ForumNasze.Net Strona Główna

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

ogame

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Marek00 

Wysłany: 2008-03-08, 16:40   

Przepraszam trochę się zagalopowałem z tym truciem ale jak raz na jakiś czas zjemy sztuczną zupe czy coś innego to nic się nie stanie tak uważam. Dlatego że warzywa i owoce są opryskiwane to staram sie jak najmniej ich kupować. Jeżeli ktoś nie ma swojej działki to jest zmuszony do kupowania tego co jest w sklepie.

Rah  

Wysłany: 2008-03-08, 21:10   

Emisia napisał/a:
ale po co kupować jeszcze jedzenie z konserwantami to ja nie wiem.

Bo jest przede wszystkim szybciej je przyrządzić, poza tym jak ktoś nie umie gotować, tak jak ja, to szybciej i ekonomiczniej jest kupić jakiś instant ;)

Emisia 

Wysłany: 2008-03-10, 12:45   

raz na jakiś czas oczywiście można :)
a jak nie umiesz gotować a chcesz minimalizować niezdrowe rzeczy to polecam mrożonki. przynajmniej konserwantów nie mają :D

cotopaxi  

Wysłany: 2008-03-16, 19:06   

lubie i jesc i gotowac, pod warunkiem ze jem to co zrobil ktos inny a gotuje nie dla siebie. czesto mam ochote na cos ciekawego, ale podczas pichcenia cala ochota ze mnie splywa :(

jest jedna rzecz ktora uwielbiam, zainspirowana ktoryms z programow kulinarnych ale nie jestem pewna ktorym. KAPUSTA KISZONA Z BOCZKIEM NA CIESCIE FRANCUSKIM ZAPIECZONA Z SEREM. idealne. poza tym ze ma kupe kalorii, jest raczej zdrowe.

!UWAGA ZBIERAM CHĘTNYCH NA PIESZĄ WYPRAWĘ Z DUNIEKRKI DO NANTES WZDŁUŻ WYBRZEŻA, LIPIEC-SIERPIEŃ 2009; KONTAKT: PW, GG!

Emisia 

Wysłany: 2008-03-18, 09:16   

o! a jak to robisz? bo brzmi smacznie :)
ja uwielbiam ciasto francuskie. jest smaczne i daje wiele możliwości. często na imprezy robię taką przekąskę - mrożone ciasto trzeba rozłożyć na płaty i powycinać kwadraty albo prostokąty. na każdy położyć trochę keczupu, ser, jakąś kiełbaskę, można szprotki z puszki albo anchois i wstawić tak do piekarnika na kilka minut (trzeba uważać żeby nie spalić). można wcześniej posypać ziołami, możliwości jest naprawdę wiele. smakuje super na ciepło i na zimno.
a w ogóle to ciasto francuskie sama robisz czy kupujesz mrożone? ja kiedyś próbowałam sama ale nic mi nie wyszło. znaczy wyszła ale breja ;) a z mrożonym jest łatwo i jest równie smaczne tylko trzeba naprawdę dobre i sprawdzone kupić.

majakit  

Wysłany: 2008-03-29, 13:55   

Ja uwielbiam gotować i nawet mi To wychodzi. Palce lizać.

misiek83  

Wysłany: 2008-04-04, 09:16   

ja strasznie lubię eksperymentować, wymyslać nowe potrawy. ale lubie tez gotować potrawy klasyczne. kuchnia jest moim azylem:)

Yvonne  

Wysłany: 2008-04-04, 13:36   

Witam wszystkich:)
Ja także uwielbiam gotować, kuchnia to mój raj:)
Lubię eksperymentować w kuchni, wymyślać coś nowego, łączyć smaki..
Gotowanie daje mi ogrom radości, szczególnie jak mam dla kogo gotować:) a jeszcze jak temu Komuś smakuje to już balsam dla duszy..
Pozdrawiam wszystkich maniaków, którzy lubią spędzać czas w kuchni:)

Shy 

Wysłany: 2008-04-27, 11:32   

Osobiście nie powiem, żeby kulinaria była moją życiową pasją, lecz jestem już dorosły także wypadało by umieć co nieco przygotować na obiad.Podstawowe rzeczy takie jak zupy gotować umiem, kotleta także potrafię usmażyć, więc nie jest tak źle.Ale żadnych wymysłów współczesnej kulinarii nie przygotuję

_opos 

Wysłany: 2008-04-29, 12:08   

Opos umie robić tylko Sałatkę Leona, ale generalnie jak się go zamknie w kuchni, kiedy będzie zdesperowany, a żołądek przyrośnie mu do kręgosłupa, to i nawet ciasto upiecze, a później cały syf z kuchni posprząta, bo zmywać lubi.
Ale wodę na herbatę też się zdarza przypalić. Herbata z zakalcem rox.

zick 

Wysłany: 2008-05-10, 17:05   

a ja to nawet wodę na kawę przypalam.A jak zalewam wrzątkiem fusiarę to i tak mi fafrocle pływają.Ostatnio to na max łatwiznę idę i "parzę "kawkę już skoncentrowaną bo szybko i łatwo.
Może kiedyś się nauczę ale na razie to...poczytam o waszych zdolnościach ;)

przemek_ex  

Wysłany: 2008-05-27, 14:01   

uwielbiam jeść, zwłaszcza potrawy mojej kobiety, sam gotuje niezbyt wykwintnie, ale cały czas się czegoś uczę ;) co do zmywania nie ma problemu zawsze chętnie pozmywam...

a eksperymentujecie w kuchni, chodzi mi o to czy łączycie np. składniki, smaki z różnych etnicznie kuchni np. kuchnie dalekiego wschodu z europejskimi, albo jakieś inne. Pytam bo jest taki nurt w gotowaniu kuchnia fusion, można uzyskać oryginale potrawy, ciekawe smaki

Odpowiedz do tematu