Wysłany: 2006-04-18, 23:45 Dziura w drodze - rekordowa Polecający: Ptaq
Cytat:
Niewiele brakowało, żeby doszło do katastrofy. Takiego przypadku jeszcze w Polsce chyba nie było.
Z wierzchu niewinna, zaledwie półmetrowa dziura w asfalcie. Wewnątrz nie było widać dna. Co najmniej pięć metrów głęboka i tyle samo szeroka. W Olesznie (powiat włoszczowski w Świętokrzyskiem), na ulicy Kieleckiej zapadł się asfalt na głębokość dwóch pięter. Na szczęście, nikogo nie było w pobliżu. Takiej katastrofy w Polsce chyba jeszcze nie było.
Fazi a jakże, co nas nie zabije to nas wzmocni, nalezy wykorzystać dobre strony sytuacji
Zastanawia mnie jedynie na jakiej zasadzie mógł się zapaść ten asfalt. Kanał jakiś pod tą wierzchnią warstwą był, czy co?... strange
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
No może musiało coś być skoro dziura jest na 5 metrów szeroka.. Ja wymyśliłem, że to więźniowie z Piasków (więzienie pod Kielcami) robili podkop i tak nieszczęśliwie trafili. A może jakieś krety mutanty?
Sorki, za dużo kawy..
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Nie no, ja tam nie słyszałam, żeby podziemie tak szalało w tamtych okolicach... Wiesz, nie ta ziemia, ciężko się kopie.
Teoria z więźniami jest dobra. Ale może jeszcze jakieś 10x te 5 metrów głębokości i dokopiemy się do statku kosmitów i ich przez przypadek obudzimy i będzie inwazja i będą ludzi wykorzystywać jako źródło napędowe ich pojazdu i będą stopniowo cały wszechświat podbijać?
Nie? Zły pomysł? Hehe?... :oops:
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
W Kamiennej Górze (woj.dolnośląskie) w też jest ciekawa a zarazem niebezpieczna droga.Co prawda dziury są niewielkie lecz droga znajduje się na skarpie , która się obsunęła i część drogi a raczej sama nawierzchnia wisi w w powietrzu.Ciekawe że to się nie zapadło razem ze skarpą.
Jest to jedyna droga dojazdowa na osiedle mieszkaniowe i samochody nie mogą jeździć.
Drogę pokazywali w programie regionalnym "Fakty" w TVP3.Szukałem w sieci fotografi ,lecz nie mogłem znaleźć.
Aż 4 metry głębokości i 14 metrów długości ma wyrwa, która powstała na głównej ulicy Kowar. Przyczyną zapadnięcia się jezdni jest przestarzały system kanalizacyjny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum