a ja kocham Włochy
miałam przyjemność spędzać tam wakacje dwa razy (na pól. i na płd.) Hiszpania, Chorwacja... tez jest przepiękna <dreszczyki przechodzą>
Jeszcze byłam w odwiedzinach u wyspiarzy- Anglików- ale to już w celach zarobkowych.... i nie miałam czasu na zwiedzanie- choć przyznam że ta piękna zieleń jest niesamowita
Hiszpania... to było małe miasteczko pod Barcelona ale nie pamiętam nazwy.. to było dawno temu- szalona nastolatka wiecznie pijana ale było pięknie:) tylko sama Barcelona trochę mnie rozczarowała... choć może pokazała swą naturalną stronę bez tych sztucznych granic w wielkich miastach....
Widzę że w podobnym okresie życia zwiedzaliśmy Hiszpanię Pisząc o sztucznych granicach masz na myśli "czarną dzielnicę"?
chodzi mi o to że z jednej strony w centrum było pięknie ślicznie a na chodnikach narkomani, pijani ludzie spali albo zaczepiali nachalnie przechodniów.... szło sie deptakiem a tu smród z bocznych uliczek i mnóstwo śmieci....
to chyba juz musze zacząc zarabiac zeby wyjechac za 100 lat na prawde aż tyle kosztuje?
naprawdę, nawet w zagranicznych biurach- może na wlasną rękę kosztuje to taniej- bo taka podróż, znaczy organizacja takiej podróży to pewnie ze 30% ceny
[ Dodano: 2007-12-23, 13:25 ]
boomcia napisał/a:
a może na świta do Laponii??? po co fatygowac Świętego Mikołaja? mam już nawet transport...co pawda nie są to sanki ale przynajmniej będzie ciepło i komfortowo.ktoś chętny?
Pewnie pojechałaś na te święta do Laponii, jak wrócisz musisz, opowiedzieć jak było, jak podróż, pogoda...
Line4you jest dość dobrym pośrednikiem co do przewoźników lotniczych. Ceny nie odstraszają a klienci sami chętnie korzystają z ich usług ponownie.
[ Dodano: 2007-12-30, 23:18 ]
Hmm z tego co piszecie aż tak źle jest jak się pojedzie na wycieczkę gdzieś do Hiszpani? Bo tak czytam sobie i myślę nad tym.
no line4u jest dobre- trzeba im to przyznać. mieli fajną tą oferte ze świętam iw Laponii i w sylwestra w paryży. pewnie tweraz będzie coś o karnawale w rio
Kraków,jakieś miejsce w górach albo Chrzanów-to z Polski.
Z zza granicy-Hiszpania,Portugalia,Londyn i Manchester.
To są moje ulubione miejsca na świecie.
Moim celem na ten rok jest Bułgaria można tam zarówno powspinać się na skałkach jak i pomoczyć nogi w morzu czy poleniuchowac na plaży,,, dla badziej wybrednych - baseny solankowe...
w tym roku wybieram sie w wiele miejsc w polsce - glownie na festiwale, pikniki i tym podobne imprezki.
pierwsza wycieczka - zaraz po sesji - piknik lotniczy w krakowie, pozniej grunwald, mragowo, zapewne kilka razy wiezyca (bo blisko), bialowieza we wrzesniu jako ukoronowanie przyjemnosci. poza tym w sierpniu hiszpania - wieksza czesc 10-dniowego pobytu w miejscowosci oliva pod valencia.
za to na przyszly rok planuje wielka wyprawe (chyba ze uniwerekowi wreszcie uda sie zalatwic cos do konca i wypusci paru studentow na wymiane w okolice kenii i tanzanii w celach amelioracji jezyka, w co bardzo watpie), mianowicie pieszo wzdloz sporej czesci polnocnego wybrzeza francji. przygotowania kondycyjne zaczynam od konca tegorocznej sesji - w rok powinnam sie wyrobic ah ah.
_________________ yeah, I do like open windows
!UWAGA ZBIERAM CHĘTNYCH NA PIESZĄ WYPRAWĘ Z DUNIEKRKI DO NANTES WZDŁUŻ WYBRZEŻA, LIPIEC-SIERPIEŃ 2009; KONTAKT: PW, GG!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum