ojciec Romka, jako naj-prawdziwszy katolik (bo jak rozumiem z tej perspektywy naucza) winien się zapoznać najpierw z poniższym:
http://www.jezuici.krakow...jp2ewolucja.htm
a potem publicznie zabierać głos.
Kreacjonizm od lat zresztą nie może poszczycić się żadnym intelektualnie silnym opracowaniem czy też publikacją. Kierunek ten od lat też związany jest tylko ze środowiskami fundamentalistów chrześcijańskich, głównie w USA.
_________________ C'est la vie
C'est la guerre
C'est la 9ieme legere!
Pewien farmer w USA załozył własne ranczo i stwierdził ze stworzy wlasna religie... polegała ona tym żeby szukac dowodu na nieistnienie ewolucji.. po kilku latach sie nawrocil
Według mnie ewolucja godzi sie z kreacjonizmem a nie koliduje- wiec skoro zgadzam sie na kreacjonizm to dlaczego niby mam zaprzeczac ewolucji?? bez sensu. Nikt nie zdoła podwazyc tej teorii bo jest ona naturalnym procesem -wszystko sie zmieni i lepiej przystosowywuje
co do wykładu pana Giertych pierwszego to tak jak wszystkie wypowiedzi pana giertycha drugiego sa dla mnie kubłem niczego prócz czarnej dziury ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum