Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-04, 21:42
Cytat:
a ja znalazłam w domu jakąś starą gitarę... ale jest jakaś popsuta.. szczerze mówiąc to nigdy nie działała..:P to była chyba jakaś taka atrapa tylko nie wiem po co to komu ale nie ważne
a tak sobie chciałam "kotka" zagrać a tu lipa
widzisz, przyszlabys do olenkii to bys sobie zagrala kotka na zdjeciu nawet dobrze wygladala ale nie wiem jak naprawde dobrze ze jest zepsuta bp bym Ci serio wjebala ze nie chcialas mi pozyczyc
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
widzisz, przyszlabys do olenkii to bys sobie zagrala kotka na zdjeciu nawet dobrze wygladala ale nie wiem jak naprawde dobrze ze jest zepsuta bp bym Ci serio wjebala ze nie chcialas mi pozyczyc
bo sie tam przejdę.. Ty mnie zawsze bijesz.. Ty mnie już chyba nie kochasz.. a z tą gitarą to bezsensu jest
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
olenkaa1690 poboli i przestanie, palce z czasem sie przyzwyczają...
Ja od początku grałem na metalowych strunach...moją pierwszą gitarą była git. elektryczna Mensfeld Fingertip Handmade...potem miałem Mayones'a a teraz Epiphone Les Paul Standard Plus HS.
Na elektryku gra sie wygodniej niż na klasyku....przynajmniej mi
Pozdrawiam.
Potwierdzam ze na elektryku gra sie lepiej .. ja zaczalem od klasyka, no i srednio mi to szlo.. az dorwalem elektryka od sasiada dzieki temu nauczylem sie grac roznego rodzaju chwyty i takie jakies proste melodyjki.. od roku mam juz tylko klasyka.. i powiem szczeze nawet dobrze juz teraz mi sie na nim gra.. ale co by nie pisac tylko 3 dni i bedzie na powrot elektryk.. no i z tym wiarze sie moja prosba.. moglby ktos podac mi jakies pliki, materialy, dzieki czemu moglym podszkolic sie jeszcze bardzie
Moze macie dla mnie jakieś rady jak opanować chwyty barowe??? Teorie niby znam ale z praktyką kiepsko u mnie.
[ Dodano: 2008-02-25, 19:37 ]
I jeszcze jedno szukam strony z programem guitar pro ( najlepiej pl)
_________________ Don't say to me that your sun don't shine
Well let me take you by the hand and lead you through the streets of London
I'll show you something, you'll never understand
(Sex Pistols-Streets of London)
Wysłany: 2008-03-01, 18:24
Polecający: Pan Krzysztof Szatan
Cytat:
jak zaczynaliscie swoja nauke albo moze tez jestescie w trakcie ?
Ja zaczynałem na starej gitarze akustycznej. Początki były trudne(instrument nie rzadko obrywał za to,że mi nie wychodzi ^^) ale kiedyś w końcu nauczyłem się zgrabnie przechodzić z ''e'' na ''a''. Obecnie gram na elektrycznej(+fuz).
wilczyca00 napisał/a:
Moze macie dla mnie jakieś rady jak opanować chwyty barowe?
Jest takie ćwiczenie,że zakrywasz palcem wskazującym wszystkie struny, grasz po nich i tak na każdym kolejnym progu do 10. Potem powtarzasz,dopóki uda Ci się usłyszeć metaliczne brzmienie zamiast pustego dźwięku na każdej z nich.
ja własnie kończę pierwszy stopień w S.M., gram na gitarze, kurs czteroletni, młodzieżowy.
szczerze mówiąc mam dość ch...stwa głównie z tego względu, że nie chce mi się uczyć tym wszystkich etiud, wariacji, sonat, samb, itd itp....
choć na początku mi się podobało
_________________ -Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy można jeść!
Jak bylem mały rodzice kupili mi gitarę klasyczna. Zapłacili jakieś 400 zł w antykwariacie.
Ostatnio z ciekawości zkukalem ile może być warta. Uhh zobaczenie ze twój grat może kosztować 3000zł... bezcenne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum