• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

skorupa  

Wysłany: 2006-06-19, 13:21   Ile kosztuje opluwanie ojczyzny?

http://media.wp.pl/wiadom...011&wid=8355790

"Jak donosi dziennik "Fakt" pazerność i brak skrupułów eurodeputowanej Lidii Geringer de Oedenberg z SLD nie zna granic. Najpierw poparła rezolucję, która szkaluje nasz kraj, a teraz za pięć tysięcy euro chce wziąć udział w konferencji, na której miałaby opluwać Polskę!

Podszywając się pod pracownika fundacji "Wolność bez granic" z Holandii, dziennikarz "Faktu" zaprosił europosłów zdrajców na konferencję w Rotterdamie. A tam mieliby mówić o nietolerancji i ciemnogrodzie w Polsce. Za trzy, trwające po godzinie wykłady, "Fakt" zaproponował pięć tysięcy euro (ok. 20 tys. zł). Do tego luksusowy hotel i zwrot kosztów podróży.

Efekt był porażający! Okazało się, że Lidia Geringer de Oedenberg o ojczyźnie i rodakach pamięta tylko przy wyborach. Pani poseł z SLD była tak podekscytowana proponowaną sumą, że dużo nie brakowało, aby przez telefon recytowała dziennikowi numer konta bankowego. I oczywiście zgodziła się na szkalowanie rodaków.

Trochę więcej opanowania i resztki narodowej dumy wykazali dwaj inni eurodeputowani. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Proszę mi przesłać informacje na temat konferencji - mówił Bogusław Liberadzki z SLD, nie wykluczając udziału.

Podobne zainteresowanie wyraził legendarny działacz "Solidarności" Józef Pinior. Proszę przesłać mi wszystkie szczegóły - wyznał "Faktowi" reprezentant Socjaldemokracji Polskiej. (PAP)"

Dishman  

Wysłany: 2006-06-19, 14:08   

Nie od dziś wiadomo, że SLD popiera homoseksualistów. A i jest jakiś raport europejski, który mówi, że Polacy są homofobami, że zabrania się u nas równości. Z tego co się orientuję, to nikt specjalnie temu nie zaprzecza, że u władzy są ludzie nieprzychylni homoseksualistom. Wrzawa podniosła się o to, że Polskę stawia się w jednym rzędzie z częstymi aktami nietolerancji np. we Francji. To jest niesprawiedliwe.

W sumie źle nie powiedział Olejniczak w jednym z wywiadów, że musimy się nauczyć, że w Europarlamencie dba się o interesy ogółu, a nie tylko swoich narodowych. U nas ciągle istnieje kolesiostwo. Jak SLD jesy u władzy to wywleka brudy prawicy, jak PiS jest u władzy to robi to samo z lewicą i swoich śmieciach na własnym podwórku zupełnie zapominając.

Łączy się to z paradą homoseksualistów, więc o niej napiszę w skrócie. Skoro wywalczyliśmy sobie wolność w '89 roku, to z niej korzystajmy. Takich parad zabronić się nie powinno, ale one same też powinny stać na jakimś godnym człowieka i przyzwoitym poziomie.

A "Fakt" jest dla mnie na tyle szmacianą gazetą, że wszystko co pisze dzielę na dwa, odejmuję jeden i dzilę przez dziesięć ;)

pandorian  

Wysłany: 2006-06-19, 15:02   

Abstrahujac juz od tego co przeczytalem pod wskazanym przez skorupe linkiem nalezy powiedziec, ze zagraniczni komentatorzy oraz europoslowie innych krajow czlonkowskich maja powody do tzw "opluwania" Polski. Przeciez wszyscy widzimy co robi LPR, wypowiedzi jej czlonkow oraz zazarte boje o parady rownosci. Jakos strasznie nie popieram tych parad niemniej uwazam, ze takie samo prawo maja homoseksualisci do uwidocznienia swojego niezadowolenia jak i uczniowie, studenci, lekarze, gornicy etc... walcza o swoje prawa. LPR nic tylko ripostuje, ze sa to frustraci, ktorzy pod szyldem SLD bezpardonowo atakuja rzad - jest to tak samo smieszne jak to co przeczytalem przed momentem. W zasadzie w Polsce nie funkcjonuje pojecie normalnosci. Pewne tematy dla rzadzacych sa wyraznie tematami tabu, lub "choroba" (posel Wierzejski :padam: )

Poza tym dla mnie paradoksem jest mowienie o wolnosci wtenczas gdy nietolerowane sa mniejszosci, powtarzam mniejszosci - nie tylko seksualne - oraz spotyka sie coraz czesciej zarzuty w stosunku do katolikow. Co ciekawe to wszystko miesci sie w granicach wolnosci wypowiedzi, slowa lub bardziej ogolnie wolnosci... niemniej wolnosc to rowniez tolerancja, a tej wbrew wielu zapewnieniom ludzi, ktorzy to sa tolerancyjni - brakuje. :dobani:
wiec Ty ufaj Mu man!"

Ras Luta w Krol Krolow

naya  

Wysłany: 2006-06-20, 15:04   

Dla mnie śmieszne jest to, że ludzie, którzy siedzą w swoich wypasionych apartamentach w Brukseli, albo na wygodnych fotelach na zebraniu Parlamentu Europy podpisują jakąś rezolucję PE, w której Polska jest krajem gdzie tolerancja to słowo nieznane... gdzie są sami homofobiści, antysemicy, ksenofobiści, rasiści, nacjonaliści itp.itd... gdzie równośc występuje tylko w słowniku a w życiu to już nie bardzo... ogólnie jest to kraj zacofany jeśli chodzi o powszechne swobody obywatelskie niezależnie od wiary, rasy czy orientacji seksualnej... śmieszne jest to, że podpisują coś takiego tak naprawdę nie wiedząc jaka jest codzienności w Polsce... śmieszne jest to, że jakaś Unia tak naprawdę nie znając realiów Polskich osądza nas - Polaków wytyka nam błędy, które są tak naprawdę w każdym kraju Uni i to o wiele bardziej nasilone niż u nas... chociażby ostatnie wydarzenia na tle rasistowskim we Francji, tyle czasu się tam naparzali , podpalali samochody, niszczyli budynki... Unia miała to gdzieś... w Polsce wystarczył jeden incydent z pobiciem Rabina a już zrobiło się wielkie halo jaka to polska jest antysemicka, a jak antysemicka to dodajmy jeszcze resztę uprzedzeń... naprawdę nie wiem jak można nie żyjąc w naszym kraju, nie mając o nim tak naprawdę zielonego pojęcia... o tym jak tu się żyje i funkconuje... tylko na podstawie jakichś pojedynczych aktów wandalizmu... mówić o Polsce jako ogóle tak nieprawdziwe i obrażające nasz kraj słowa...

scott  

Wysłany: 2006-06-20, 18:46   
   Polecający: Martina

szczerze? sam podpisalbym ta rezolucje.
dlaczego? bo taka jest niestety prawda. rzadza nami ludzie, dla ktorych nie istnieje slowo 'tolerancja' i ktorzy probuja nam wcisnac 'jedyna sluszna prawde'.
toz to chore jest!

skorupa  

Wysłany: 2006-06-21, 06:49   

scott napisał/a:
dlaczego? bo taka jest niestety prawda. rzadza nami ludzie, dla ktorych nie istnieje slowo 'tolerancja' i ktorzy probuja nam wcisnac 'jedyna sluszna prawde'.
toz to chore jest!

tyle, że to jest sprawa Polski i Polaków, do załatwienia najpierw tutaj. i nawet jeżeli miałbys słuszność, to nie jest powód, żeby własny kraj szkalować na zewnątrz.

scott  

Wysłany: 2006-06-21, 07:13   

a co jesli Polacy ewidentnie nie potrafia sobie z tym poradzic?

skorupa  

Wysłany: 2006-06-21, 11:49   

scott napisał/a:
a co jesli Polacy ewidentnie nie potrafia sobie z tym poradzic?

Wiesz co, kiedyś ktoś pomyślał, że Indianie obu Ameryk, czarni Afrykanie czy wschodni Europejczycy po 1945 r. też nie wiedzą co dla nich najlepsze i nie są w stanie sami sobie pomóc. Z zaczął ich uszczęśliwiać na siłę.

scott  

Wysłany: 2006-06-21, 12:00   

nikt nas nie ma zamiaru uszczesliwiac na sile. podpisano jedynie rezolucje. nasi eurodeputowani po prostu przyznali im racje. bo ja MIELI.

skorupa  

Wysłany: 2006-06-21, 15:11   

Ja bym tego po prostu nie zrobił. Polska to nie jest tylko kraj, który ma być taki jak ja chcę, żeby był. Będzię moją ojczyzną niezależnie kto w nim rządzi. Żeby jeszcze euro-parlament był odpowiednim miejscem do prania naszych brudów. jakoś nam nie pomagają w sporze z Rosją czy w sprawach Ukrainy i Białorusi. Ale "homofobia" to ofszem, tu sa zainteresowani.

naya  

Wysłany: 2006-06-22, 13:40   

scott napisał/a:
dlaczego? bo taka jest niestety prawda.
chyba u Ciebie... dla mnie to kompletna bzdura... wyolbrzymienie, pokolorowanie w taki sposób by powstał z tego problem...

skorupa napisał/a:
Ja bym tego po prostu nie zrobił. Polska to nie jest tylko kraj, który ma być taki jak ja chcę, żeby był. Będzię moją ojczyzną niezależnie kto w nim rządzi. Żeby jeszcze euro-parlament był odpowiednim miejscem do prania naszych brudów. jakoś nam nie pomagają w sporze z Rosją czy w sprawach Ukrainy i Białorusi. Ale "homofobia" to ofszem, tu sa zainteresowani.
nic dodać nic ująć...

scott napisał/a:
rzadza nami ludzie (...) ktorzy probuja nam wcisnac 'jedyna sluszna prawde'.
scott napisał/a:
nikt nas nie ma zamiaru uszczesliwiac na sile.
gubisz się w zeznaniach... bo jak dla mnie "wciskanie jedynej słusznej prawdy" to "uszczęśliwianie na siłę"...

Dishman  

Wysłany: 2006-06-22, 19:12   

Pytanie zasadnicze. Na imprezie w pokoju w akademiku ktoś nasrał na dywan. Inni z innych pokoi pytają się czy to prawda. Co powiemy? Prawdę i wskażemy zasrańca, czy skłamiemy i powiemy, że to bzdury totalne.

To jest taka sama sytuacja. Ktoś zrobił nam w pokoju kupę i teraz towarzystwo jest skłócone. Jedni polecą z tym do innych pokoi i opowiedzą o kupie na dywanie, a inni będą twierdzić, że nic takiego nie miało miejsca, albo, że to wcale nie była kupa, tylko ktoś puścił bąka i w ogóle to wiele hałasu o nic, byleby tylko bronić swojego ziomka.

Decyzja należy do Was.

MIKA 

Wysłany: 2006-06-22, 21:51   

Moim zdaniem jesteśmy trochę przewrażliwieni na punkcie ''co o nas ''POLAKACH powiedzę.Posłów mamy takich, jakich sobie wybraliśmy, najczęściej dorobkiewiczow bez ogłady, gotowych na wszystko aby tylko zarobić. :zly: Wszyscy piszą o tolerancji że jej nie ma,ale kiedy My mieliśmy się jej nauczyć ?kto miał nam ''pokazać ''jak wygląda tolerancja?Ostatnie 60-lat,nie nauczyło nas tolerancji, wszystko było pod jedną miarkę, nikt nie powinien się wychylać.Jeteśmy zbyt ''zakompleksieni'',za często mówią nam że jesteśmy gorsi, miej rozwinieci , że nie przystajemy do tej ''kulturalnej'', nowoczesnej EUROPY,i dla tego,każda krytyka naszego państwa nas tak boli. :chytry:

[ Dodano: 2006-06-22, 22:54 ]
DISHMAN,byłam widziałam , DZIĘKI :padam:

scott  

Wysłany: 2006-06-22, 22:51   

Cytat:
gubisz się w zeznaniach... bo jak dla mnie "wciskanie jedynej słusznej prawdy" to "uszczęśliwianie na siłę"...

tak. uszczęśliwanie na siłę, ale samego siebie i zaspokajanie swojego chorego ego.

Dishman napisal madra rzecz. ot.

Dishman  

Wysłany: 2006-06-23, 07:38   

Dzisiaj słucham sobie wypowiedzi pana Onyszkiewicza z Partii Demokratycznej bodajże, który głosował za tym raportem unijnym.
W raporcie była uwzględniona Polska, ale były podawane przykłady - u nas napad na głównego rabina, a w przykładach francuskich, belgijskich było ich znacznie więcej.
Ponoć chodzi też o to, że gdy na skandaliczne zachowania na zachodzie jest protest partii rządzących, to u nas, jest jakby ciche przyzwolenie, bo niby jakie ma być, skoro u władzy jest taki Giertych - narodowiec.

Odpowiedz do tematu