Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-12-31, 11:29
gessa napisał/a:
Raczej o zbrodniach na rzecz ludzkości
Jak sądzę to było przejęzyczenie, ale jakże wymowne
Przez lata zachód uważał zbrodnie Husajna przeciw własnemu narodowi(o ile można mówić o narodzie irackim) jako zbrodni na rzecz ludzkości (czyli zgnojenie Iranu).
A jak się patrzę co się dzieje teraz w Iraku to nie wiem, czy jego straszne rządy nie były dla tych ludzi lepsze. Przynajmniej nie groziła im wojna domowa, która i tak pewnie skończy się następną dyktaturą...
moim zdaniem powinni go powiesić na krzyzu i postawic na środku ulicy by ludzie mogli mu pluć w twarz a nie obejrzec sobie w tv kolejny serial amerykański pt " kara smierci" ;]
żenuaaaa ...
powtórze sie : co to dało ? nic ...
Wysłany: 2006-12-31, 11:35
Polecający: link na gronie
dr frasunek napisał/a:
gessa napisał/a:
Raczej o zbrodniach na rzecz ludzkości
Jak sądzę to było przejęzyczenie, ale jakże wymowne
Przez lata zachód uważał zbrodnie Husajna przeciw własnemu narodowi(o ile można mówić o narodzie irackim) jako zbrodni na rzecz ludzkości (czyli zgnojenie Iranu).
A jak się patrzę co się dzieje teraz w Iraku to nie wiem, czy jego straszne rządy nie były dla tych ludzi lepsze. Przynajmniej nie groziła im wojna domowa, która i tak pewnie skończy się następną dyktaturą...
tfu, oczywiście, zbrodnia przeciwko ludzkości
coś się nie wyspałam.
_________________ Always look on the life side of life...
wcale bym sie nie zdziwił gdyby za jakies 10 lat na ulice wyszli ludzie w koszulkach takich jak teraz noszą z Che Guevarą
w sumie tak może być... no bo przecież che gavara też był postrzegany na 2 sposoby... jako dobry i zły... tak samo jest z Husajnem... podobnie w Rosji było ze Stalinem... zresztą do dziś występuje tam kult Stalina (kult jednego z największych, jeżeli nie największego zbrodniarza w historii)... co prawda to prawda, nawet Hitler ma swoich zwolenników, którzy działają coraz jawniej (oczywiście akurat to jest ciężkie by działali całkiem jawnie, bo wyznawanie nazizmu czy faszyzmu w większości (jak nie wszystkich) krajów jest zabronione)...
lolinka napisał/a:
co to dało ? nic ...
narazie jeszcze nic... skutki jego śmierci może dopiero zobaczymy... i mogą być one zupełnie odwrotne niż te, których oczekuje wspaniały i sprawiedliwy naród amerykański... bo dopiero teraz może zobaczymy czym jest siła wyznawców ideologii Hussajna...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Wysłany: 2007-01-02, 19:12
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
naya napisał/a:
(oczywiście akurat to jest ciężkie by działali całkiem jawnie, bo wyznawanie nazizmu czy faszyzmu w większości (jak nie wszystkich) krajów jest zabronione)
W Meklenburgi Przedpomorze (nie jestem pewien czy takie jest poprawne polskie tlumaczenie) mieszka baardzo duzo neonazistow, czesc z nich weszla do rzadu! Probowali wprowadzic nawet szkoly nacjonalistyczne, ale panstwu udalo sie ich powstrzymac
Kiedys widzialem jakis wywiad z nazistami, wychwalali gospodarke za Hitlera....
Z jednej strony w ogóle mi nie szkoda dziada. A kara, jaka go spotkała, to chyba wybawienie. Bo ma pewność, że nie będzie umierał w wyniki długoletniej i bolesnej choroby. ;| Powinny go męczyć, troszkę kurować, by nie umierał, katować, katować, katować raz jeszcze! Żeby żył w ciągłym cierpieniu. Może wtedy jakimś cudem zrozumiałby, co to prawdziwe ludzkie cierpienie. A nie. ;| A tu powiesili go (jednego mordercy mniej), a gdy szedł na skazanie nie widać było ani okruszka skruchy, czy coś. ;| Wydaje mi się, że trochę się bał, przynajmniej takie odniosłam wrażenie. Ale zachował kamienną twarz. Cóż... czy tu można mówić w ogóle o człowieku? Bo ja w to wątpię. To stwór człekopodobny, potwór czy bestia z wypaczeniem mózgu.
Ale za to z drugiej strony... zachowane wszystkie normy społeczne, estetyczne, etyczne itd. Jesteśmy przecież w XXI wieku. A tzw. zachód chce, by tamtejsi ludzie ich szanowali, doceniali, by nie traktowali ich jak bezdusznych zabójców. A pewnie takich mają dość, bo takowych pełno w ich otoczeniu.
Mam nadzieję, że naprawdę go powiesili i że to na pewno był Saddam Hussajn. Bo z tym Bliskim Wschodem, to... nigdy nic pewnego.
_________________ 'To, co mam, to radość najpiękniejszych lat. To, co mam, to serce, które jeszcze na wszystko stać. To, co mam, to młodość, której nie potrafię kryć. To wiara, że naprawdę umiem żyć.'
Ostatnio zmieniony przez Soleil 2007-01-02, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-01-02, 19:43
Nori napisał/a:
Taaak, nacjonalizm jest dobry, bardzo dobry, popatrzcie jak to bylo za Hitlera, gospodarka miala sie wtedy bardzo dobrze!...
No wiesz nie tylko gospodarka decyduje o jakości życia, ale Ty jak widzę jesteś na poziomie przeciętnego Amerykanina, który uważa za nazistę kogoś, kto chwali Hilera za charyzmę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum