mój pies staje się wegetarianinem ;p ostatnio wyciąga sobie sam marchewki z siatki i ze smakiem je zajada ;] już w głowie nie ma tych psich przysmaków, tylko warzywka... ;p
To bardzo mądry pies! Pozdrów go ode mnie ;]
Są tylko dwie potrawy, których mój zwierz nie ruszy - makowca i bananów. Poza tym jest w zasadzie wszystkożerny i choć w życiu zdarzyło mu się zeżreć niewiele książek, ostatnio z wielkim smakiem i ostentacyjnie wszamał "Baśnie" Hansa Christiana Andersena, robiąc z autora "stiana sena", bo tylko tyle zostało z okładki. A wszystko to, by zwrócić na siebie uwagę, bo ma zwyczaj układania się na środku kuchni dokładnie w trakcie okołoobiadowego zwiększonego ruchu, więc wszyscy go przeganiają. Czego nie lubi.
Ciekawa jestem, czy chciałabyś go pozdrowić, gdybyś wstąpiła do mego mieszkania. Otóż mój pies ma taką właściwość, że gdy się cieszy, gdy zobaczy jakąś osobę zaczyna na nią skakać i z tej wielkiej radości oblewa ją ;] - wiem to jest bardzo urocze, on jest bardzo uczuciowy i w ten delikatny sposób ukazuje swoje uczucia, swą radość ;] mam nadzieję, że z tego wyrośnie, bo niektórzy nie podzielają jego radości w momencie przywitania się z nim. Kompletnie nie rozumiem dlaczego.
_________________ bo w życiu ważne jest poczucie koloru !!
'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'
Mam Kaję- która mne nie lubi i ciągle gryzie, Michałka i Lansa- to bracia, których strasznie kocham( wszystkie kundelki), 2 owczarki niemieckie(jeszcze szczeniaczki - Szarik i Baton), doga niemieckiego Dżeka i dalmatyńczyka- Pimpusia ...psy to najcudowniejsze stworzenia pod słońcem
Nasza psica też należy do mądrych psów; schroniskowa przygarnięta, 29 kg psia kobita z nowofunlandem i collie w linii przodków...
Uwielbiam psy i nie widzi mi sie dom bez psich czterech łap.
Muszę pochwalić się, bo duma mnie rozpiera xD otóż mój pies nauczył się dawać głos, ten kochany leń, któremu się nic nie chce, oprócz oczywiście spania, jedzenia, i czekania, aż wreszcie ktoś go pogłaszcze, by móc tę osobę oblać z miłości wielkiej, daje głos - cud ^^ mówię Wam, dzieją się rzeczy nieprawdopodobne ;] wołam "daj głos", a ta bestia to robi ;p - może jeszcze da się ją ucywilizować ;p jest szansa na to, jak widać.
'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'
Muszę pochwalić się, bo duma mnie rozpiera xD otóż mój pies nauczył się dawać głos
Ja tam na Twoim miejscu specjalnie bym się z tego nie cieszyła. Mój zwierz, w momencie, gdy wzięliśmy sierotę ze schroniska, sprawiał wrażenie niemowy. Poważnie obawialiśmy się, czy nie trafił nam się przypadek jakiegoś psiego autyzmu, bo przez dłuższy czas za skarby świata nie chciał wydać z siebie jakiegokolwiek dźwięku. Kiedy się jednak zadomowił i oswoił, zaczął szczekać... i tak mu już zostało po dziś dzień, czyli prawie 9 lat ^^ Ujada, gdy słyszy kroki na schodach, gdy ktoś wchodzi do mieszkania, gdy z niego wychodzi oraz gdy w nim jest - 24 godziny na dobę wściekłego ujadania ^^ A kiedy nie ma nikogo w domu, mój mądry zwierz obszczekuje przez okno idących po ulicy ludzi. Na Twoim miejscu uważałabym więc z tą radością ;p
Sis, nie strasz, dobrze? Nie sugeruj, dobrze? Czy wiesz, że to jest taka mała radość, kiedy ja mu wydaję polecenie, a on je wykonuje? Cudowne uczucie, bo do tej pory myślałam, że on tylko lać na ludzi potrafi ;p
Na początku mój pies w ogóle się wszystkiego bał, niemówiąc już o jakimś szczekaniu, nic z tych rzeczy, śmietniki omjał szerokim łukiem <czemu się nie dziwię, bo został znaleziony właśnie w śmietniku, w szczelnie zamkniętej siatce>, a teraz sobie poszczekuje, czuje się pewnie, ale wizja 24 godzin ciągłego ujadania jakoś nie nastraja optymistycznie, ale póki co, nie kraczemy ze szczekaniem ;p
Ja mam kundelka ale umie tyle rzeczy co nie jeden Rasowiec:) zdięcie dam innym razem heheh:) ma na imię dinuś. Ale teraz chciałabym mieć jescze yorkshire teriera śliczniutki.
_________________ Czy wiesz, że przeciętny Polak czyta z prędkością zaledwie 200 słów na minutę? Możesz to sprawdzić... i zmienić!
http://szybkie-czytanie.z...jnikiwiedzy.php
Ja mam kundelka ale umie tyle rzeczy co nie jeden Rasowiec:)
umiejętności psa nie są zalezne od rasy ;] Pewne rasy sa podatne na to by nauczyc sie konkretnych działan i sa do tego wykorzystywane z racji budowy ciała, środowiska do którego sie potrafia przystosowac itd ale pomimo tego ze posiada sie kundla mozna go nauczyc rzeczy róznych róznistych , kwestia tylko dobrego tresera i jego umiejętności.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum