"TANIEC Pasja...Życie..." to moje motto ale ja kocham tańczyć i to się zaczęło gdy zapisałam się na tańce a jeśli chodzi o dzieciaka to jest świetny !!!
Oo,ja też uwielbiam tańczyć;]W sumie od małego,już w przedszkolu lubiłam takie potańcówki,zwane balem przebierańców.Potem już w podstawówce chodziłam na kółko taneczne,tańczyłam tańce ludowe,czy 'towarzyskie'.Potem w gimnazjum założyłam z siostrą zespół taneczny.Nigdy nie chodziłam na jakieś specjalne kursy mimo tego mam świetne poczucie rytmu i umiem się..ruszać.Aktualnie zawiesiłam swoją działalność w LO,jakoś tak czasu nie ma:(Mimo tego taniec uwielbiam i na pewno nie poprzestanę tańczyć.
_________________ człowiekiem jestem i nic co słodkie nie jest mi obce
Nie umiem tańczyć nawet tak, co tańcem trudno nazwać (takie dyskotekowe )!
Oglądam Taniec z Gwiazdami hehe
Właściwie po roku tańca na zwykłym kursie tańca, gdzie może więcej nacisku kładzie się na technikę niż na choreografie, uważam, że będziesz tańczyć lepiej niż zdecydowana większość uczestników Tańca z gwiazdami. Oczywiście nie mam tu na myśli tancerzy, jednak to nie jest wielka sztuka nauczyć się choreografii na lekcjach indywidualnych. Przygotowanie pary do pierwszego tańca trwa zaledwie kilka spotkań.
Niestety choreografie dosyć szybko się zapomina, a to co tworzy taniec, to ruch taneczny, technika przemieszczania się, praca ciała.
może to śmieszne, ale taniec zawsze kojarzy mi się z filmem "dirty dancing". gdy byłam mała, godzinami oglądałam ten film w kółko i na okrągło. swego czasu chodziłam przez kilka lat do szkoły tańca. wprawdzie nie przejawiałam jakiegoś wybitnego talentu, ale kochałam to robić i do tej pory uwielbiam tańczyć. niestety jak wszystko, tak i szkoła tańca kosztowała, tak więc musiałam zrezygnować z tańca, by móc chodzić na kurs języka angielskiego... nieraz wracam myślami do tamtego czasu i niezwykle miło go wspominam
Ja chodze na Hip-hop. Naprawde świetna zabawa. Polecam
_________________ Śmierci się nie lękam,
Chociaż mówią,że trzeba.
Nie ma dla mnie Boga,
Nie ma dla mnie Nieba.
Piekło jest na Ziemi.
Co noc,
I codziennie.
Gwiazdy nic nie widzą,
Świecą coraz ciemniej.
Pierwszy mój taniec także był krakowiaczek ale w przedszkolu:Pa teraz mam ochotę na towarzyski tylko jest problem............nie umiem..............tańczyć......HELP ME............
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum