Pogadaj z nimi na spokojnie... albo zacznij im jęczec xD
Ja jak chciałam kolczyka w pępku a mi starsi nie pozwalali to im cały czas jęczałam aż się w końcu zgodzili bo nie chcieli już sluchac mojego jęczenia Pozatym wiedzieli, że bardzo tego chce... Może jeśli Twoi zobaczą, że Ci naprawde zależy to się zgodzą ;]
Tak, musisz ich przekonywac aż do skutku, że to cię naprawdę pasjonuje!! Musisz dążyć do tego i nie zaprzestwać, jeżeli naprawdę chcesz to robić! Zyczę ci powodzenia :*
_________________ Zawsze przebaczaj swoim wrogom, nic ich bardziej nie potrafi rozzłościć...
Musisz stanowczo im powiedzieć że Cie to pasjonuje... Poszukaj jakiś ogłoszeń tak jak tu już mówili... A jak Ci sie nie uda... to poszukaj w necie lekcji BreakDanca i popróbuj coś a na pewno się czegoś nauczysz...
jeśli to nie jest jakis kaprys to luss. Próbuj ich przekonać że to jest twoje hobby bo kazdy jakies ma na to powinni sie złapać- jesli kasa nie jest przeszkodą to nie ma problemu.
Ja bym na Twoim miejscu zaprowadziła kiedyś starych do studia tańca żeby zobaczyli na czym to polega. Ja miałam kiedyś podobny problem bo moja mama nie pozwalała mi słuchać hip-hopu bo powiedziała że nie cche żebym się rugała. Dałam jej kiedyś tego posłuchać. Wsłuchała się w słowa i zauważyła że nie każda piosenka tak wygląda. Tak samo jest z tańcem. Powodzenia!!
aneczka3210, przeciez mozesz zaczac trenowac chociazby u siebie w pokoju. Zgromadz wiele materialow, krokow, filmikow jak to sie robi i do dziela Duzo ososb tak zaczynalo np ja U mnie w miescie nie ma szkoly tanca breakdance a bardzo chcialam tanczyc wiec uczylam sie ( a raczej ucze nadal) tanczyc w domu, czasem mozna ze znajomymi wynajac jakas sale gimnastyczna na godzinke czy dwie i cwiczyc tam. Nie potrzeba wcale na to duzo kasy tylko raczje duzo checi
_________________ "Jest jedna rzecz dla której warto żyć - HipHop i nie zmienia sie nic"
Nie nawidzę break-dance. Nigdy mi się to nie podobało. Tym bardziej dziś popularny hip-hop.
Cytat:
trzeba wznieść pogo na wyżyny popularności
POGO PONAD WSZYSTKO!!
_________________ " S : Nie wiem czemu, ale jak się wysram to mi zawsze na włoskach w dupie zostaje gówno...?
Z : A ja używam papieru toaletowego."
Nie ma to jak mieć kumpli, którzy dogłębnie dzielą się z innymi swoimi tajemnicami!
siema kolo!!! po pierwsze sakd jestes??chce sz cwiczyc tak?? najlepiej posuzkaj kogos z okolic kto tanczy ,napewno jest ktos taki. cwiczyc na poczatku podstawy mozna wszedzie,szkoła po lekcjach ,na holu ,w domu freezy,jak masz miejsce to powery.poczyatj na necie o figurach,sciagnij filmiki.po drugie wyloozuj z tym mistzem ,ile trzeba ciwczyc ,jak sie chce to szybko ,na zawody mozna jezdzic juz po roku jak trenujesz hardcorowo i moze bedziez w p[eirwszej 10 ,ale trzeba duzo pracy. osoby które wymiataj na serio cwicza po 5 lta około . to mój numer gg 6458872 ,jestem z weja ,cwizce 1,5 roku jakies , w rumi sa typy co tancza bo rozjebałem 3 w battle:p ze znajomymi.
a , a starszym to powiedz zeby ise odwalili, jak jestes w dobrej brupie to na pozctaku ci płacic nie bede kazac, pózniej tlyko za sale ,i to zalezy juz od kosztów sali. i cwicz ile wlezie ,starsi jak zobacza ze ciwczyc nawet na chacie ,to w koncu pozwola ci isc gdzies,(jak rozwalisz jakas lampe albo siebie bo złe warunki:P)
ps. kontuzje itd to normalka -zagdaj na gg to pogadamy
[ Dodano: 2007-02-23, 18:17 ]
aa i dla zaznaczenia pamietaj BREAKDANCE ISN'T A TREND IT'S A CULTURE .to nie jest jakies gówno dla szpanerów. b-boying jest po czasie zyciem . jezeli nie wymiekniesz po 3 miechach to juz raczej w ogóle
Pamiętam te czasy , razem z chłopakami (wiek od 14 do 20 ) ,zrobilismy mate do treningów , była ona systematycznie woskowana przez nas , do tego prowizoryczne czapki z guma w środku . codzienne trningi , duzo zabawy . Prawda jest ze break dance zanika , w jego miejsce ulokowała sie le parkour , ale sadze ze to dobry zamiennik , no moze troszeczkę bardziej niebezpieczny , ale wazne ze wiecej adrenaliny !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum