Jaki jest wasz ulubiony musical? Myslę, ze są osobki co sie interesują
Ja zdecydowanie stawiam na Phantom of the Opera, i Rocky Horror Show
Wiele jest pewnie genialnych sztuk musicalowych, ktore pod całym względem są majstersztykiem ,ale dla mnie głownie to piosenki zdecydowały o tym ,że są własnie moimi ulubionymi mscl'mi
Powyżej są moje najbardziej ukochane , ale tak na marginesie jeszcze się nie zdarzyło, aby mi się jakis nie spodobał, każdy w sobie cos ma do przekazania.
Myślę, że gdybym jakiś oglądała, to bardzo by mi się spodobał. ;P
Oglądam za to musicale filmowe. I kooooocham Dirty Dancing. A także koncert z Dirty Dancing.
Do tego często słucham muzyki z Metra i Romea i Julii.
To tyle.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Nie miałem już kompletnie co oglądać no to sobie myśle, że już obejrze to Chicago, niech strace, może nie będzie najgorsze.. Rewelka. Kilka razy oglądałem najfajniejsze piosenki, ściągnąłem soundtrack. Jak ktoś zna równie dobre filmy to prosze zapodać tytułami.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
jak o takie teatralne chodzi, to zdecydowanie Metro. Koty mi się nie podobały, może ja inna jestem. Teraz mi się marzy bilet na Taniec Wampirów i Moją Mamę Janis (choć musiacal to do końca nie jest). Swoją drogą to dawno na niczym nie byłam. Ostatnio na Jeźdźcu Burzy, ale wyszłam po spektaklu z mieszanymi uczuciami.
Jak o filmowe - Dirty Dancing (ale tylko pierwsza część!), Chicago, The Wall. No i te wszystkie kreskówki, których się niby jako musicale nie ogłasza - jak ostatnio Gnijąca Panna Młoda na przykład.
ach, jeszcze o do Romea i Julii - Ethel, mówisz o tym Studia Buffo? nie podobało mi się strasznie. takie... uwspółcześnione że aż boli.
_________________ I don't have low self-esteem. I have low esteem for everybody else.
Niestety, żeby pooglądać teatralne musicale, musiałabym wydać majątek na bilety... A szkoda, bo lubię okropnie. Pozostały mi jedynie filmowe.
Chicago owszem, Phantom of the Opera trochę mnie draznił, ale ogólne wrażenie dobre, Moulin Rouge- mój ukochany pewnie przez to, ze taki kolorowy... trochę opera mydlana , Greece... pewnie by się znalazło coś jeszcze, gdybym pomyślała
o, i Disneyowskie też A "Gnijąca Panna Młoda" mnie urzekła niesamowicie
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
zgadzam się - w kinie nie ma tego klimatu. zresztą w kinierzadko kiedy wogóle jest klimat, szczególnie w multipleksach. raz tylko miałam okazję być na filmie w niesamowitej atmosferze.
_________________ I don't have low self-esteem. I have low esteem for everybody else.
Czołem
Ja niestety lubię starocie wielu wymienionych tu tytułów nie widziałem a o niektórych nawet nie słyszałem. Pewnie są dobre.
Ja najbardziej lubię
1) "Deszczową piosenkę" za wspaniały szaleńczy humor, genialną choreografię, muzykę.
2) "Kabaret" za muzykę, za niezwykły scenariusz (mówienie o narodzinach nazizmu), bardzo ciekawą chreografię i za wielkie kreacje Lizy Minelli i Jola Greya.
3) "Siedem narzeczonych dla siedmiu braci" za akrobacje (taniec Russa Tamblyna na łopa
tach)
4) "Świąteczną gospodę" za ciepło i piosenkę spiwaną przez Binga Crosbego
5) "Dźwięki muzyki" za muzykę, za scenariusz
6) "Skrzypka na dachu" za scenariusz, za muzykę (rewlacyjna), za zdjęcia, za rolę głó
wną.
7) " West Side Story" za muzykę, choreografię, za taniec ponownie Russs Tamblyn
8) "Chikago" za muzykę za scenariusz, za choreografię, zdjęcia, za kreacje aktorskie i za
całość (spółka autorska o ile się nie mylę ta sama co napisała "Kabaret")
9) "Amerykanin w Paryżu" za chreografię, muzykę, kreacje aktorskie Gena Kelego i
Lesllie Caron
10) "Świat się śmieje" za muzykę i za odwagę autorów że taki film wówczas napisali i
zrealizowali (Młodszym i nie zainteresowanym historią wyjaśniam że w ZSRR gdzie
nakręcono ten film zajmowanie się jazzem było naprawdę bardzo niebezpiczne,można
było nawet zginąć)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum