Wysłany: 2006-04-19, 11:46 Jeden fotoradar przyłapał 18 tys. kierowców
Cytat:
Tylko jeden fotoradar umieszczony w Ferrybridge przy drodze w kierunku Leeds w Wielkiej Brytanii sfotografował ponad 18 tys. kierowców, którzy przekroczyli dozwoloną prędkość - pisze "The Sun".
W sumie kierowcy zdobyli ponad 50 tys. punktów karnych i dostali mandaty na 1,088,000 funtów. Fotoradar ustawiono na odcinku, gdzie obowiązuje prędkość do 50 km/h.
Być może niedługo rekord fotoradaru z Ferrybridge zostanie pobity. Inne urządzenie, zamontowane w Ashford, przyłapało bowiem 656 kierowców w zaledwie 6 dni. Policja w hrabstwie Kent obliczyła, że jeśli wszyscy zapłacą mandaty, na jej konto wpłynie 39,360 funtów.
źródło
onet.pl
jestem ciekaw jak to u nas jest czy tez tak dobrze spisuja sie fotoradary wiem ze u mnie na miescie postawili fotoradar i nie zawsze dziala raz tak raz nie a bardziej to go chyba postawili dla picu zeby straszyl kierowcow (glupota)
Często stawiają same puszki bez kamer, tak dla picu, jak te radiowozy z kartonu Ale to wcale nie głupota, to działa, ludzie zwalniają - na chwilę, ale jednak.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
39,690 funtów... o ja cię pierniczę za przeproszeniem O.O Toż to dobrego samochoda za to kupi *_*
A co do fotoradarów. Pewnie działąją, np na zasadzie . Chociaż mnie osobiście ciekawi, dlaczego ogólnie dostępne są te nieszczęsne lakiery uniemożliwiające odczytanie nr rejestracyjnego. Strange.
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
W Warszawie jakby chcieli to by skasowali więcej kasy w jeden dzień, niż 18 tys. funtów. Przecież w stolicy są poustawiane fotoradary na trasach przelotowych, tylko, że są poustawiane na kosmiczne prędkości, bo gdyby miały łapać kierowców, którzy przekroczyli prędkość o 10 km/h, to fotoradar by chyba zdjęć nie nadążył robić. Kto jeździ po Warszawie z prędkością 50 km/h?
U mnie w mieście to są ze trzy fotoradary. Każdy wie gdzie stoją, każdy zwalnia przed nimi, mija i dociska jeszcze mocniej.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Fazi masz racje ze zwolni chociaz na chwile ale jakby rz zaplacil czy dwa razy to by sie nauczyl wolniej jezdzic choc niektorym to zwisa a Dishman ma racje ludzie tez juz nauczyli sie gdzie maja zwalniac a gdzie moga sobie cisnac troszke szybciej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum