ForumNasze.Net Strona Główna

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

ogame

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

himilsbach 

Wysłany: 2007-12-01, 14:14   "Ja nie lubię tego kraju, to jest popie... kraj totalni

"Ja nie lubię tego kraju, to jest popie... kraj totalnie!" - to powiedział Paweł Deląg o Polsce, o czym poinformował Fakt i Dziennik. Cały wywiad można zobaczyć tu

Tłumaczenie Pawła Deląga można zobaczyć na stronie internetowej dziennik.pl

Przesada, Panie Pawle, zresztą ..oceńcie sami

naya  

Wysłany: 2007-12-01, 16:55   

no i co w związku z tym .?.

GRATULACJE PANIE PAWLE... gratuluję, że nie został pan stereotypowym, zaściankowym, zakochanym w swoich narodowych wadach Polakiem z kawałów...

o co halo?

o to, że znalazł się w końcu ktoś kto powiedział 'pierdole ten kraj'... codziennie miliony ludzi pracujących na dorobek gospodarczy Wielkiej Brytanii i Irlandii, Włoch, Hiszpani, itp.itd. mówi to tym co w Polsce zostali, mówi to polskiej polityce mówi to najogólniej mówiąc Polsce... każdy wie jaka Polska jest, nie można żyć ciągle (niby to chwalebną) historią... Nie jest kolorowo, tu nie spełnia się ani american dream ani nawet Polish dream, daleko nam do cywilizacji zachodnich... można pierdolić takie życie i kraj, który je proponuje... i nie ma się co obużać, że ktoś mówi to głośno...

Psycho Krusher  

Wysłany: 2007-12-01, 17:52   

Ło Jezu to straszne. Paweł Deląg, autoryten nasz powiedział coś tak strasznego o naszym kraju.

Naprawdę, gdybyśmy musieli się zastanawiać nad każdą wypowiedzią naszych gwiazd to nie zostałoby czasu nawet na jedzenie. Niby co mnie obchodzi co ten mizerny aktor myśli? Jego zdanie, jego problem.

A robienie afery i tragedii z tego, że coś sobie tam pomruczał to naprawdę przesada.

Cero!

...to S.R.U.

einsatzkommando  

Wysłany: 2007-12-02, 00:09   

Skoro się Panu Pawłowi kraj nasz nie podoba, to niech się Pan Paweł wyprowadzi. Proste.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.

Die Fahne hoch

zbych1112  

Wysłany: 2007-12-02, 00:17   

To jest jego zdanie. Trochę racji mu nawet przyznaję :(

einsatzkommando napisał/a:
Skoro się Panu Pawłowi kraj nasz nie podoba, to niech się Pan Paweł wyprowadzi. Proste.
Świetna rada :] Jakbyś przeczytał artykuł to byś wiedział, że Deląg już w Polsce nie mieszka :]
To, co się przed nim nie chowa"

J. W. Goethe

thinker  

Wysłany: 2007-12-03, 18:21   

jego zdania nikt mu zabraniać nie będzie, inna sprawa, że kultura słowa świadczy o poziomie intelektualnym i tu się pan Deląg nie wykazał.

bro  

Wysłany: 2007-12-03, 19:16   

z takimi informacjami to tutaj -> www.pudelek.pl

einsatzkommando  

Wysłany: 2007-12-03, 19:17   

zbych1112 napisał/a:
Jakbyś przeczytał artykuł to byś wiedział, że Deląg już w Polsce nie mieszka

Wybacz, wystarczyła mi ta zdawkowa informacja, gdyż nie interesuję się życiem 'kultur'.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.

Die Fahne hoch

xannta 

Wysłany: 2007-12-11, 05:36   

" Cudze chwalicie, swego nie znacie"

łatwo jest powiedzieć pierd..., trudniej znaleźć się w kraju, który akurat przechodzi kryzys.
Ciekawa jestem czy jeśli miał by tak samo w swoim domu rodzinnym, jak teraz jest w Polsce, to też by powiedział te słowa odnosząc je do rodziny i zmienił by ją sobie :D

bro  

Wysłany: 2007-12-11, 10:54   

xannta napisał/a:
który akurat przechodzi kryzys.

ten kraj przechodzi permanentny kryzys od 1772

pooziomka  

Wysłany: 2007-12-11, 12:47   
   Polecający: sama je odnalazłam :D

fakt, ze ma troche racji, ale wiadomo, ze jak publicznie wypowiedzial sie w taki sposob narazil sie teraz na ataki ze strony niektorych. a co w polsce jest tak fantastycznie?? jesli nie bylby popier... to nie wyjezdzalaby z niego tak duza ilosc mlodych ludzi, na co tu liczyc?? marne zarobki i beznadziejny rzad :dobani:

"Ten, kto przestaje szukać, przegrywa życie."

bullet.in.the.head  

Wysłany: 2007-12-19, 22:24   

Każdy głąb który tak pisze o własnym kraju robi to tylko dlatego...że jest głąbem. Ja nie mówię, że Polska to kraj jakiś tam szczególnie wspaniały, ale jaki jest taki jest i ja go bardzo szanuje. Człowiek inteligentny to ktoś taki który w każdej sytuacji potrafi się odnaleźć, również we własnym kraju znajdzie swoje własne miejsce. Nie chodzi o to, że jak ktoś urodził się w Polsce to już jest na nią skazany, nie. Ja też bardzo bym chciał pomieszkać trochę za granicą i zobaczyć jak to jest, ale najbardziej chciałbym odnieść sukces w Polsce. Już nawet abstrahując od wypowiedzi Delonga, denerwuje mnie kiedy ktoś mówi, że w Polsce jest źle bo: Komuna była, albo bo Kaczyńscy. Dobra i ch*j, trzeba żyć dalej i nie tłumaczyć się tym co było, trzeba widzieć przyszłość, a nie to co było i nie jestem jakimś tam wielkim optymistą. Ja szanuję swój kraj z jej tradycję i jestem otwarty na inne kraje, ale o Polsce, źle za granicą starał bym się nie mówić, bo brudy to trzeba prać u siebie.
A nawiasem, mówiąc Paweł Deląg to tragiczny aktor, nie pamiętam anio jednej, dobrej jego roli, jakiejś szczególnie wysokich lotów.

karla  

Wysłany: 2007-12-20, 10:53   

To jest nasz kraj i ja go szanuje i nie obchodzi mnie co mowia inni :]
byłoby pustych.
Na ostatniej napisałbym:
Znam tylko jeden obowiązek - kochać"

Albert Camus

Mamasita  

Wysłany: 2007-12-27, 18:31   

No...akurat zdanie Deląga jest bardzo ważne....podstarzały amant...nie udało mu się zrobić kariery, bo buzia nie wystarczyła i narzeka.
Ja też czasem natrzekam, ale daję sobie radę. Lubię tą naszą Polskę, taką jaka jest.

~ania~  

Wysłany: 2007-12-28, 20:24   

Mamasita napisał/a:
Lubię tą naszą Polskę, taką jaka jest.

Ja też.Jestem patriotą i kocham ten kraj. Nigdy nie mam zamiaru sie stad wyprowadzac. Nierozumiem dlaczego Polacy maja pretensje do Polski. Przecież to własnie Polacy tworzą ten kraj i pretensje prosze mieć sami do siebie.

Odpowiedz do tematu