• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Kitka  

Wysłany: 2007-10-30, 20:59   

Hm, lubię czytać ale nie żebym była jakimś maniakiem.
Godzina w dniu to w zupełności wystarczy.
Jak jestem zmuszona czytać to czytam,
a pisać? oh to mniej ale ujdzie. :]

s2nto  

Wysłany: 2007-11-06, 13:46   
   Polecający: www.pajacyk.pl

Musze się wam pochwalić - ostatnio po pół rocznej przerwie powróciłem do pisania. Mój pierwszy esej (uczucie miłości dla człowieka wczoraj, dziś i jutro), w sumie jestem zadowolony z całego tekstu, chodź nie jest on długi, bo 2 strony kancelarii to przecież nie powieść. ;P Ale na dobry początek. ;)

magda666  

Wysłany: 2007-11-07, 13:16   

kocham czytać *3* głównie mangi, ale czasami zdarza mi sie przeczytać jakąś ciekawą "normalną" książkę :] tak jak np niedawno zmuszono mnie do przeczytania lektury "buszujący w zbożu" i okazało się że całkiem ciekawa książka to jest ^^ pisać też lubię, głównie liściki na lekcjach XD ale też opowiadania na podstawie własnych przeżyć (strasznie zakręcone tak jak moje życie :D )

Jóga  

Wysłany: 2007-11-07, 15:33   

czytam calkiem sporo; sprawia mi to niemala przyjemnosc, a poza tym uwazam to, za dobre cwiczenie intelektualne; ostatnimi czasy czytam mniej ksiazek, ale to chyba normalne, gdy w gre wchodza studia

jelsi chodzi o pisanie, to kiedys pisalam pamietnik; teraz mam dwa blogi, ktore zreszta prowadze dosc regularnie; czyli mozna powiedziec, ze moje teksty sa publikowane ; ]

nie uwazam sie za specjalnie uzdolniana w tym zakresie, ale pewne umiejetnosci operowania slowem posiadam; tak samo jak z czytaniem - pisze, bo sprawia mi to przyjemnosc
(a poza tym pozwala sie czasm pozbyc czegos niepotrzebnego z organizmu, taka forma ekspresji, jak taniec)

magda123  

Wysłany: 2007-11-07, 20:33   

Czytam dużo, wręcz nałogowo. Wszystko. Ostatnio lekturę, "Opowiadania" Borowskiego.
A pisania? Zawsze lubiłam: od szkolnych wypracowań, też pamiętnik, opowiadania, próby książki, różne prace na konkurs. :)
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...

Idaho  

Wysłany: 2007-12-07, 23:11   

czytam duzo, chociaz ostatnio coraz mniej.
pisze malo i coraz mniej. glownie jak mnie najdzie wena i potrzeba. startuje zarowno do poezji jak i krotkich opowiadan ;>

"Ambicja to ostatni bastion porażki."
Oscar Wilde

zielono-mi  

Wysłany: 2008-03-04, 08:26   

Czytam dużo, ale kiedyś więcej, teraz mam mniej czasu :(

Jak ją zrobisz, to ją sprzedasz.

Jak ją kupisz, to jej nie masz.

Jak ją masz, to jej nie widzisz???

Alekto  

Wysłany: 2008-03-05, 10:52   

Kiedyś czytałam wiecej; teraz robota, troche domowych obowiazków i mam mniej czasu.
A jednak nie wyobrażam sobie życia bez ksiażek. Zwłaszcza klasyków rosyjskich; Dostojewski, Czechow, Gogol. Nie przepuszczę też innym- ale raczej z wyzszej półki- znaczy- zero zrozumienia dla łatwej sensacyjki czy romansidełek.
Lubię takze literaturę skandynawska i angielska.
Nie stronie od dramatów- choc do tego potrzeba wiecej skupienia...
Myślę, ze to kwestia domu, w którym był wręcz kult ksiazki; obydwoje z bratem wynieślismy miłość do literatury z rodzinnego gniazda.
Czytanie pobudza wyobraźnie, daje ukojenie- odskocznie od rzeczywistości; to takze trening mózgu... :)

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-03-05, 14:34   

Czytam - przymusowo, zawodowo, prywatnie, nałogowo i dla przyjemności - grunt, to znaleźć kierunek studiów, na których jest się w stanie to połączyć ;] Prawdopodobnie po ich skończeniu wykształci mi się tak potężna awersja, do wszystkiego, co zadrukowane, że przestanę nawet czytać smsy, pogrążając się w błogiej otchłani wtórnego analfabetyzmu, ale póki co korzystam z umiejętności przyswajania słowa pisanego. W przeważającej większości czytam pozycje ambitne, nawet za bardzo, więc w wolnych chwilach nie mam nic przeciwko czytadłom wymagającym zdecydowanie mniej wysiłku intelektualnego - moją skrywaną miłością są podłe, babskie romansidła, najlepiej historyczne, które pochłaniam pasjami. Jako prawdziwy ekspert mogę ze znawstwem orzec, że najlepsze wychodzą w wydawnictwie Amber, a ich fabuła jest na ogół zatrważająco podobna - on przystojny, męski i mroczny, ona niewinna dziewica, bla bla, i żyli długo i szczęśliwie ;D Uwielbiam to! Jeśli nie ułoży mi się kariera zawodowa, sama będę płodzić po pięć takich cudów rocznie, wygryzę Grocholę i będę obrzydliwie bogata. O! xD

Piszę również sporo, przede wszystkim ze względu na studia, choć nie przeczę, że sprawia mi to niemałą frajdę i pozwala rozruszać trochę rozleniwiony umysł, zmuszając do wysiłku intelektualnego. W chwilach wolnych od pisania Bardzo Mądrych Prac na tematy rozmaite, pokątnie płodzę więc sobie notki na prowadzonym przeze mnie blogasku i bardzo dobrze się przy tym bawię. Zaglądam też od czasu do czasu do innych, dzięki czemu mogę z czystym sumieniem orzec, że stwierdzenie innej piszącej użyszkodniczki:
Jóga napisał/a:
nie uwazam sie za specjalnie uzdolniana w tym zakresie, ale pewne umiejetnosci operowania slowem posiadam
jest stanowczo za skromne, bo fantastycznie się ją czyta ;] O.
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Colorblind  

Wysłany: 2008-03-05, 17:44   

Pisuję często wiele w miarę mądrch prac, gdyż wymagają tego ode mnie moje studia. Poza tym tworze teraz bardzo mądrą historyczną pracę, dzięki której będę miała śliczny tytuł xD Oprócz takich mądrości, mądrości pisuje wiersze, różnorodne manifesty pisane jak gdyby dla wujak L. - wiersze pisane do szuflady, tylko dla siebie, tylko niektóre paru osobom pokazywałam i na tym koniec, są zbyt dziwne, by przeżyły krytykę wszelaką ;p Zresztą muszę wspomnieć, że już od dawna pisanie wszelakich wypracowań nie sprawiało mi trudności, gdyż posiadam cudowną zdolność "lania wody" i nawet gdy o czymś nie mam zielonego pojęcia potrafię wybrnąć zdrowo ;] cudowna umiejętność. Jeśli chodzi o czytanie to czytam, bo uwielbiam, nie cierpię, muszę, chcę - wszystko zależy co czytam i po co, ale i tak przeważa to "uwielbiam", "chcę". Chociaż gdy wiem, że muszę przeczytać siódmą książkę biograficzną o Hitlerze to coś mi się robi już w środku i najchętniej spaliłabym takową książkę, byle tylko jej nie czytać, ale jak mus to mus, ostatnio to głównie czytam bardzo mądre książki historyczne po niemiecku.

'A ja lubię zapach narkozy, a najbardziej - gdy jest męska'
wszystko gra

Hybryda  

Wysłany: 2008-03-19, 17:03   

Czytam sporo, ostatnio trochę mniej, ale wciąż wiele. Kiedyś czytałam książki, które wpadały mi w rece. Aktualnie jestem zaciekawiona kilkoma tematami i stałam się lekko wybredna. Wiem, że niedługo te tematy ulegną zmianie.
Piszę wiersze, pisuję erotyki.

majakit  

Wysłany: 2008-03-29, 13:40   

Ja czytam Ale E-booki. Są bardzo ciekawe i fajowo napisane. Mogę znaleźć na każdy temat jaki mnie interesuje. Można się z nich również wiele nauczyć i pozyskać nowe informacje. Jak dla mnie bomba:)

truskaweczka 

Wysłany: 2008-04-19, 09:00   

sporo czytam, bo lubię :)

nic jednak własnego nie tworzę, no chyba, że pod przymusem prace a polski ;)

jolcia91  

Wysłany: 2008-04-19, 20:31   
   Polecający: znalazłam stronę

Ja też uwielbiam czytac ksiazki...Jak jest ciekawa ksiazka to moglabym ja czytac godzinami

czarna-kalia  

Wysłany: 2008-05-25, 21:20   

czytam nałogowo chyba od zawsze ;) choć nie nalezę do moli książkowych i bardzo rzadko czytam z przymusu.po prostu to uwielbiam ;) hm.. pisać tez lubię,choć nikomu mojej twórczości nie przedstawiam. pisze zazwyczaj krótkie opowiadania,bynajmniej nie o miłości.. :/

Odpowiedz do tematu