Ja gralem kilka razy bo znajoma miala cos takiego Uczyla mnnie ze sa 3 typy uderzen i tak ogolnie fajnie sie pykalo ale to tak tylko przypadkowo gralem
Z tego co wiem to duzo tego jest i podobnie wygladaja ale inne nazwy maja
Dla niewiedzacych co to jest zamieszczam fotke:
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
Wysłany: 2005-11-27, 01:14
Polecający: znaczenie imion
no ja mam djembe, gram na niej troszeczke hehe ale nie za bardzo bo u mnie w miesce bardzo malo jest bebniarzy, mam djembe troche inna niz na tym obrazku, taka z afryki lol pozdro
oo właśnie, ja muszę sprzedać moją dżembę, bo się już wysłużyła, a nie jest mym powołaniem. będę zbierać na fenderka.
i żeby nie było OT to proszę odpowiedź na pytanie w temacie zawarte: oh tak, ah, ja gram na czymś co się djembe zowie. a raczej grałam. co prawda jestem beztalencie i w ogóle nie mam poczucia rytmu, ale liczy sie sam fakt grania hhehe ^^.
_________________ second life syndrome.
secret exhibition. cure for loneliness.
oo no ja , z racji ze kiedys bardzo interesowałam sie capo , kultura brazylii ( tak wiem ze to z afryki ,ale tam tez grali ;p) itd to byłam kiedys na takim kursie i sobie pykałam na djembe. Fajna sprawa , tylko tzreba miec wyczucie rytmu i dosyc dobrze sie wczuc ! Moge sie pochwalić ze uczył mnie grac Rysiek Bazarnik , którego pozdrawiam z tego miejsca ( jak ktos oglądał kiedys randke w ciemno to moze kojarzy tego goscia co tam grał na bębnach, no to własnie jest rysiek ;p )
Nie gram, ale znam sporo osób z malborskiej formacji Djembe, która wczuła sie w rytm. Kiedyś chciałabym spróbować, ale mam słomiany zapał, dlatego nie chce brać czegoś nowego w ręce, kiedy mogłabym się skupić na jednej sprawie i robić to dobrze. A tak, mogę słuchać i krytykować wykonawców, wytykać im każde wybicie z rytmu, które wpadnie mi do ucha .
_________________ don't cry strange little girl. there's no reason to give your soul to devil. choose life.
Malborski Przegląd Muzyczny
Jeśli ktoś zna fajne rytmy na djembe prosze o kontakt: djembe04@interia.pl przy okazji "poemailuje" z ludźmi o podobnych zainteresowaniach
pozdrawiam
Gosia
Ja gram na djembe, a niedługo będę robił swoje 1 Conga.
_________________ " S : Nie wiem czemu, ale jak się wysram to mi zawsze na włoskach w dupie zostaje gówno...?
Z : A ja używam papieru toaletowego."
Nie ma to jak mieć kumpli, którzy dogłębnie dzielą się z innymi swoimi tajemnicami!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum