• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

DivingTech  

Wysłany: 2007-12-14, 15:00   NURKOWANIE przyjemność czy sposób na życie? DivingTech

Witam!!!! :) :) :)
Dobra odskocznią od ciągłych treningów jest zrobienie sobie odrobiny przyjemnosci aby póżniej w pełnej chwale wrócic na basen z czystym umysłem i checią zdobycia doskonałosci ciała i ducha!!! Jestem pasjonatem nurkowania i założycielem klubu nurkowego znajdujacego sie w Mysłowicach woj.Śląskie pod nazwą Divingtech chciałbym zachęcic wszyskich na forum do rozmowy na temat nurkowanie czy ktoś z was już tego spróbował i jakie były wasze pierwsze wrażenia a może jest to wasz sposób na życie? Jeżeli jeszcze nie nurkowaliście zapraszam pod wode a przede wszystkim do owocnej rozmowy jest to naprawde wspaniały i bezpieczny sport choc troszeczkę ekstremalny ale jak znam życie to nas właśnie kręci.
Organizujemy kursy na Wszystkie stopnie nurkowe, zachęcamy do uprawiania i promowania tego sportu. Dla osób kochających wodę, a w tym wypadku działaczy i członków wopr, mamy atrakcyjne ceny kursów :) Sam jestem członkiem śląskiego wopru. Zachęcam Wszystkich do wzięcia udziału w tej przygodzie. Zapraszamy do odwiedzenia naszej storny www.DivingTech.pl i zalogowania się na naszym forum :)

Pozdrawiam i Zapraszam do rozmowy DivingTech

Sharana 

Wysłany: 2007-12-28, 20:38   

Od paru dobrych lat już nie nurkuję ponieważ względy zdrowotne mi na to nie pozwalają... Zaczęłam w wieku około 13 lat... w wieku 14 lat miałam już za sobą głębokość 20 metrów i to było moje największe osiągnięcie, dodatkowo nurkowanie we wrakach statków itp.
Na tym skończyła się moja przygoda i mocno tego żałuję... dla rekompensaty zajęłam się innym sportem jednak jeśli jeszcze kiedyś będzie mi dane ponurkowac na większych głębokościach to chętnie się tego podejmę :)

Mamasita  

Wysłany: 2007-12-28, 21:58   

Przygodę z nurkowaniem mam za sobą. Podobało mi się ogromnie. Może kiedyś będzie to moja pasja. Pierwsze zejście było przerażające, bo spadła mi maska i sie podtopiłam. Bałam sie później zejść ale dałam radę i nie żałuję. Wspaniałe wrażenia....cudne zwierzaki morskie...tylko to ciśnienie w uszkach i ciężki sprzęt jest niefajny.

~ania~  

Wysłany: 2007-12-28, 23:04   

Ja nurkowanie mam i za sobą i przed soba , bo zamierzam jeszcze nie raz se ponurkowac.

czessio 

Wysłany: 2008-01-11, 00:14   

wiele osób mówi coraz częściej o nurkowaniu w egipcie, u jego wybrzeży, myślicie że jest to dobre miejsce na rozpoczęcie przygody z nurkowaniem?

sebabro 

Wysłany: 2008-08-28, 10:20   

Ja tez nurkuje od kiedy pamiętam ale to było nurkowanie bez butli (snorkeling). W zeszłym roku stwierdziłem że mam już odpowiedni wiek (14) żeby zrobić sobie kurs na nurkowanie z butlą. Nie te kursy młodzieżowe tylko normalny. Zimą zacząłem i skończyłem na początku wiosny i jak do tej pory jeżdżę na wszystkie klubowe nurkowanie i nie tylko. Mam zamiar sie rozwijać i robić to zawodowo bo nurkowanie to naprawdę świetny sport i polecam każdemu.

Co do pytania czessia : W Egipcie można nurkować i polecam ale radziłbym zacząć w Polsce w trochę trudniejszych warunkach niż w tropikach. Myślę że w cięższych warunkach wyniesiesz trochę więcej wiedzy i doświadczenia (przynajmniej na początek przygody z nurkowaniem). Co do kursów podstawowych poleciłbym CMAS a nie PADI bo PADI to kursy bardziej nastawione na łagodne tropikalne warunki i mając kurs OWD (Open Water Diver) PADI będziesz mógł schodzić na głębokość 18 m z instruktorem(przynajmniej jest tak w Eipcie) zaś w strukturze CMAS masz prawo schodzić do 20 m z partnerem (może mieć taki sam poziom jak Ty) i samemu na 10 m (odradzam nurkowania samemu bo nie powinno się i jest to niebezpieczne).

Po skończeniu kursu najlepiej od razu zapisać się do jakiegoś klubu nurkowego.
Ostatnio zmieniony przez sebabro 2008-08-28, 10:25, w całości zmieniany 1 raz  

Luzna Dama  

Wysłany: 2008-12-01, 20:07   

u mnie pierwsze koty za płoty, czyli nurkowanie dla turystów w Egipcie
niesamowite przeżycie, które chciałabym kontynuować, tylko jakoś zebrać się nie mogę
myślę o zapisaniu się do jakiegoś klubu
czy samemu można również trenować na początku?
tzn doskonalić pływanie.....jak to wygląda w klubie Diving Tech?

Odpowiedz do tematu