kobieto ale zes teraz gafe strzelila =.="
anime to nie bajki O.o
to sa filmy animowanie tworzone przez japonczykow a po za tym wiekszosc moralu nie ma.....cocciaz jak sie glebiej przyjrzec
a wiec tak zaczelo sie od:
Sailor moon
Saint Seiya
X
Angel sanctuary
to bylo na TV
a pozniej od neta sie dopiero rozkrecilo ^^
Gundam Seed
Chrno Crusade
Hellsing
Elfen Lied
Wolfs Rain
no i inne o dziwnych tytulach ^^
siedze w tym jakies 4 lata ^^
Kod:
Bajka - krótki utwór wierszowany, najczęściej żartobliwy, zawierający morał (pouczenie). Morał może znajdować się na początku lub na końcu utworu, albo wynikać z jego treści. Istotną cechą bajki jest alegoryczność . Bohaterami bajek mogą być ludzie, zwierzęta lub przedmioty. Każda bajka posiada charakter dydaktyczny.
Kod:
Film animowany to rodzaj filmu, który jest tworzony techniką zdjęć poklatkowych, rejestrujących na pojedynczych klatkach filmu kolejne fazy ruchu. Najczęściej są to fazy rysowane, stąd też film animowany określany jest zazwyczaj mianem filmu rysunkowego lub kreskówki. Wyświetlenie tak otrzymanych zdjęć daje na ekranie efekt ruchu.
czyli innymi slowy bajka to utor literacki a jezeli cos jest na ekranie TV lub innym to jest to film ^^ (zabawa slowami ^^)
Kod:
Anime (jap. アニメ) to skrót wymowy angielskiego słowa animation w języku japońskim, oznaczający japońską animację.
Wikiportal Portal Anime
Anime mają specyficzny charakter, który odróżnia je od innych animowanych produkcji, np. filmów Walta Disneya czy krótkich kreskówek ze studia Warner Bros. (m.in. Zwariowane melodie) W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji. Wiele anime powstaje jedynie przy użyciu tradycyjnych metod animacji, jednak w ostatnich latach do produkcji części z nich używa się komputerów. Komputery wykorzystywane są w różnym stopniu: w niektórych filmach ich praca jest praktycznie niezauważalna, ponieważ twórcy ograniczyli ich użycie do minimum, np. pomagając sobie przy co trudniejszych animacjach. Inne z kolei anime, np. Appleseed z 2004 roku, bardzo dużo zawdzięczają komputerom – animacja do Appleseeda powstawała w technikach 3D i 2D oraz motion capture. Warstwa fabularna anime jest zazwyczaj typowo fikcyjna; przykładowe anime zawierają w sobie większość z najważniejszych typów fantastyki, jakie istnieją. Anime emitowane są w telewizji, wydawane na nośnikach DVD i VHS, wprowadzane do kin, bądź zawierają się w grach komputerowych. Często powstają na podstawie mang. Fabuła niektórych anime posłużyła za kanwę aktorskich filmów lub seriali telewizyjnych.
Ja jestem fanem Hellsinga...
Jednak nie pogardze takimi anime jak:
- Cowboy Bebop
- Tekkaman
- Shaman King
- Hamtaro
I więcej, których w tej chwili nie pamiętam...
Ova lepsza niz orginal, ale jednak wprowadzenie watkow humorystycznych z mangi zaszkodzilo jej ;]
I co ja tu w ogole robie ?;] Zarejestrowalem sie tylko bo szukalem czegos o utawarerumono, jestem dziwny ;]
Cowboy Bebop to jest to Hellsinga jeszcze nie doceniłam, bo w dziwnych waunkach go oglądałam i nie zdąrzył do mnie w całości przemówić. Chociaż kreska godna pozazdroszczenia no i muuuuuuuzyka
_________________ "Spadam
pomiędzy zdania
w niedorzeczności
bez wahania"
Wysłany: 2006-09-08, 18:45
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
vard napisał/a:
sylwu$ napisał/a:
Niewiem czemu ale najbardziej pamiętam odcinek co wokół domu dzungla wyrosła
ja też to pamiętam! ja też! a już z 10 lat nie oglądałam... w tym odcinku jakiś przekaz podprogowy musiał być.
Ja tez to pamietam / Cos z tym przekazem jest Mam w glowie az jeden obraz na temat muminkow Mala, skrzywiona rudowalosa dziewczynka na tle dzungli... taak
To ja tu jeszcze podrzucę He Is My Master (12ep.) Początek spoko. Fajowe anime. Ogladałam też Pure I''s. chyba 6 epizodów.
Sailorki to standard, ale to było wieki temu.
_________________ Chcieliśmy jak najlepiej, a wyszło tak jak zawsze.
Anime to najleprza zecz jaka moglem sie zainteresowac.Jesli ktos uwarza ze anime jest dla dzieci niech sobie obejrzy "Elfen Lied" "Arjuna corka Ziemi" to pewnie zmieni zdanie;]
I'm OTAKU hahahahahahahahahahahaha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum