Moi rodzice kiedys musieli sie zgłosić na poczte po 20 gr z czegoś tam, zostało im i musieli sie zgłosić, przyszedł list do domu, a znaczek przecierz kosztuje 1.20
To jak zostało dla nich i poczta chciała im oddać, to ja nie widzę sprawy. Chyba nikt ich nie zmusi, żeby się specjalnie fatygować iść na pocztę i stać w kolejce po 20 groszy?
Co innego jakby mieli dopłacić, to już możnaby się irytować.
No to chce pokazac jaka jest biurokracja w Polsce. Po co to wysyłac o 0.20 jak i tak z naszej kasy idzie na te znacziki i pierdkoły. W całym tym kraju jest poryte
_________________ "... One Love, One Club .. MANCHESTER UNITED !!! ..."
ale rozne rodzaju firmy pewnie maja podpisane umowy z poczta wiec ich nie obchodzi ile czego wysylaja. bo oni nie placa od pojedynczego listu. mi tam szkoda tylko papieru bot o marnotractwo...
Już widzę, jakby poczcie zostało 20 groszy i nie powiadomiłaby o tym tych ludzi, a ci by się jednak dowiedzieli, to jakie byłoby halo, że poczta sobie przywłaszcza cudze pieniądze. A jak robi tak nie tylko w pojedynczych przypadkach, to ile na tym zarabiają złodzieje? Może mi powiecie, że by tak nie było?
Nie wiem czy nie byłoby większego bałaganu. W chwili obecnej to ułatwia rozliczanie. Te pieniądze są na wysyłanie listów, a te pieniądze z czego innego.
Poczta chciała, czy nie chciała zawiadomić musi, a może jednak temu człowiekowi te 20 groszy się przyda? A żeby to zrobić, musi wysłać list. Ewnetualnie mogliby zadzwonić, albo wysłać maila
Osobiście wątpię, żeby ta złotówka w plecy przeniosła się na każdego z nas. Koszty ZUSu pokrywamy my wszyscy, czyli i ci którzy taką bzdurną informację dostali i ci co o niczym nie wiedzą. Rozkłada się na wszystkich. No, ale fakt, mogliby np. wysyłać informacje o niskich kwotach na koszt odbiorcy :lol:
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
A ja wiem o jednym ćpunie w moim mieście , który dostaje ponad 1110 zł renty mając 26 lat, 0 przepracowanych dni , 0 opłaconych podatków. ale ma najważniejsze w życiu-znajomości. Szanowny pan burmistrz właśnie mu załatwił tą rentę + wielkie mieszkanie. smutne ale prawdziwe w naszym kraju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum