• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

lolinka  

Wysłany: 2006-04-01, 23:41   
   Polecający: bierdonka

naya napisał/a:
nie wiem czy tak mało, poprostu wielu z tych ludzi woli pozostć anonimowych. nie potzrebują rozgłosu, medialnego szumu. to co robią jest ich i nie potrzebują zbiorowego poklasku (w postaci miliona oglądających ich osób). co jest lepsze, sławienie swej dobroci czy chowanie jej w zaciszu domowym? tego nie wiem.wiem jednak, że ludzie chętniej wrzucaja pieniądze do puszek (wysyłają sms'y) fundacji rozsławionych przez media.

wiesz jesli ktos nie uzyje mediów do swoich celów to taka fundacja nie wiele zyska srodków na pomoc potrzebującym , bo ludzie poprostu boja sie oszustów , bo skoro nikt o takiej czy innej fundacji nie słyszał to moze jest nielegalna ;] więc chętniej daja kase na cos co jest sprawdzone , o czym cos wiedza , wiedza jakie cele ;] o ukrywaniu sie w domu to moze powiedziec osiedlowy bohater który uratował kotka z drzewa , to była bezinteresowna pomoc , ale jesli che sie pomóc stu szpitalom w Polsce to trzeba sie ujawnic bo inaczej zginie sie na rynku , a media maja większa siłe niz politycy ;] mi nie chodzi o przeciętnego pana KOwalskiego który owszem pomoze Ci bezinteresownie wniesc kanape na 4 piętro ale jesli bedziesz mu kazac uczyc robic sztuczne oddychanie w szkole to pewnie liczy na wynagrodzenie , bo to juz praca nie dla sasiada tylko dla instytucji ... nie oszukujmy sie ... kazdy stara sie dorobic jak tylko moze , bo z kasa krucho , a kazda złotówka sie przyda ;] a jeszce jest taka sprawa ze taki KOwalski to jak zwykły nauczyciel , nic cielawego , a Owsiak to juz wydarzenie powaznego kalibru , napewno ciekawsza osobowosc , po pierwsze medialna , a w XXI wieku kazdy ktos ie pojawi w tv to gwiazda , więc więc nam sie wydaje bardziej pzrekonywujący ;]
i to "sie ma" jest takie "kul" i chyba bardziej pzremawia do potencjalnego licealisty , niz "dzien dobry " na wejsciu

naya  

Wysłany: 2006-04-07, 11:03   

Ptaq napisał/a:
W sumie co to szkodzi panstwu takie zajecia ale to jest Polska
państwu nic nie szkodzi... ale jak oni zaraz podadzą ile na to pieniędzy idzie... jak oni to wyliczą to masakra... będzie z kilka miliardów...

lolinka napisał/a:
wiesz jesli ktos nie uzyje mediów do swoich celów to taka fundacja nie wiele zyska srodków na pomoc potrzebującym ,
wiem i to właśnie napisałam... "wiem jednak, że ludzie chętniej wrzucaja pieniądze do puszek (wysyłają sms'y) fundacji rozsławionych przez media." (cytat z poprzedniej wypowiedzi)

lolinka napisał/a:
media maja większa siłe niz politycy
to się niedługo może zmienić... już ukarali polsat, powycinali felieton z "sukcesu" o ile się nie mylę... a to dopiero początek...

lolinka napisał/a:
w XXI wieku kazdy ktos ie pojawi w tv to gwiazda , więc więc nam sie wydaje bardziej pzrekonywujący
akurat dla mnie bardziej przekonujący jest mój sąsiad (czy profesor) potencjalny Kowalski , którego znam juz jakiś czas... niż osoba, którą widuję w telewizji, o której tak naprawde nic nie wiem, a tego co pokazuje telewizja nie biorę za pewniak (nawet oglądając wiadomości nie wierzę wszystkiemu co się mówi, bo dziennikarze pokazują tylko tą stronę medalu, która dla nich jest interesującą)...

lolinka napisał/a:
to "sie ma" jest takie "kul" i chyba bardziej pzremawia do potencjalnego licealisty , niz "dzien dobry " na wejsciu
i znowu się okaże, że moja szkoła jest jakaś dziwna, ale są w niej nauczyciele, którzy gadają z nami normalnie jak kumple (np. mój wychowawca) i mogę powiedzieć, że nauczyciel powinien być właśnie taki , że mówi "dzień dobry" bo wierzcie mi, że takiego bardziej się szanuje, słucha i liczy z jego zdaniem...

Odpowiedz do tematu