W mojej klasie kilku chłopaków to ćwiczy... bo nie powiem "trenuje". Natomiast jeden z nich trenował jakąś sztukę walki, to chyba mu trochę pomaga unikać urazów Myślę, że może się stać nawet popularne, chociaż jest też niebezpieczne... ale jak już kilka osób mówiło wygląda super.
Tylko nie powinno się przesadzać, moi koledzy ćwiczą wszędzie, z lekcji na parterze czasami wychodzą przez okno :roll: no a nauczyciele dostają zawału.
Suxel ->> w mojej szkole jest wysoki parter, tak jakoś pół piwnice, poł "normalnego" parteru to szatnie, wyżej dopiero są klasy... i mamy taką fajną skarpę przed szkołą, właśnie pod oknami się kończy więc to naprawdę nie jest tak że to jest bezpieczne bo nisko.
Ostatnio zmieniony przez Elrondka 2008-02-14, 22:32, w całości zmieniany 2 razy
oglądałam 6 tysięcy filmików z tym i podziwiam ludzi uprawiąjący 'to'.
Trudne, niebezpieczne.
:shock: z moim lękiem wyspkości to jedynie moge patrzeć.
Mam w klasie kolegów, lubiących w to się bawić [że tak to ujmę]
Nikt nie zagłuszy nie zatrzyma
Wojny, którą w sobie skrywam
Wysłany: 2006-05-13, 07:48
Polecający: to ktoś, kto poleca
Hehe... Tak, to sport. Wiem, bo sam to trenuje od jakichś 2 lat , ale tak bardziej się zacząłem przykładać, we wrześniu ubiegłego roku, jak znaleźliśmy ekipę, to odrazu było weselej i lepiej się uczyło nowych tricków. Też miałem lęk wysokości, ale chyba się przełamałem, chociaż jak zdejme okulary, to powraca . Co do tego, że jest niebezpieczny, bo ktoś tu chyba o tym coś powiedział, to tak, jest trochę. Można się nabawić niezłej kontuzji, ale to uzależnia, więc szybko się wraca do zabawy . Obecnie nie byłem na treningu 3 dni i już nie moge wysiedzieć. Co prawada skład uległ zmianie, ale chyba na dobre . Zapraszam na stronkę mojego team`u -----> http://usc.7u.pl (co kilka dni robie newsy i czasami wrzucam zdjęcia, czy coś...)
_________________ Impossible is nothing, free your mind and trust your skills than... RUN!!
Le Parkour, it`s not a crime, it`s a way of life.
fajna sprawa podoba sie mnie to. Tylko jak ogladalem ten filmik to sie zaczalem zastanawiac ile osob rozwalilo sobie lby o kraweznik przy nieudanych saltach...
tez bym sobie z checia poskakal jak bede mial aparacik to dorwe w Posen moze kogos i pofoce
Ciekawy sport, dowiedziałam się o nim sotsunkowo niedawno. Nie potrafiłabym takiego czegoś robić, za bardzo bałabym się o swoje zdrowie i życie. Często powtarzam, że wisi mi, czy zejdę teraz czy poźniej, ale bólu boję się bardzo, dlatego taka zabawa nie jest dla mnie.
_________________ don't cry strange little girl. there's no reason to give your soul to devil. choose life.
Malborski Przegląd Muzyczny
Hm... no znam prawie osobiście takiego, który stracił równowagę i rąbną potylicą w barierkę. Na pogrzebie było duuużo ludzi...
Ale zabawa ogólnie mi się podoba, nawet bardzo. Chociaż sama mam zbyt dużo wad żeby go uprawiać, począwszy od kiepskiego wzroku. ból...
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
Wysłany: 2006-05-22, 15:17
mozna powiedzieć ze juz sie przyjęło; le parkour ma coraz wiecej zwolenników
sam juz ćwicze 2 czy 3 miesiace i widze postępy BARDZO DUŻe postępy odnosnie kondycji i wogóle
Le Parkour to świetna sprawa ale i równie niebezpieczna
_________________ zdobyć świata szczyt.....POLSKA!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum