Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Alucard  

Wysłany: 2008-05-25, 22:26   
   Polecający: Fantasmagoria

Czytam często, jeśli da radę, to najchętniej po angielsku. To, co czytam bez musu, pochłaniam ekspresowo (500-600 stron książki to dla mnie góra pięć dni). Uwielbiam czytać 'do poduszki' - zasypiam wtedy z ręką między stronami w charakterze zakładki, rano wstaję i doczytuję jeszcze parę stron :) Czasem mi się przyśni jakaś przeczytana scena :)

Pisania, z braku czasu nie praktykuję zbyt często. Popełniłem swego czasu opowiadanko (~20 stron), po angielsku, osadzone w świecie Star Treka, ale znikneło między kolejnymi formatami, bo zupełnie zapomniałem je zgrać.

dkf  

Wysłany: 2008-05-26, 00:27   

Alucard napisał/a:
Czytam często, jeśli da radę, to najchętniej po angielsku.

Zazdroszczę tak dużej znajomości języka.

Czytać lubię, ale muszę mieć dużo czasu, przede wszystkim w nocy, ale jestem dość wybredna.
Jeśli chodzi o pisanie, to jest to coś zupełnie nie dla mnie.

przemek_ex  

Wysłany: 2008-05-26, 09:50   

miło widzieć że wszyscy czytacie i to dużo, czasem mam wrażenie że młodzi ludzie, nastolatki mało czytają, a to świetny sposób na rozwój...sam czytam jak tylko mogę, ostatnio mniej ale to pewnie spowodowane brakiem czasu...ale mam nadzieje że sie to wkrótce zmieni

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-05-26, 17:51   

Czytałam bardzo, bardzo dużo. Teraz brakuje mi czasu, ale chyba najwyższa pora wrócić do starych nawyków ;) i po sesji znów zacząć regularnie odwiedzać bibliotekę WYŁĄCZNIE dla przyjemności. W końcu nie ma to jak usnąć z ciekawą książką w charakterze poduszki ;)

Co do pisania - do niedawna ograniczałam się do prowadzenia pamiętnika. Zwyczajnego, tradycyjnego, papierowego;) jakiś miesiąc temu wreszcie zrealizowałam dawno tłukący się po głowie pomysł i założyłam bloga... a co tam, zawsze można go skasować ;>

"I ty za młodu nie dorżnięta
Megiero, co masz taki tupet,
Że szczujesz na mnie swe szczenięta;

Całujcie mnie wszyscy w dupę."

charon  

Wysłany: 2008-05-26, 19:48   
   Polecający: Colorblind

Gdy miałem więcej czasu i chęci czytałem o wiele więcej, niż teraz. Oczywiście nie licząc uczelnianych książek. Teraz znacznie mniej, bo mam mniej czasu (projekty, kolosy itp.). Podobnie jak u Sol, tak i u mnie przyjdzie po sesji pora na nadrabianie zaległości.

Pisanie - u mnie nic. Nie miałem nigdy pamiętnika, ani bloga. Zachęcano mnie do założenia tego drugiego, ale jeśli w ogóle będzie, to na wakacjach dopiero.
Eternally

last.fm

Pain07  

Wysłany: 2008-06-06, 09:45   

Cóż czytać to ja nie lubię, ale za to pisać opowiadania UWIELBIAM, szczególnie wojenne np. o krzyżowcach i o II wojnie światowe. Piszę w wolnych chwilach to takie zarąbiste, sam tworzysz historie, to od ciebie zależy co będzie dalej i jak się skończy cała książka. Prowadzę jeszcze dziennik mało mam wpisów bo od niedawna zacząłem, ale kiedyś wezmę go sobie i powspominam stare, dobre lata, jednak daleko mi do tego.

sygnaturka  

Wysłany: 2008-06-23, 22:42   
   Polecający: Mr Google:)

Jestem uzależniona od czytania. Codziennie muszę choć kilka stron przeczytać. Uwielbiam to - przenoszenie się w czasach, sytuacjach.

gacki  

Wysłany: 2008-06-24, 11:12   czytannie

ja skończyłem na sierotce marysi i krasnoludkach.
tak jakoś się nie klei to moje czytanie

Odpowiedz do tematu