Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-12-31, 11:29   

gessa napisał/a:
Raczej o zbrodniach na rzecz ludzkości

Jak sądzę to było przejęzyczenie, ale jakże wymowne :)

Przez lata zachód uważał zbrodnie Husajna przeciw własnemu narodowi(o ile można mówić o narodzie irackim) jako zbrodni na rzecz ludzkości (czyli zgnojenie Iranu).
A jak się patrzę co się dzieje teraz w Iraku to nie wiem, czy jego straszne rządy nie były dla tych ludzi lepsze. Przynajmniej nie groziła im wojna domowa, która i tak pewnie skończy się następną dyktaturą...

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-12-31, 11:34   

moim zdaniem powinni go powiesić na krzyzu i postawic na środku ulicy by ludzie mogli mu pluć w twarz a nie obejrzec sobie w tv kolejny serial amerykański pt " kara smierci" ;]
żenuaaaa ...
powtórze sie : co to dało ? nic ...

gessa  

Wysłany: 2006-12-31, 11:35   
   Polecający: link na gronie

dr frasunek napisał/a:
gessa napisał/a:
Raczej o zbrodniach na rzecz ludzkości

Jak sądzę to było przejęzyczenie, ale jakże wymowne :)

Przez lata zachód uważał zbrodnie Husajna przeciw własnemu narodowi(o ile można mówić o narodzie irackim) jako zbrodni na rzecz ludzkości (czyli zgnojenie Iranu).
A jak się patrzę co się dzieje teraz w Iraku to nie wiem, czy jego straszne rządy nie były dla tych ludzi lepsze. Przynajmniej nie groziła im wojna domowa, która i tak pewnie skończy się następną dyktaturą...

tfu, oczywiście, zbrodnia przeciwko ludzkości :]
coś się nie wyspałam.

Toten  

Wysłany: 2006-12-31, 19:57   

Ubolewam nad tym, ze powieszenie jest tak łagodnym i mało bolesnym sposobem wymieżania kary glówne. Nabicie na pal było by dużo lepszym dla Saddama.

Katharsis  

Wysłany: 2006-12-31, 20:28   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Cytat:
Ubolewam nad tym, ze powieszenie jest tak łagodnym i mało bolesnym sposobem wymieżania kary glówne.

wymierzania :)

Nie jestesmy az takimi zwierzetami jak on :)

zapalmy swieczke za Husajna, czlowieka, ktory czynil zlo w slusznej sprawie, czlowieka przesladowanego przez USA.... [*]
bueheh ;p

faster  

Wysłany: 2007-01-01, 20:15   
   Polecający: Google

Nori napisał/a:
zapalmy swieczke za Husajna, czlowieka, ktory czynil zlo w slusznej sprawie, czlowieka przesladowanego przez USA.... [*]

Nori, ty czasem nie jestes wyznawca Husajna? Bo jak Tak to zrob zdjencie karabinu maszynowego którym rozwalasz Amerykańskich żołnierzy :D

Katharsis  

Wysłany: 2007-01-01, 20:19   

[quote]Nori, ty czasem nie jestes wyznawca Husajna?
nie, to byl zart....

wyznawca Husajna? :|

Tak czy siak, jego smierc nie pomoze.

fasol 

Wysłany: 2007-01-02, 16:13   

Nori napisał/a:
bueheh ;p

wcale bym sie nie zdziwił gdyby za jakies 10 lat na ulice wyszli ludzie w koszulkach takich jak teraz noszą z Che Guevarą :]

naya  

Wysłany: 2007-01-02, 18:08   

fasol napisał/a:
wcale bym sie nie zdziwił gdyby za jakies 10 lat na ulice wyszli ludzie w koszulkach takich jak teraz noszą z Che Guevarą
w sumie tak może być... no bo przecież che gavara też był postrzegany na 2 sposoby... jako dobry i zły... tak samo jest z Husajnem... podobnie w Rosji było ze Stalinem... zresztą do dziś występuje tam kult Stalina (kult jednego z największych, jeżeli nie największego zbrodniarza w historii)... co prawda to prawda, nawet Hitler ma swoich zwolenników, którzy działają coraz jawniej (oczywiście akurat to jest ciężkie by działali całkiem jawnie, bo wyznawanie nazizmu czy faszyzmu w większości (jak nie wszystkich) krajów jest zabronione)...
lolinka napisał/a:
co to dało ? nic ...
narazie jeszcze nic... skutki jego śmierci może dopiero zobaczymy... i mogą być one zupełnie odwrotne niż te, których oczekuje wspaniały i sprawiedliwy naród amerykański... bo dopiero teraz może zobaczymy czym jest siła wyznawców ideologii Hussajna...

kenusarf  

Wysłany: 2007-01-02, 19:09   

naya napisał/a:
bo dopiero teraz może zobaczymy czym jest siła wyznawców ideologii Hussajna...

Nie ma czegoś takiego jak wyznawcy ideologii Hussajna...

Katharsis  

Wysłany: 2007-01-02, 19:12   

naya napisał/a:
(oczywiście akurat to jest ciężkie by działali całkiem jawnie, bo wyznawanie nazizmu czy faszyzmu w większości (jak nie wszystkich) krajów jest zabronione)

W Meklenburgi Przedpomorze (nie jestem pewien czy takie jest poprawne polskie tlumaczenie) mieszka baardzo duzo neonazistow, czesc z nich weszla do rzadu! Probowali wprowadzic nawet szkoly nacjonalistyczne, ale panstwu udalo sie ich powstrzymac ;)

Kiedys widzialem jakis wywiad z nazistami, wychwalali gospodarke za Hitlera....

kenusarf  

Wysłany: 2007-01-02, 19:35   

Nori napisał/a:
Kiedys widzialem jakis wywiad z nazistami, wychwalali gospodarke za Hitlera....

Z tego co ja się orientuje to do pewnego momentu gospodarka za Hitlera miała się bardzo dobrze, więc akurat o to nie ma co się czepiać...

Katharsis  

Wysłany: 2007-01-02, 19:37   

Taaak, nacjonalizm jest dobry, bardzo dobry, popatrzcie jak to bylo za Hitlera, gospodarka miala sie wtedy bardzo dobrze!...

Soleil  

Wysłany: 2007-01-02, 19:42   

Z jednej strony w ogóle mi nie szkoda dziada. A kara, jaka go spotkała, to chyba wybawienie. Bo ma pewność, że nie będzie umierał w wyniki długoletniej i bolesnej choroby. ;| Powinny go męczyć, troszkę kurować, by nie umierał, katować, katować, katować raz jeszcze! Żeby żył w ciągłym cierpieniu. Może wtedy jakimś cudem zrozumiałby, co to prawdziwe ludzkie cierpienie. A nie. ;| A tu powiesili go (jednego mordercy mniej), a gdy szedł na skazanie nie widać było ani okruszka skruchy, czy coś. ;| Wydaje mi się, że trochę się bał, przynajmniej takie odniosłam wrażenie. Ale zachował kamienną twarz. Cóż... czy tu można mówić w ogóle o człowieku? Bo ja w to wątpię. To stwór człekopodobny, potwór czy bestia z wypaczeniem mózgu.

Ale za to z drugiej strony... zachowane wszystkie normy społeczne, estetyczne, etyczne itd. Jesteśmy przecież w XXI wieku. A tzw. zachód chce, by tamtejsi ludzie ich szanowali, doceniali, by nie traktowali ich jak bezdusznych zabójców. A pewnie takich mają dość, bo takowych pełno w ich otoczeniu.

Mam nadzieję, że naprawdę go powiesili i że to na pewno był Saddam Hussajn. Bo z tym Bliskim Wschodem, to... nigdy nic pewnego.
Ostatnio zmieniony przez Soleil 2007-01-02, 19:44, w całości zmieniany 1 raz  

kenusarf  

Wysłany: 2007-01-02, 19:43   

Nori napisał/a:
Taaak, nacjonalizm jest dobry, bardzo dobry, popatrzcie jak to bylo za Hitlera, gospodarka miala sie wtedy bardzo dobrze!...

No wiesz nie tylko gospodarka decyduje o jakości życia, ale Ty jak widzę jesteś na poziomie przeciętnego Amerykanina, który uważa za nazistę kogoś, kto chwali Hilera za charyzmę...

Odpowiedz do tematu