• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Krecik  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-06-05, 20:03   
   Polecający: 'Znaczenie imion' ;)

skorupa napisał/a:
A dlaczego statystycznie 70% pedofili ma skłonności jednak homoseksualne?

Ale raczej ja bym tutaj rozpatrywała na odwrót- czy jakiśtam statystyczny procent ma skłonności pedofilskie... tak to się odmienia?...

skorupa  

Wysłany: 2006-06-06, 12:10   

pandorian napisał/a:
Cytat:
Podaj zrodlo takich informacji.

Komenda Wojewódzka Policji w Poznaniu.
Areszt Śledczy w Poznaniu.
starczy ?

Dishman  

Wysłany: 2006-06-06, 13:11   

Myślę, że chodziło o podanie jakiegoś linku ze strony z jakąs statystyką, etc.

skorupa  

Wysłany: 2006-06-08, 07:29   

Wystarczy znaleźć jakąkolwiek stronę w internecie założoną przez tzw. "pozytywnych pedofili". Zdecydowana większość treści ma charakter jednoznacznie homoseksualny. Przypadek? Jedna dewiacja rodzi drugą.

naya  

Wysłany: 2006-06-09, 17:50   

Cytat:
a co to ma do rzeczy?... tzn. że jak większość pedofili to homoseksualiści to co, to zaraz ma znaczyć, że homoseksualista = pedofil ?... bzdura... to tak jakby np. większość narkomanów jadło na obiad zupę pomidorową... no i co z tego?... tzn., że każdy kto je na obiad zupę pomidorową jest narkomanem?... a poza tym statystyki to jednka wielka ściema... bierze się 100 osób i się ich o coś pyta... no i co? 100 osób ma takie poglądy... ale inne 100 osób miałoby zupełnie inne...

Dishman  

Wysłany: 2006-06-09, 19:07   

naya napisał/a:
a poza tym statystyki to jednka wielka ściema... bierze się 100 osób i się ich o coś pyta... no i co? 100 osób ma takie poglądy... ale inne 100 osób miałoby zupełnie inne...

Zależy od badań. Bardzo często statystyki się sprawdzają, dlatego przykłada się do nich dużą wagę. Aby były dobre musi być odpowiednia grupa badawcza.
Nie można wziąść 100 biznesmanów i zapytać czy są za PiS, czy PO i ogłosić, że 67% Polaków popiera PO.

Statystyka to inne zagrożenie. Jak powiedziała pewna osoba na innym forum. Jeżeli Twój sąsiad bije żonę 2 razy w tygodniu, a Ty nie bijesz jej wcale, to statystycznie obaj bijecie swoje żony raz w tygodniu.

skorupa  

Wysłany: 2006-06-10, 10:27   

naya napisał/a:
Cytat:
a co to ma do rzeczy?... tzn. że jak większość pedofili to homoseksualiści to co, to zaraz ma znaczyć, że homoseksualista = pedofil ?... bzdura... to tak jakby np. większość narkomanów jadło na obiad zupę pomidorową... no i co z tego?... tzn., że każdy kto je na obiad zupę pomidorową jest narkomanem?... a poza tym statystyki to jednka wielka ściema... bierze się 100 osób i się ich o coś pyta... no i co? 100 osób ma takie poglądy... ale inne 100 osób miałoby zupełnie inne...

twoje porównanie jest nie na miejscu, bo zarówno pederastia jak i pedofilia to skłonności seksualne. a narkomania i gusta kulinarne mają się nijak do siebie.
na tym forum były juz argumenty za tym, że oba zboczenia pozostają w ścisłym związku. poszukaj. chociażby ten koleś z Holandii, który przewalczył równouprawnienie pederastów w tym kraju. siedział kiedyś kilka lat za pedofilię. na stronach internetowych "pozytywnych pedofili" masz banery organizacji gejowskich. mało ?

NatalkaS  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-06-10, 20:47   
   Polecający: Dzieki reklamie

Dishman napisał/a:
Zależy od badań. Bardzo często statystyki się sprawdzają, dlatego przykłada się do nich dużą wagę. Aby były dobre musi być odpowiednia grupa badawcza.
Nie można wziąść 100 biznesmanów i zapytać czy są za PiS, czy PO i ogłosić, że 67% Polaków popiera PO.

No to jest logiczne ale to nie zmienia fakty ze
naya napisał/a:
100 osób ma takie poglądy... ale inne 100 osób miałoby zupełnie inne...
naya napisał/a:
tzn. że jak większość pedofili to homoseksualiści to co, to zaraz ma znaczyć, że homoseksualista = pedofil ?... bzdura... to tak jakby np. większość narkomanów jadło na obiad zupę pomidorową... no i co z tego?... tzn., że każdy kto je na obiad zupę pomidorową jest narkomanem?

nic dodac nic ując!!! ;]
skorupa napisał/a:
twoje porównanie jest nie na miejscu, bo zarówno pederastia jak i pedofilia to skłonności seksualne. a narkomania i gusta kulinarne mają się nijak do siebie.
to był taki przykład zeby yło łatwiej zrozumiec :zdziwko: skorupa, powiem ci tak 100% mordercow to ludzie to znaczy ze ty tez masz byc stereotypowym morderca? :kwasny:

www.Melory18.fotka.pl

Dishman  

Wysłany: 2006-06-10, 22:21   

Chodzi o to, że oczywistym jest, że najdokładniejsze statystyki są wtedy gdy bada się wszystkich, ale w 40 mln kraju to jest bardzo trudne. Dlatego wszystkie firmy takie jak TNS OBOP, itd. badając opinie wybierają dokładnie grupy społeczne, starają się tak zorganizować grupę badanych, aby ich rezultaty badań były jak najlepsze.. Jak to robią, to już trzeba się ich zapytać, ewentualnie mojego wykładowcę od Statystyki ;) .

Zatem jeżeli chodzi o konkretne badania, myślę, że warto je brać dosyć serio. Rozmawiamy o tych 70%, ale właściwie nikt tego zweryfikować nie umie, a skorupa też nam tego nie udowodnił. Walnął liczbą, powiedział, że z Komendy w Poznaniu, ale zakładając, że staje wyraźnie po jednej stronie należałoby tą informację zweryfikować w jakimś źródle. -> to tak gwoli ścisłości.

skorupa  

Wysłany: 2006-06-10, 22:47   

100% morderców to ludzie; a wśród ludzi jaki procent to mordercy? 1?, 5?, 10?
5% populacji to pederaści (zazwyczaj); wśród pederastów pedofile to jaki procent - nie mam pojęcia. ale wśród pedofili przewazają jednak ci o homoseksualnych skłonnościach.

pedofile walczący o swoje "prawa" zdobywali doświadczenie w organizacjach "gejowskich", ten cały Ar ven coś tam, czy jak mu tam także. Równouprawnienie dla pederastów (nie pedofili) wywalczył tam koleś. który siedział za pedofilię. to mało ?

NatalkaS  

Wysłany: 2006-06-11, 08:32   

tyle ze: ludzi na świecie jest mld wiec 5 czy nawet 10 % to jest bardzo, ale to bardzo duzo...!!! po przeliczeniu

www.Melory18.fotka.pl

skorupa  

Wysłany: 2006-06-11, 11:29   

Zastanawia mnie tylko, dlaczego pederaści i lesbijki, a teraz pedofile również, to jedyni ludzie, którzy własne seksualne upodobania wynoszą do pułapu wręcz programów politycznych. Tylko oni żądają prawnych gwarancji, że będą mogli się zaspokajać jak chcą.
Nie ma przecież nigdzie zbiorowych parad np. onanistów lub mężczyzn współżyjących wyłącznie z Azjatkami. I nikt inny nie obnosi się z tym publicznie. I nikt nie tworzy np. partii politycznych czy stowarzyszen onanistów czy ww mężczyzn.

naya  

Wysłany: 2006-06-11, 15:16   

skorupa napisał/a:
na tym forum były juz argumenty za tym, że oba zboczenia pozostają w ścisłym związku. poszukaj.
to, że takie argumenty były nie znaczy, że mam się z nimi zgadzać... IMO HOMOSEKSUALISTA TO NIE PRDOFIL... i nie są mnie w stanie przekonać, że jest inaczej suche argumenty... bo znam homosekauslaistów i żaden z nich nie wyraża skłonności pedofilskich...

skorupa napisał/a:
tutaj chodziło o pewną zależność... obie są tak samo absurdalne... czyli ta, że homoseksualista to pedofil jak i ta, że ludzie jedzący na obiad zupę pomidorową to narkomanii...

skorupa napisał/a:
na stronach internetowych "pozytywnych pedofili" masz banery organizacji gejowskich.
kolejna bzdurna zależność... ja jestem zafascynowana Hitlerem, Stalinem, Leninem, Fidelem Castro, Husajnem i wszystkimi innymi wodzami narodów, którzy byli zbrodniarzami dla świata ale bohaterami dla narodu, w którym rządzili... bardzą interesują mnie obozy stworzone przez Hitlera czy Stalina... Obozy zagłady czy obozy koncentracyjne... na swoim "blogu" mam wiele linków do stron o obozach... i co? ... czy dla Ciebie byłaby to od razu informacja: o klijentka chce by wkrzeszono Hitlera i stworzono nowe obozy koncentracyjne, by na nowo zabijano żydów itp. itd.... ? bzdura... to, że coś jest na czyjejś stronie tak naprawdę o niczym nie świadczy... bo może to mieć 1500 innych umotywowań, niż te, które tobie wydaje się jedyne i słuszne...

NatalkaS  

Wysłany: 2006-06-11, 15:55   

wiesz naya nie ktorzy beda widziec tylko to co chca widziec...
i coś co nie jest prawda i nie da sie niczym tego poprzec i tak dla nich bedzie świeta prawda!!!
I miedzy innymi stad bierze sie teaki ogrom nie tolerancji bo ktos widzi jakas ankiete albo czyta ze niby taka anktea istniałą i odrazu wzrasta niechec do homoseksualistow bo teraz bedziemy myślec ze to pedofile...!!! Ja pierdziele homo to pedofile a my to zabijaki... eh kazdy z nas to człowiek i jak hetero tak i homo moze byc pedofilem...a mi sie wydaje ze jezeli nawet taka ankieta istnieje to powiem tak: w naszym kraju panuje homofobia czy jakos tak ponad 90% społeczenstwa nie toleruje homoseksualistow i sadze ze taka ankieta jest poparta tylko tym ze nasz kraj ich nie akceptuje wiec problem pedofilii zrzucono na homoseksualistow :!:

www.Melory18.fotka.pl

Lady spark  

Wysłany: 2006-06-12, 17:32   
   Polecający: Przypadek;)

naya napisał/a:
IMO HOMOSEKSUALISTA TO NIE PRDOFIL

oczywiscie ze nie niekt nie powiedzial ze homoseksualista to pedofil ale ze sa to dewiacje zbliozone do siebie...
NatalkaS napisał/a:
homofobia czy jakos tak ponad 90% społeczenstwa nie toleruje homoseksualistow

A jak mozna tolerowac ludzi ktorzy chca by traktowac ich normalnie a wychodza na jakies durnowate parady by pokazac jacy to oni normalni...chyba nie tedy droga...gdybym ja wyszla na ulice z tabliczka jestem normalna czy skutek tego niebylby odwrotny? Robia tyle szumu wokol siebie ze ludziom po prostu nie chce sie tolerowac czegos co tak strasznie halasuje...niech sie zamkna i zachowuja normalnie moze wtedy bedzie mozna przyjac ze to tacy sami ludie jak my wszyscy...a poki co to stwarzaja wiecej problemow niz to warte :oczami:

Odpowiedz do tematu