• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

lolinka  

Wysłany: 2006-03-29, 22:11   Deprawator Owsiak ?
   Polecający: bierdonka

Cytat:
Dziennikarz pyta Marię Nowak, posłankę PiS, wiceprzewodniczącą sejmowej Komisji Edukacji i Młodzieży: - Co on zrobił złego? - Wyrządził wiele szkód wychowawczych młodzieży – odpowiada posłanka. – A co zrobił dobrego? – drąży dziennikarz. – Przede wszystkim zrobił dużo złego – konstatuje posłanka, niczego dobrego zapewne nie dostrzegając.

Nie chodzi w tej rozmowie o groźnego dilera narkotyków, guru satanistów, czy kogoś w tym rodzaju. Człowiek, czytając, nie wierzy własnym oczom: chodzi o Jurka Owsiaka. I owszem, jest on guru. We wszystkich ankietach, w których pyta się młodych ludzi o idoli, których podziwiają, którym ufają i wierzą, niezmiennie od lat wymieniana jest trójka – Jan Paweł II, Janina Ochojska i Jerzy Owsiak. Zaświadczają o tym co roku, zbierając pieniądze na ratowanie dzieci w Owsiakowej Orkiestrze. Teraz sami mieli być przeszkoleni przez Fundację Jurka na ratowników – jak powinni się zachować udzielając pomocy ofierze wypadku, jeśli byliby tego świadkiem. Posłanka Nowak chce storpedować te plany. Nie wpuścić deprawatora Owsiaka do szkół. Rzucić w niego złym PiS-owym słowem. Będzie miała przeciw sobie nauczycieli. I uczniów, którzy Owsiaka uwielbiają. Jeśli jeszcze można w kimś widzieć samo dobro to w nim. Tak właśnie myślą.

Kiedyś będą ulice i szkoły jego imienia. Owsiak stanie się mitem. A o posłance Nowak zaginie słuch. Im wcześniej tym lepiej.

artykuł Barbary Piętkiewicz , "Polityka"

przyblizając sprawe , tym którzy nie wiedzą , Jurek Owsiak , którego wszyscy znaja , wyszedł z inicjatywa prowadzenia w szkołach lekcji udzielania pierwszej pomocy ... posłowie PIS uwazaja go za deprawatora i działającego na szkode młodziezy typa organizującego WOŚP i Przystanek Woodstock ... hmm ... jestem ciekawa waszych opini na temat Owsiaka . Czy on w jakis sposób działa na szkode ? Sądze ze nie , a wręcz pzreciwnie ..

naya  

Wysłany: 2006-03-30, 16:58   

Ja znam Jurka Owsiaka tylko z tego co przedstawiają media, widzę tylko to co media chcą żebym widziała. nie raz wybuchały skandale dotyczące jego osoby, czy to o przystanku czy WOŚP. jednak zawsze (głównie) chodziło o pieniądze i o deprawowanie młodzieży (przez nakłanianie jej do brania narkotyków i picia alkoholu). czy to prawda? Bóg raczy wiedzieć. Ja znam Owsiaka jako czlowieka, który stworzył jedną z najprężniej działających fundacji w Polsce, jako człowieka, który pomaga, ratuje. człowieka o wielkim i szczerym sercu. Jednak jak już wspomniałam moja opinia na jego temat została ukształtowana przez media. zakładając, że media kłamią, moja opinia jest przekłamana, ale jedyna jaką posiadam na temat Jurka Owsiaka.

NatalkaS  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-03-30, 17:00   
   Polecający: Dzieki reklamie

lolinka napisał/a:
posłowie PIS uwazaja go za deprawatora i działającego na szkode młodziezy typa organizującego WOŚP i Przystanek Woodstock ...
Bo oni sa chorzy ktos w tej polsce chce pomoc, a oni jeszcze utrudniaja ta pomoc Boze to jest paranoja jak tak mozna i jeszcze przyczepilisie ze Owsiak mowi Siemaaa jak to usłyszłąam to myslałam ze ze stołka zlece... To tylko swiadczy o głupocie i nie wiedzy jak potrzebne sa działania Jurka !!!!

www.Melory18.fotka.pl

Adamus  

Wysłany: 2006-03-30, 17:40   

NatalkaS napisał/a:
To tylko swiadczy o głupocie i nie wiedzy jak potrzebne sa działania Jurka !!!!

Myślę, że panowie politycy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że działalność Owsiaka jest bardzo pozytywna, a ponieważ władza (i Kościół, teraz to na jedno wychodzi) chce mieć monopol na dobroczynność, musi pozbyć się konkurencji... Jeszcze gdyby gość modlił się dziesięć razy dziennie i podkreślał w każdym wywiadzie, że Bóg przez niego działa, a "Rydzyk to powinien dostać Nobla" to pewnie by mu pozwolili prowadzić te lekcje bez większych przeszkód.
Owsiak zresztą popadł już jakiś czas temu w konflikt z Kościołem. Jego córki nie chcieli przyjąć swego czasu do katolickiej szkoły, więc coś musi być na rzeczy.

naya napisał/a:
Jednak jak już wspomniałam moja opinia na jego temat została ukształtowana przez media.

Hm, powiedzmy, że znam (raczej znałem) pana Jerzego od strony bardziej prywatnej i na pewno nie jest to święta osoba... ale mimo jego różnych wad i słabości pozostaje wielkim człowiekiem. Za to, co robi od wielu lat, w normalnym państwie noszono by go na rękach... ale u nas oczywiście jest zawsze na odwrót.

/Mimi Smith, ciotka Johna Lennona/

lolinka  

Wysłany: 2006-03-30, 19:41   

naya napisał/a:
(przez nakłanianie jej do brania narkotyków i picia alkoholu).

no ja nie wiem ale mnie nigdy zaden Owsiak do brania narkotyków nie namawiał ... wogole nie wiem skąd te przekonania ? Nigdy nie słysząłam by na jakims koncercie Owsiak rzucał z mikrofonu słowami "bierzcie narkotyki i chlejcie alkohol bo to jest tróó"

a tak po za tym niech kosciół nie zapomina ze obok Woodstock działa tez Przystanek Jezus ;]

Krecik  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-03-30, 22:26   
   Polecający: 'Znaczenie imion' ;)

Patrze tak na swoją świezo dostaną gumową opaskę czy bransoletkę z napisem "WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY" (wiecie o jakie bransoletki chodzi, takie się modne teraz to stało) i myślę- za rok uzbieram więcej :)
A niepozwolenie Owsiakowi na prowadzenie tych lekcji jest głupotą, bo jeśli on tego nie zrobi, to przez kolejne lata NIKT. A co daje jeden rok lekcji PO, przy czym zwykle nauczyciele od tegoż przedmiotu są... em... kiepscy... przynajmniej z mojego doświadczenia tak wynika.
Głupota...

lolinka  

Wysłany: 2006-03-30, 22:34   

no dokładnie .. dodajmy ze Owsiak zebira pieniądze na jakze potrzebny w Polsce sprzęt medyczny dla dzieciaków i nie tylko , pytanie mi sie nasuwa co by zrobił taki poseł jeden z drugim , gdyby postawic go w sytuacji gdy jego dziecko lub ktokolwiek mu bliski zachorował lub uległ wypadkowi ?? wtedy dziekował by mu , ze szpital ma sprzęt , który potrafi ratowac zdrowie i zycie pacjentów ... to jest wazne !! Taka organizacja jak WOŚP to świetna sprawa .. ludzie przeciez niechętnie daja pieniądze na róznego rodzaju cele , a tutaj angazuje sie cała Polska , wszyscy ! Artysci , sławni ludzie , politycy takze , licytacje , akcje , puszki , cała Polska sie ejdnoczy i chce pomóc .. a on im to umożliwia ! Ludzie, szczegolnie młodzi , maja do niego zaufanie , z tego co widziałam na róznych forach , w tym forum czestochowy , wszyscy bez wyjatku wypowiadali sie pozytywnie na jego temat ...
Chyba warto najpierw spytac sie uczniów co na ten temat sądza , a nie decydowac za nich , i to jeszcze zasłanijąc sie absurdalnymi argumentami ;]

***ArChi***  

Wysłany: 2006-03-31, 10:16   

zauwazcie ze teraz nasza kochana wladza do wszystkiego sie czepia :)

Owsiak Polska powinna nosic na rekach za to co zrobil :) jak Adamus napisal to nie jest czlowiek swiety ale ale to mu sie nalezy :)

a co do lekcji PO to prosze was u mnie na zajeciach nie bylo nawet manekina a co tu mowic o jakis zajeciach zeby nas ktos nauczyl pierwszej pomocy, wiec jakbym mial taka mozliwosc zeby takie zajecia w szkolach byly napewno bym z nich skorzystal i to nie tylko ja ale napewno polowa mlodziezy w Polsce :P

prawie_jak_nick  

Wysłany: 2006-03-31, 11:12   

No bo w koncu Owsiak zadarł z telewizją TRWAM ;] Naruszył świętość, więc zemścić się trzeba...
A ja powiem jedno - złoty człowiek, złote czyny. Te kursy w szkołach są jak najbardziej potrzebne i w ogóle nie do pomyślenia jest, ze ktoś z naszego rządu ma czelność mówić, że jest inaczej.

naya  

Wysłany: 2006-03-31, 14:31   

Krecik napisał/a:
A niepozwolenie Owsiakowi na prowadzenie tych lekcji jest głupotą, bo jeśli on tego nie zrobi, to przez kolejne lata NIKT.
nikt? przepraszam cię bardzo. w mojej szkole nie było Owsiaka,a jednak mięliśmy zajęcia z udzielania pierwszej pomocy (z lekarzem) oraz naukę urzywania tego defibliratora (czy jak to się nazywa) (chociaz to żadna sztuka bo to urządzenie wszystko po kolei mówi co tzreba robić). więc nie mów mi, że bez Owsiaka nauka w szkołach udzialania pierwszej pomocy nie miałaby szans powodzenia. bo moja szkoła jest dowodem na to, że Owsiak nie jest jedyną nadzieją w tej kwestii.

lolinka  

Wysłany: 2006-03-31, 16:13   

masz racje ... ale nie zapominajmy ze wszystkim rządzi pieniądz , jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase ;] mało jest ludzi którzy robią cos bezinteresowanie na szeroką skale , Owsiak jest autorytetem w tej sprawie , mógłby pociągnąc za sobą inne ogranizacje , chętne pomocy ;]

Krecik  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-03-31, 20:50   
   Polecający: 'Znaczenie imion' ;)

naya napisał/a:
w mojej szkole nie było Owsiaka,a jednak mięliśmy zajęcia z udzielania pierwszej pomocy (z lekarzem) oraz naukę urzywania tego defibliratora (czy jak to się nazywa)

Zwracam honor twojej szkole, mój błąd *pokłon* :)
Swoją drogą- interesujace :) że tez u nas nie zrobią takich... :/ ale zdaje się, ze off topa zrobiłam ^^"

Sowisko  

Wysłany: 2006-04-01, 13:27   

z tego co pamiętam to Owsiak się Kościołowi naraził nie pozwalając podczepiać się "Przystankowi Jezus" pod "Przystanek Woodstock"

nigdy nie byłam na Woodstocku a więc nie wiem, co i jak...

naya  

Wysłany: 2006-04-01, 15:19   

lolinka napisał/a:
mało jest ludzi którzy robią cos bezinteresowanie na szeroką skale
nie wiem czy tak mało, poprostu wielu z tych ludzi woli pozostć anonimowych. nie potzrebują rozgłosu, medialnego szumu. to co robią jest ich i nie potrzebują zbiorowego poklasku (w postaci miliona oglądających ich osób). co jest lepsze, sławienie swej dobroci czy chowanie jej w zaciszu domowym? tego nie wiem.wiem jednak, że ludzie chętniej wrzucaja pieniądze do puszek (wysyłają sms'y) fundacji rozsławionych przez media.

Ptaq  

Wysłany: 2006-04-01, 23:20   
   Polecający: Ptaq

Cytat:
nikt? przepraszam cię bardzo. w mojej szkole nie było Owsiaka,a jednak mięliśmy zajęcia z udzielania pierwszej pomocy[...]

niestety raczej jest to wyjatek potwierdzajacy regole, chyba w zadnej z szkol w miescie gdzie sie uczylem nie bylo czegos takiego (a jest kolo 20 szkol). W innych miastach podobie. Wiec jak zdarzy sie 1 szkola na te kilkadziesiat czy kilkaset to statysycznie praktycznie jak by jej nie bylo.

naya napisał/a:
co jest lepsze, sławienie swej dobroci czy chowanie jej w zaciszu domowym

wazny jest moim zdaniem cel a czy ktos chce byc slawny czy nie to juz dla potrzebujacych raczej jest bez znaczenia.

A odnosnie samego sedna tematu, to mysle ze PIS chce miec wszystko centralnie sterowane i chce by wszystko bylo z ich rozkazu, a jak ktos wykazuje wlasna inicjatywe to od razu chca go zjechac, pewnie jak by to byla nieznana osoba to by sie im udalo, jednak Owsiak ma mase zwolennikow.

W sumie co to szkodzi panstwu takie zajecia :| ale to jest Polska :?

gdzie tylko możesz.

Odpowiedz do tematu