Suka rasy bokser - Hexa - straszny tchórz, z wiecznie wywalonym jęzorem na wierzchu, na szczęście nie ślini się. Za to jest fantastycznie nastawiona do dzieci.
Suka rasy owczarek niemiecki długowłosy - Fibi - straszna żyleta z problemami psychicznymi, ADHD i innymi psychozami. Uwielbia jeść brykiet do grilla. Niekoniecznie lubiąca dzieci.
Pies rasy Perro de pressa malorquin - Brutus - rasa zakazana w Polsce, mało znana, wywalczyłam pozwolenie. Okropny misiak z niego, nie szczeka tylko "śpiewa". Uwielbiam kiedy przychodzi do mnie, kładzie głowe na moich kolanach i wpatruje mi się w oczy. Lubiący dzieci, nienawidzący innych psów (oprócz swoich panienek )
_________________ Ludzie dzielą się na dwie grupy : psychicznych i tych jeszcze nie zbadanych.
Wysłany: 2008-07-02, 13:30
Ja mam na razie dwa pieski:
Sissi - suka, mieszaniec, weterynarz określił ją jako "wilczastą"; rzeczywiście wygląda jak miniaturkowa wersja wilka Ma już 12 lat, ale nadal jest tak rześka i w pełni sił, jak szczeniak
Cezar - nasz jedyny chłopczyk Ma ok. 5 lat. Jego babcia była bernardynem. On sam bardziej przypomina wyżła. Jest po prostu ogrooomny - kiedyś był wysoki i szczupły, ale teraz nabiera coraz więcej masy Oczywiście ciągle by jadł
W tym albo w przyszłym roku kupujemy jeszcze Yorka Już się nie mogę doczekać - ja po prostu uwielbiam psy i koty
Ja mam Mieszańca wabi się Pimpek podobny do wilka, gryzie obcych, a znajomych nie. Jest mały, ale potrafii nawet pokonać dużo większego od siebie, kto ma lepszego psa?
Ja tesz mam psy rasy Sznaucer miniaturka jednego psa i suke pies ma rok a suczka ma 3 lata pierwszy raz jak się zobaczyły to by suczka z jadła psa a teraz nawet razem śpią na jednym miejscu jak ktos chce pogadać o psach to mój nr gg 4692623
Ja mam sunie owczarka niemieckiego ma 8 latek i nadal zachwouje się jak szczeniaczek... tylko mam nadzieję, że nie będzie miała problemu z tylnymi łapami... bo podobno owczarki maja ten problem
Suni pora chyba trymowanie zrobić, no i na strzyżenie czas. Sznaucerki to wymagające psy, a zwłaszcza ich sierść.
Miałam rottweilera dożyła przy mnie sędziwego wieku w zgodzie i miłości.
Teraz mam owczarka niemieckiego, ma rok i jest cudowny.
A tu są razem Daisy jest po prawej stronie a pies Joker po drugiej, Daisy ma taką minę bo topiero wstała i chyba będzie miała małe pieski. Uwielbiają ganiać za piłką , wykończyły mi nie jedną piłkę.
[ Dodano: 2008-07-07, 19:22 ]
Tylko Daisy miała raka uha :zalamany:ale Daisy nie jest czystą sznaucerką . A potem miała piłkarską rane na szyji ma tam jeden szew jak widać na zdięciu
Moja przygoda z psami zaczęła się dwa lata temu, kiedy do naszego domu trafiła suczka, kochana i milusia, z czasami pojawiającym się ADHD :).
Jest labradorką wabi się Awia i czasem naprawdę ciężko z nią wytrzymac, ponieważ to nieopanowany wulkan energii. Cały czas chciałaby coś robic, węszyc, szukac, biegac, aportowac. Czasem wydaje mi sie jakbym miała dziecko a nie psa.
Gdy była mniejsza, chodziłam z nią na szkolenia, wiec zna podstawowe komendy, waruj, siad, stoj, zostan, noga, rownaj, ale bez nagród, czyli jakis smacznych kiełbasek czy innych nie wykona ich. Sprytna jest ^^
Wnosi do mojego życia radosc i trochę zamieszania, jak dni są nudne.
Nauczyła mnie odpowiedzialnosci, no i dzięki niej i bieganiu z nią na spacerkach zrzuciłam parę kilo.
A oto jej foty:
Zaraz po przybyciu do naszego domu, 3 miesiące 8 miesięcy 1 rok Jakoś niedawno
_________________ daj ogień i skręta, śnią mi się bliźnięta
Mam takiego właśnie już prawie 2 lata. A właściwie taką mam
Leniwa strasznie, ciągle by spała. Jak była mała to non-stop potykała się o własne uszy, tchórz straszliwy z niej. Ale jak się rozbudzi to potrafi być żywsza od niejednego psa gończego Słodkie psy
_________________ Zgaduj zgadula a trafisz do ula, za pszczelim przewodem pójdziemy za miodem.
Kocham psy jak rodzinę i przyjaciół. Sam mam słodkiego owczarka niemieckiego (nie jest czysto rasowy - to taki "trochę-mieszaniec" ) - w tym roku obchodzi 5 urodzinki i małego czarnego labradorka Z obojgiem spędzam mnóstwo czasu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum