A ja mam znienawidzonego przez wszystkich psa rasy amstaff
Wbrew panującym opiniom jest miłym psiakiem, który krzywdzi tylko latające po domu muchy i inne fruwadełka
Kiro ma niecały rok i jest z mało znanej hodowli Lo-Tro-Ada
A oto on:
Hmy jak ja bym takiego chciała, tylko ciemnej maści, te psy są cudowne.
Ja mam aktualnie berneńskiego psa pasterskiego o imieniu Adler, to takie wyrośnięte rocznie dziecko z ADHD.
Nie wyobrażam sobie domu bez psa, bo zawsze był u mnie jeden, albo dwa.
Ja gdybm miał mieć psa, to albo Golden Retriever, albo Welsh Corgi, Albo Husky/Malamut. Corgi wydaje sie do pozostałej dwójki nie pasować, ale właśnie dlatego bym go chciał. Małe, włochate kulki z charakterem. Ale nie takie jak te wszystkie 'żywe froterki' z kokardkami, obarczone fryzjerami itp. głupstwami. To psy dumne
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
Najpierw były dwa, kiedy przeprowadziłam się do nowego domu. Małe szczeniaki. Po roku jeden został przejechany, po dwóch drugi zaginął. Potem już nie chciałam mieć żadnego psa... Jednak wtedy trafiła do nas suczka nazwana przez poprzednich właścicieli żeńskim imieniem. W żaden sposób nie dało się jej przechrzcić, bo inaczej nie reagowała. Jest u nas już 4 lata. I nie zamienię jej na innego psa
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...
ooo tu pewnie mi ktos udzieli pomocy, mam pieska kundelka 3 lata, i boi sie strasznie hałasu o piorunach juz nie wspomne ale wystarczy ze przejedzie ciezarowka i juz siedziw budzie i boi sie wyjsc!
Pozdrawiam.
_________________ 115 IQ to ładnie podciągnełem średnią Polski
hihi no to ze mnie inteligent:P
Pawlik zacznij go pomału przyzwyczajać do dźwięków o różnej głośności, zaczynając od niewielkich. Zawsze wtedy musi być przy nim ktoś w czyich ramionach się będzie mógł schować i zobaczyć że nic mu się nie stanie wtedy kiedy słyszy jakich hałas. Musiał kiedyś się mocno przestraszyć jakiegoś dźwięku i teraz mu się źle kojarzy.
Ile ja już nie widziałam mojego... tak to jest, jak się studiuje w innym mieście^^ Ale jak wrócę do domu to wrzucę fotkę mojego owczarka niemieckiego. Się stęskniłam zanim, choć czasem zachowuje się jak totalny kretyn ;p ale mnie kocha - kiedyś przez niego wylądowałam na lodośniegu, to w ramach przeprosin dał mi buziaka - obleśne, ale słodkie ;p
_________________ Dum spiro, spero
"Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to wychodzi kolorowa telewizja"
Miałam już cztery pieski,obecnie nie ma żadnego nad czym głęboko ubolewam:(
Z pierwszym nie pamiętam co się stało,miałam parę lat,ale pamiętam,że się nazywał Tuptuś i był mały i słodki.
Drugi był tak postrzelony jak jego imię-Sylwester.Zjadał wszystko-od kapci,po papierosy,tabletki i mydła.Pewnego wieczoru pobiegł za taty autem i już nie wrócił.
Trzeci to był owczarek szkocki-colie.Miał na imię Alf i był piękny,cudowny,kochany i w ogólę oh ah.Ale zachorował na reumatyzm i trzeba go było uśpić..:(Jedna z większych tragedii moich,strasznie za nim płakałam.
Ostatni pies,który jeszcze żyje,ale już nie ze mną ma około 10 lat naszych.Mafiozo osiedlowy,nikomu nie dawał sobie w kasze dmuchać no i po prostu rzondził^^
Strasznie głośny,non stop szczekał,ale przeważnie nie gryzł.Mały,biało-ryży.Strasznie za nim tęsknie:(Miał na imię Max.
_________________ człowiekiem jestem i nic co słodkie nie jest mi obce
Kto powiedział że amstafy są przez wszystkich znienawidzone? Ja bardzo lubie te psy, moja kuzynka ma amstafa, świetny pies. Raz pogryzł listonosza, ale cóż się dziwić? Facet wpadł na jego terytorium z wielkim kijem (listonosz strasznie boi się psów toteż chodzi z kijem bo myśli ze psy beda sie go bac) więc pies musiał bronić właścicieli
Ja natomiast mam sukę, mix seter, biało-czarne umaszczenie, wysoka do kolan, ma 6 latek, zna tylko dwie sztuczki: "siad" i "łapa" ale i tak jest kochana http://fotozrzut.pl/zdjecia/bb637f35d3.jpg
_________________ "Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to co oswoisz"
Antoine de Saint Exupery
("Mały Książę")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum