Pewnie, że myśle o tym, mam juz kogoś komu oddam, nie brałabym zwierzaka w ciemno!
A może zamiasta brać psa z pseudohodowli (bo nie planujesz wydania 2000 zł, prawda? ani tez nie sądzę żebyś już mogła adoptować psa ze schroniska), a potem go oodawać, warto postąpić trochę bardziej odpowiedzialnie i wziąć psa, kiedy się będzie miało na niego warunki? (tak samodzielnie, niezależnie od rodziców).
To tylko taka sugestia po przeczytaniu i zobaczeniu setek historii skrzywdzonych przez człowieka psów.
Spoko rozumiem, bo sama bardzo kocham zwierzęta (wege rlz) i nie jestem 13-latką, dla której pies to dla zabawka
Wege nic do tego nie ma.
Skoro bierzesz pod uwagę, że go komuś oddasz, to śmiem wątpić. Co więcej, jeśli nie jesteś w stanie sama go utrzymać, to tym bardziej wątpie, że kupisz psa rasowego, a nie wspomożesz pseudohodowli, w których umierają zwierzęta...
Wątp sobie w co chcesz masz do tego prawo
Jak i tak wiem swoje ;p
To rzeczywiście wygląda na dojrzałą dyskusję z "osobą, która kocha zwierzęta i nie ma już 13-stu lat".
Pewnie bym się szyderczo zaśmiała, gdyby nie chodziło o poważną sprawę.
Ja mam mieszańca: kudłaty, mały, czarny psiaczek. Kupiłam go od faceta, który był strasznie nieodpowiedzialny. Był malutki, ważył 1 kg i była to sama skóra i kości. Był straszliwie zarobaczony i z tego powodu miał niedrożność jelit, przez tydzień podawaliśmy mu kroplówki, ale jakoś to przetrwał. Teraz jest słodziutki i kochany:)
Wysłany: 2007-05-01, 10:12
szmaja napisał/a:
Jeśli chodzi o psy, to... No właśnie, nie wiem, czy umiem nazwać psy w ogóle moim hobby.
tak właśnie. ;>
mam jamnika miniaturkę, znalezionego na ulicy. przywiązałam się do niej, ale ostatnio zauważyłam, że traktuję ją na zasadzie 'jest bo jest'. chyba nie zdecydowałabym się na kolejnego psa. chociaż podobno wiele osób tak mówi i jak przyjdzie co do czego i w domu zabraknie psa, decydują się na kolejnego. ;]
_________________ 'w porównaniu z chmurami życie wydaje się ugruntowane omal że trwałe i prawie że wieczne.'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum