• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

roksana666  

Wysłany: 2007-11-10, 14:00   

A dziękować - o dziwo bardzo dobrze. :)
A tak na marginesie to jestem ZA karą śmierci...

naya  

Wysłany: 2007-11-20, 16:29   

magda123 napisał/a:
Czy bylibyście w stanie ją wykonać?
wydaje mi się, że tak, byłabym w stanie...
magda123 napisał/a:
czy jesteście wierzący???
tak... jestem wierząca... wierzę w Boga... ale nie wiem co to ma do rzeczy... niestety nie jestem aż tak doskonała jak Bóg, a nawet i On zabił kilku ludzi, wystarczy poczytać Księgę Rodzaju...

magda123 napisał/a:
Gdzie wasze sumienie?!
moje jest na swoim miejscu... dlatego też nie mam sumienia by pozwolić pedofilowi wyjść po 6 latch za dobre sprawowanie...

bro napisał/a:
Z jednej strony uważamy, że nie powinno się zabierać komuś życia, z drugiej strony komuś mamy zabrać? Dla mnie to sprzeczność.
wina jest czynnikiem powodującym tę sprzeczność...

agack222 napisał/a:
zrozumie swój błąd etc
sorry, ale czy kiedykolwiek uznałbyś miłość za błąd?... pedofil nigdy nie stwierdzi, że skrzywdził dziecko, bo on je kochał...

MissIndependent  

Wysłany: 2007-11-20, 16:44   

magda123 napisał/a:
Wszystkich tych, którzy są za karą śmierci chciałabym zapytać: Czy bylibyście w stanie ją wykonać?I czy jesteście wierzący???
Gdzie wasze sumienie?! :(

z moim sumieniem jest wszystko w porządku, dziękuję za troskę. życie ludzkie nalezy chronić, tylko dla mnie ktoś, kto brutalnie gwałci, morduje i ma z tego chorą satysfakcję, nie zalicza się do ludzi tylko zwierząt. cóż, gdy pies stanowi zagrożenie dla ogółu to się go usypia, prawda??

[ Dodano: 2007-11-20, 16:46 ]
czy byłabym w stanie wstrzyknąć trucizne w żyłę skazanego albo nacisnąć przysłowiowy "guziczek"?? jeśli bym wiedziała, że to wielokrotny morderca, gwałciciel, to napewno TAK :chytry:

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2007-11-20, 17:11   

MissIndependent napisał/a:
tylko dla mnie ktoś, kto brutalnie gwałci, morduje i ma z tego chorą satysfakcję, nie zalicza się do ludzi tylko zwierząt

Dobrze, że dodałaś, że dla Ciebie. Bo tak się jednak składa, że nawet morderca i gwałciciel to też człowiek i zabijanie go kłóci się nieco ze zdaniem, że:
życie ludzkie nalezy chronić

gdy pies stanowi zagrożenie dla ogółu to się go usypia

Wsadzenie psa do więzienia i poddanie go resocjalizacji byłoby cokolwiek niewykonalne. A co z kierowcami-wariatami, stanowiącymi potencjalne zagrożenie dla ogółu? Też usypiać?
jeśli bym wiedziała, że to wielokrotny morderca, gwałciciel

Wiedzieć możesz dopiero w momencie, gdy chwyciłaś mordercę/gwałciciela za rękę. W innym wypadku pewności nie masz.
napewno

'na pewno'
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

bro  

Wysłany: 2007-11-20, 18:49   

naya napisał/a:
a nawet i On zabił kilku ludzi, wystarczy poczytać Księgę Rodzaju...

Rozumiem, że w takim razie Nowy Testament nie ma dla Ciebie znaczenia.

naya napisał/a:
wina jest czynnikiem powodującym tę sprzeczność...

Nie

nie zalicza się do ludzi tylko zwierząt

Ooooo, to ja poproszę dookreślić pojęcie człowieka.

misiuuu  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2007-12-04, 20:19   
   Polecający: Przeznaczenie ? ;>

Moim zdaniem to powinno być ŚMIERĆ ZA ŚMIERĆ... :dontgetit:
mniej było by tych zabójstw... oczywiście kara śmierci była by wtedy gdy udowodni sie zbrodni danego człowieka. ;> :suchy:

[ Dodano: 2007-12-04, 20:26 ]
a dla pedofilów można byłoby wprowadzić kare pozbawienia wolności... i wysterylizować ICH! xF :D

...

Beaciulek  

Wysłany: 2007-12-05, 17:53   

wg. mnie Kara śmierci to dla człowieka zadna kara bo nawet nie bedzie czuł bólu bo teraz takie sa sposoby . Człowiek który zabił nie powienien siedzieć w wiezieniu i sie obijac tylko pracowac ciezko! bez otrzymania zapłaty moze wtedy do takiej osoby by cos dotarło.
Teraz moga co najwyzej tacy ludzie dożywocie dostac a my musimy go utrzymywac.

naya  

Wysłany: 2007-12-05, 22:05   

bro napisał/a:
Rozumiem, że w takim razie Nowy Testament nie ma dla Ciebie znaczenia.
nie przeczytałam nowego testamentu (niestety nie udało mi się, z paru powodów)... ale przeczytam (kiedyś)... nie jest on dla mnie bez znaczenia... i dlatego chę go przeczytać... ale jak wszyscy wiemy czytanie biblii jest trudne jak narazie dla mnie zbyt trudne... ale nie czaje skąd Twoje pytanie... ja wspominam o Księdze rodzaju a Ty mi wyjeżdżasz, że NT jest dla mnie bez znaczenia... a co kaman?... wytłumacz mi jak krowie na rowie bo widać jestem za mało błyskotliwa by pojąc co do mnie mówisz/piszesz...

misiuuu napisał/a:
wysterylizować ICH!
kastraci żyją dłużej... to ma być kara?... pare lat życia gratis?... zajebista kara...

Beaciulek napisał/a:
nawet nie bedzie czuł bólu bo teraz takie sa sposoby .
naprawdę uważasz, że człowiek dostający zastrzyk np. z adrenaliny, która rozsadza mu serce nie boli.?. albo przechodzące przez ciało ileś tam (dużo w każdym bądź razie) wolt .?. ... błagam... przestańcie oglądać filmy typu 'zielona mila'...

einsatzkommando  

Wysłany: 2007-12-06, 16:40   

naya napisał/a:
naprawdę uważasz, że człowiek dostający zastrzyk np. z adrenaliny, która rozsadza mu serce nie boli.?. albo przechodzące przez ciało ileś tam (dużo w każdym bądź razie) wolt .?. ... błagam... przestańcie oglądać filmy typu 'zielona mila'...

Moim zdaniem to powinno być problemem samego domniemanego skazanego.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.

Die Fahne hoch

naya  

Wysłany: 2007-12-08, 18:53   

einsatzkommando napisał/a:
Moim zdaniem to powinno być problemem samego domniemanego skazanego.
oczywiście, że tak... i co w związku z tym?

Bella  

Wysłany: 2007-12-09, 12:17   

Ja się dowiedziałam, że:

Cytat:
Premier Donald Tusk zadecydował o wycofaniu weta w sprawie ustanowienia Europejskiego Dnia przeciwko Karze Śmierci. Dzięki temu ministrowie państw unijnych przyjmą w piątek blokowaną dotychczas przez Polskę inicjatywę w tej sprawie.

sierpniowa  

Wysłany: 2007-12-09, 22:36   

Europejski Dzień przeciwko Karze śmierci???? To bez sensu po co coś takiego tworzyć? Chyba w większości krajów europejskich tej kary się nie respektuje? :zdegustowany:

magda123  

Wysłany: 2007-12-10, 00:39   

Nie byłabym w stanie spojrzeć w oczy człowieka, któremu mam zaraz odebrać życie... Ale to od nas zależy, od charakteru itp. Kościół naucza, że tylko Bóg może zabrać życie (sprawy samobójstw, eutanazji itd.), jest też przeciwko karze śmierci.
Ale bracia Kaczyńscy wymieniani są jako zwolennicy kary śmierci.
A tak w ogóle to trudno o dobrą karę dla mordujących z premedytacją, pedofilów, gwałcicieli itd. I osoby, które straciły kogoś bliskiego w ciężkich okolicznościach są na pewno za karą śmierci. Nigdy o tym tak nie myślałam (Kościół mnie tak ukształtował), ale nie wiem co bym zrobiła, kiedy przyszłoby mi decydować: kara śmierci w Polsce czy nie. Myślę, że to musi zależeć od rodzaju popełnionej zbrodni. Trzeba dać szansę na obronę. I szansę, by spróbować się zmienić.
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...

MissIndependent  

Wysłany: 2007-12-10, 21:08   

farbenheit napisał/a:
kenusarf, Kocham cię masz taki piękny podpis. I kanalie chcą cięzbanować:***

jak to się ma do tematu?? :chytry:
sis napisał/a:
Wsadzenie psa do więzienia i poddanie go resocjalizacji byłoby cokolwiek niewykonalne.

a pedofila czy gwałciciela to niby zresocjalizujesz??
magda123 napisał/a:
I szansę, by spróbować się zmienić.

wątpię, żeby np. wielokrotny morderca albo seryjny gwałciciel chciał się zmienić... ale to tylko moje zdanie.

bro  

Wysłany: 2007-12-10, 21:11   

a pedofila czy gwałciciela to niby zresocjalizujesz??

dlaczego "niby"? i dlaczego miałoby się nie udać zresocjalizować?

Odpowiedz do tematu