Wysłany: 2007-01-03, 13:14 Grażynka, lat 7 Polecający: baba jaga ;P
Cytat:
Policja z Wałbrzycha znalazła zwłoki 7-letniej Grażynki Janas. Ciało dziewczynki znaleziono niedaleko jej domu.
Jak poinformowała telewizja TVN 24, zwłoki dziecka były ukryte.
Dziewczynka ostatni raz widziana była w niedzielę około godz. 13 na podwórku przy ulicy 11-listopada w Wałbrzychu.
Jak powiedziała w poniedziałek rzeczniczka prasowa Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu Beata Tobiasz, dziecka od niedzieli szukali wałbrzyscy policjanci. Poszukiwania, przerwane o drugiej w nocy, w poniedziałek zostały wznowione.
Nie wiadomo jeszcze, co mogło być przyczyną jej śmierci. Policjanci zabezpieczają miejsce, gdzie znaleziono zwłoki dziecka.
Rzecznik policji w Wałbrzychu Jerzy Rzymek poinformował, że oględziny ciała dziewczynki na miejscu będą trudne do przeprowadzenia ze względu na wiejący silny wiatr, dlatego policjanci rozstawią specjalny namiot. Wykorzystanie zostanie także policyjny pies tropiący, który sprawdzi ewentualne ślady prowadzące do miejsca zbrodni.
Cytat:
Zarzut zabójstwa ze szczególnym okrucieństwem 7-letniej Grażynki usłyszał 42-letni bezrobotny Andrzej S. z Wałbrzycha, który był sąsiadem dziewczynki.
Andrzejowi S. zarzuca się też zgwałcenie ofiary. Grozi mu za to dożywocie. Prokuratura nie udziela informacji na temat ewentualnych motywów zbrodni. Nie wiadomo, czy Andrzej S. przyznał się do zabójstwa.
Policja zatrzymała także do wyjaśnienia ojca dziewczynki, jednak nie wiadomo jeszcze, jaki mógł być jego ewentualny udział w zbrodni. Dzisiaj z jego udziałem nie prowadzimy już żadnych czynności, nie zostały mu też postawione zarzuty - powiedziała rzeczniczka prokuratury w Świdnicy, Ewa Grzeszczak.
źródło : interia.pl
Wczoraj przeprowadzili wizje lokalna okol 2 w nocy, o ile sie nie myle. Do tej pory nie wiedza czy ojciec dzieczynki bral w tym udzial czy tez nie.
Moj osobisty komentarz i zdanie na ten temat
zabilabym wlasnymi rekami...
Nie mieszcza mi sie takie rzeczy w glowie, nie wpadlabym na cos takiego.
Wysłany: 2007-01-03, 14:05
Polecający: baba jaga ;P
Nori napisał/a:
Wiadomo, smutne, ale ile mozna :p
ciekawe co Ty bys mowil jakby to stalo sie w Twojej najblizszej rodzinie, oczywiscie Ci tego nie zycze. Nie twierdze takze ze trzeba przezywac wszystko co sie dzieje. Sama czesto przelanczam wiadomosci jak po raz setny slysze o morderstwie czy innym podobny wydarzeniu, bo juz mam dosyc i troche. Ale dzieci ? o.O
Sama osobiscie nie przepadam za tymi rozwrzeszczanymi bachorami, ale nie przyszloby mi cos takiego do glowy i poprostu nie jestem w stanie tego zrozumiec i chyba zawsze bedzie mnie to szkowac.
Wysłany: 2007-01-03, 14:21
Polecający: baba jaga ;P
Nori napisał/a:
jezeli ta Grazyna byla w Twojej rodzinie - ok, rozumiem, tez chcialbym sie wyzalic, ale w innych okolicznosciach, bardzien normalnych, raczej nie.
nie, nie byla. Ale wyobraz sobie ze mam pare maluchow w rodzinie slodkie dziewuszki i nie moge sobie wyobrazic tego cos mogloby sie im stac.
Ja nie wiem moze Ty masz jakas znieczulice czy co tam, ale mnie to rusza to raz, dwa sa to wiadomosci, wiec nie widze czemu tylko w wypadku jakbym sie miala wyzalac, moglabym zalozyc ten temat. Trzy interesuje mnie zdanie innych na takie sprawy ogolnie. Bo fakt ze podobne przypadki moznaby zaczac wypisywac i wyszlaby niezla lista.
Wysłany: 2007-01-03, 14:27
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Kurczol napisał/a:
nie widze czemu tylko w wypadku jakbym sie miala wyzalac, moglabym zalozyc ten temat.
1. Nic takiego nie napisalem Napisalem, ze gdyby ktos z mojej rodziny zostal zamordowany - tez chcialbym sie wyzalic, ale w innych okolicznosciach raczej nie zakladalbyM takiego tematu.
2. Ciezko by bylo to zobaczyc, wiem :p ciesze sie, ze myslisz obrazami
Kurczol napisał/a:
Ja nie wiem moze Ty masz jakas znieczulice czy co tam
Taa, w opisie mam "mam megasere z przetoczonego kamienia", poruszylo Cie to?
Kurczol napisał/a:
Trzy interesuje mnie zdanie innych na takie sprawy ogolnie.
Howgh
Robta co chceta, nic nikomu nie bronie, po prostu sadze, ze mozna by sie obyc bez takich tematow, mam inne zdanie, inaczej od Ciebie podchodze do zakladania nowych tematow - i dobrze, przynajmniej ciekawiej jest na forum
Nic nowego, pelno jest takich przypadkow na swiecie
pełno ? no nie wiem gdzie - może tam gdzie Ty jestes ale u nas to raczej nie bardzo.
Dziewczynka miała 7 lat! Została zgwałocna przez jakiegos badziewia który nie mógł sobie pracy znaleźć...
Uważam że z takimi ludźmi to tylko jedno można zrobić 'killin' them all '...
A może to ojciec za wódkę podrzucił dziecko napalonemu sąsiadowi..tą wersję też słyszałam....
Kur..de. Duża sprawa w ostatnich dniach. W każdych wiadomościach. A to jest dział wiadomości. Co jest nie tak że znalazł się topic na ten temat?
A wracając do sprawy. Ja słyszałem, że ten sąsiad zgwałcił ją najpierw. Podobno tak w TV mówili. Straszne po prostu, brak słów aby podsumować. Jak trzeba mieć po****ane w głowie, żeby coś takiego zrobić. Bo nie wierze, że człowiek był zdrowy. Zabić? Nie. Jak pójdzie siedzieć to będzie lepiej.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Wysłany: 2007-01-03, 14:49
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
fazi napisał/a:
Co jest nie tak że znalazł się topic na ten temat?
no, zgwalcili i zabili ja :p
fazi napisał/a:
Ja słyszałem, że ten sąsiad zgwałcił ją najpierw.
...
W cytacie Kurczola stoi:
Kurczol napisał/a:
Andrzejowi S. zarzuca się też zgwałcenie ofiary.
.
fazi napisał/a:
Jak trzeba mieć po****ane w głowie, żeby coś takiego zrobić.
Bardzo ;/ Tacy ludzie sa chorzy, bardzo chorzy, zgadzam sie. Ale czy powinno sie takich ludzi zabijac, jak to pisze jusia_like (chrzescijanka)? Moim zdaniem - nie. Dozywocie jak najbardziej... ale to juz jest inny temat
fazi napisał/a:
Bo nie wierze, że człowiek był zdrowy.
Ehm, na ciele - tak, psychicznie - z lekka nie odpowiadal naszym, powszechnym idealom ;p
fazi napisał/a:
Jak pójdzie siedzieć to będzie lepiej.
zgadzam sie
[ Dodano: 2007-01-03, 14:50 ]
Kurczol napisał/a:
i bedziemy go utrzymywac z wlasnej kasy ? prosze Cie ... bede placic jeszcze na tego skur***** /za przeproszeniem/ ?
no niestety, ale boimy sie zabijac, w przeciwienstwie do... do tych, co zabijaja :p
Robta co chceta, nic nikomu nie bronie, po prostu sadze, ze mozna by sie obyc bez takich tematow, mam inne zdanie, inaczej od Ciebie podchodze do zakladania nowych tematow - i dobrze, przynajmniej ciekawiej jest na forum
no tak ciebie czesciej mozna spotkac w tematach gdzie gada sie o niczym,a tutaj miały byc tematy włąsnie typu "co sie dzieje w polsce"
co do tematu to kiedy poruszalismy temat mordowania dzieci... i zawsze bede miała to samo zdanie... Ludzi ktorzy tykaja dzieci powinno sie od razu zabijac... !!! ta dziewczynka była niewinna, bezbronna... w ogole niczym nie zawiniła < nie rozumiem tylko jak ten morderca umiał to zrobic... ja bym chyba wolała siebie pociachać ...>
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
ten temat jest dlatego głupi bo wiadomo ze nikt nie popiera morderców i pedofilów , więc nie wiem w ogole o czym rozmowa ;] I każdy wie ze to jest straszne i w ogole więc nie da sie tutaj dyskutować , bo dyskusja opiera sie zazwyczaj na różnych poglądach , a tutaj pogląd jest jasny - mordercom mówimy nie.
To temat z dziedziny " umarł ktoś - zapalmy internetowego znicza" ;]
Nie potepiam was za wasze wspołczucie dla ofiary i jej rodziny , raczej zastanawiam sie nad sensownościa zakładania takich tematów.
Ok wypowiedziałam sie , temat mnie nie interesuje więc co by sie ludzie nie oburzali juz tu nie bede wchodzić.
dla mnie dziecko jest nienaruszalnym sacrum i za każdą dotkliwą krzywdę wyrządzoną dziecku karałabym boleśnie, dotkliwie i oby sprawca zapamiętrał... ale za pedofilię widze tylko jedną karę... karę śmierci, ale nie elegancki zastrzyk czy krzesełko pod prądem... to ma być śmierć, która go wcześniej upodli, zedrze z niego całą godnośc i honor...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-01-03, 19:15
Została zabita dziewczynka, a dzieci umierają codziennie(głód, HIV, wojny(a wśród żołnierzy pewnie też są pedofile)), ale już z okazji tego co się dzieje w Afryce (codziennie) nikt newsów nie robi.
Stalin napisał/a:
Śmierć jednostki to tragedia - milion zabitych to tylko statystyka.
Stalin napisał/a:
Śmierć jednostki to tragedia - milion zabitych to tylko statystyka.
"Jeden spalony chłopak robi większe wrażenie niż czterysta tysięcy, a czterysta tysięcy większe niż sześć milionów." Z. Nałkowska... to sa tak naprawdę święte i bardzo prawdziwe słowa... kiedy mówimy o umierających tysiącach dzieci w Afryce z głodu to poprostu o tym mówimy... ale gdy mówimy o jednej (konkretnej) dziecięcej ofierze to mówimy o tym tak naprawdę wczówając się w to... czy to źle?... nie wiem chyba poprostu tak już jest... łatwiej nam być empatycznym wobec mniejszej liczby ofiar...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum