochę mi się nie podoba. Mianowicie NatalkaS jak piszesz, że jesteś dumna z tego, że jesteś Polką i piszesz nazwę swojej narodowości z małej lietry to coś mi tu nie pasuje. Ja widze, że Ty chyba wszystko piszesz z małej litery, ale to po prostu nie wypada, nie ubędzie Cie jak naciśniesz shift i tym samym pokażesz, że naprawdę jesteś dumna.
_________________ Każda kobieta jest aniołem, tylko po niektórych tego nie widać...
Wysłany: 2005-11-10, 22:27
lolale napisał/a:
Tylu znanych ludzi, którzy zrobili tak wiele dla ludzkości dalismy światu, a oni nawet nie wiedzą czasem, że takie państwo jak Polska istnieje
Że istnieje to raczej wiedzą. Gdzie jest - z tym mógłby być problem.. Ale Anglicy widzą Polaków tak jak niektórzy z nas np. Rumunów. U mnie w szkole wiele osób wybucha śmiechem jak mówi się coś o Rumunach. I to jest przykre.. Ten brak tolerancji..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum