Wysłany: 2006-05-23, 23:21 Asteroida moze trafić Ziemie Polecający: Ptaq
Cytat:
Za 30 lat Ziemia może zderzyć się z asteroidą
Naukowcy amerykańscy obliczyli, że 13 kwietnia 2036 roku może dojść do zderzenia Ziemi z asteroidą o nazwie Apophis, której siła będzie wystarczająca do całkowitego zniszczenia małego państwa.
Prawdopodobieństwo zderzenia wynosi obecnie 1 do 6250, czyli wystarczająco dużo, aby astronomowie uderzyli na alarm.
Apophis jest obecnie najpoważniejszym zagrożeniem dla naszej planety, więc NASA wydaje miliony dolarów na monitoring tej i innych asteroid. Bezpośrednie uderzenie asteroidy wielkości Apophisa w rejony miejskie spowodowałoby większe zniszczenia niż huragan Katrina, azjatyckie tsunami z 2004 roku oraz słynne trzęsienie ziemi w San Francisco z 1906 roku razem wzięte.
źródlo: onet.pl
Dla mnie takie prawdopodobienstwo to jest luzik a nawet jak by juz sie trafilo to chyba cos 70% powierzchni Ziemi to Oceany i pewnie by tam trafilo a wtedy luzik by byl
Dla tego apeluje o spokuj
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
Wysłany: 2006-05-24, 00:36
Polecający: wyszukiwarka google ;> ;-)
no nie wiem czy taki luzik.
chyba mozliwosc trafienia w ocean bylaby jeszcze gorsza... wyobraz sobie sile fali i spietrzenie wody po taaaaakim uderzeniu.
zalaloby dziesiatki panstw, wysp a spustoszenie jakie posialaby taka fala byloby ogromne.
z reszta gdziekolwiek by nie pierdyklo, psikro mi, juz by bylo po nas. kaput. bajbaj. hasta la vista bejbe.
jesli nie od razu w wyniku uderzenia /wybuchu to w ciagu kilku kolejnych miesiecy/lat w zwiazku ze zmianami ulozenia plyt tektonicznych, spietrzen wody, czy zawirowan w atmosferze jakie wywolalyby ogromne polacie gazow i pylow ktore uwolnilyby sie do atmosfery w wyniku konfrontacji asteroida vs ziemia
Dobrze chociaż, że po moich urodzinach, a nie przed.
Może uderzyć, może nie. Zobaczymy za 30 lat.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Hmmm ludzie wymyślili różne rodzaje broni to możeby takl znowu uzyli jej ale w dobrej sprawie. Kto powiedizałże jakby się zbliżała to by jej nie rozwalić albo zmienić toru lotu? A za 30 lat to będę w sile wieku i bedę miał dzieci także zaczynam się niepokoić :d
_________________ Zalecenie dla userów którzy się masturbują albo zadaja głupie pytania na ten temat.
chyba mozliwosc trafienia w ocean bylaby jeszcze gorsza...
Mysle ze nie bo to są stosunkowo male obiekty. Fakt fala jakas by powstala, no ale mysle ze to ludzie w tych przybrzeznych rejonach by byli przygotowani(ewakułowani). Co do gazow to jak mowie byla by to jak rodzynka w ciescie, i reakcje byly by maluteńkie w porownaniu z nasza atmosfera.
Oyen napisał/a:
by jej nie rozwalić
To by moglo byc gorsze bo bysmy mogli miec caly deszcz asteroidów.
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
Zanim upłynie trzydzieści lat to moja wątroba i serce dawno padną. Więc, jak to powiedział kiedyś Eisenhower o przegranym wyścigu kosmicznym z Rosjanami - "mnie to nie martwi". Poza tym wszystkie nieszczęścia i katastrofy naturalne zawsze przytrafiają się w USA - nie oglądacie filmów? Nas to nie dotknie ;P
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
Poza tym wszystkie nieszczęścia i katastrofy naturalne zawsze przytrafiają się w USA - nie oglądacie filmów?
zobaczymy, co powiesz za 30 lat
_________________ Odwieczne ma ten świat tła
więc misjonarze światła
potrzebni nocą są, lecz w dzień –
jedyny nasz obrońca
przed dyktaturą słońca –
niezastąpiony bywa cień
Prędzej wywołam III wojnę światową, niż to 'coś' zniszczy nasz kraj.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
To mogę się nie uczyć? Bo jak nas to coś zabije, to po co się uczyć? A jutro mam kolosa z makro
Spoko Bolek, Amerykanie wyślą naprzeciw jakiegoś Bruce'a Willisa, który wywierci dziurę i po zawodach
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum