Ja chiałbym się nauczyć grac na gitarze, ale z tego co wiem, nie jest to takie proste, i ttzeba poświęcić na naukę bardzo dużo czasu. A ja, niestety, ostatnio nie mam czasu zbyt wiele. Może kiedyś naucze się grac na gitarze. O ile nie będzie już za późno...
łee? panie kochany, wręcz przeciwnie. potrzebne są cztery kroki:
kupujesz gitarę
ściągasz guitar pro [jak nie teges, to ci sam mogę wysłać wersję 4.1, chwilowo starczy]
ściągasz z np. www.mysongbook.com utowry, których chciałbyś się nauczyć [zacznij od tych, które wydają ci się być proste. ja zaczynałem od 'come as you are']
ćwiczysz kiedy tylko masz ochotę i chwilkę czasu
gorzej, jeśli chcesz grać klasycznie, wtedy potrzebny nauczyciel i/lub podręczniki i kucie nut. ale do grania w zespole/akordami nic więcej nie potrzeba. wystarczą chęci
_________________ pewnego dnia postanowiłem zmienić swoje życie. przestać pić, rzucić palenie, zacząć chodzić na siłownię i zdrowo się odżywiać.
no nawet nie jewst tak trudno ja juz wycwiczylam troszke moje palce i mnie tak nie bola tylkmo mam problem taki e mam bardzo krotkie palce i nie umiem czasem dostac struny
Wysłany: 2006-03-26, 19:23
Polecający: bierdonka
no dokładnie ... ja gram kiedy mam ochote , czas , i kiedy swoim rzępoleniem nie irytuje innych ;p próbuje sił w róznych pisoenkach znanych bardziej lub mniej .. heh NIrvana Unplugged najlepsza do nauki , ale jest wiele innych piosenek ... wystarcza chęci i pasja ... z czasem wszystko bedzie wychodzic lepiej ...
Wysłany: 2006-03-27, 19:56
Polecający: bierdonka
ja dostaje nowiuśką za tydz na osiemnastke ;p bo ta moja przezyła chyba wojne .. no uczył sie na niej grac mój tata ze 30 lat temu ... ;p ale stare sprawdzone sa najlepsze ...
marzy mi sie jakis Fender albo Gibson .. ale to z pare tysięcy kosztuje ... moze keidys sie dorobie ;p
Wysłany: 2006-03-28, 21:21
a ja sie podlamalam, bo w sklepie... "wszystkie inne sa, ale D sie wlasnie skonczyly" x_x :lol:
A mi sie jakis elektryk marzy i do tego garaz, zeby miec gdzie cwiczyc
Chociaz nic nie zastapi subtelnych dzwiekow klasyka w piosenkach "na zly humor" lub "na smutek" lub po prostu jak sie jest przybitym.
_________________ (\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum