Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

naya  

Wysłany: 2006-08-06, 20:38   

zgadzam się z Kylu12488, że jeżeli wprowadzonoby u nas KS byłaby to light'owa (lajtowa) kara śmierci w porównaniu z dawnymi czasami... KS w wydaniu dzisiejszej Polski zapewne byłby wzorowany na KS w USA co oznacza szybką, nagłą i w sumie bezbolesną śmierć... i nie wiem czy taka wizja będzie bardziej (nie wiem jak to okreslić) przestrzegająca pedofili przed popełnieniem przestępstwa niż wizja spędzenia reszty życia w więzieniu, gdzie będzie nienawidzony i szykanowany...

Alchemic  

Wysłany: 2006-08-06, 20:45   
   Polecający: GooGLE

***ArChi*** napisał/a:
a kto z was chcialby byc katem ?? wszyscy tak za ale pamietajcie ze ktos musi zabic
hehe kat to troche mocne slowo .... bo teraz to np jak w stanach sie robi elegancki zastrzyk i koles sie przekreca :)

Snoop15  

Wysłany: 2006-08-06, 21:16   

Mam takie pytanie kto z tych któży są za karą śmierci jest praktykującym katolikiem??

Kylu12488  

Wysłany: 2006-08-06, 21:58   

Snoop15 napisał/a:
Mam takie pytanie kto z tych któży są za karą śmierci jest praktykującym katolikiem??

:rotfl: Ja (choć u mnie ostatnio ciężko z praktyką(ale za jestem już od dawna i byłem kiedy jeszcze chodziłem do Kościoła)). Ale co to ma do rzeczy?

jusia_like  

Wysłany: 2006-08-06, 22:05   
   Polecający: Google

zgadzam sie z Archim że wszyscy sa za ale ktos musi zabić!
Alchemic napisał/a:
bo teraz to np jak w stanach sie robi elegancki zastrzyk i koles sie przekreca

hym...Wiesz dla kogos śmierć to błahostka taka jak "Przekręt" ... :suchy:
"elegancki" zastrzyk :zly: niesmaczne...
nie wiem czy Wy sobie zdajecie sprawe ale wszystko ma swoja przyczyne nawet takie cos jak KS i nie to nam osądzac czy ktos powinnien zabić drugiego człowieka !! co z miłosierdziem... wiem że są psychopaci którzy morduja dzieci z zimna krwia bez zmrużenia oczu ale oni też są ludźmi i maja prawo do życia !! Jestesm przeciwko bo dla takiego kogos smierc to tylko furtka i mysle że wieksza kara dla takiego człowieka jest dozywocie !! ale kara śmierci to ostateczność.

Szkoda że w państwie gdzie ponad 95 % ludźi to katolicy jest takie silne zainteresowanie taka kara.
Chce tez powiedziec ze USA czy jakas Kambodxa to nie Polska :zdziwko:

Snoop15  

Wysłany: 2006-08-06, 22:22   

Niezabieraj życia jeśli go niedałeś!

Istniej wiele wykazanych pomyłek sądowych o winie.A wyrok brzmiał KS

***ArChi***  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-08-07, 00:14   

Snoop15, i to tez jest jeden z powodow mojego nie za KS ze ktos po kilku latach moze zostac uniewinniony i wtedy troszke za pozno bo kogos juz nie ma na swiecie :)

a co do zastrzyku to niestety ten zastrzyk tez musi ktos wykonac :)

Kylu12488  

Wysłany: 2006-08-07, 11:21   

W średniowieczu, kat to była bardzo poważana fucha.

Pomyłki się zdażają, ale równie dobrze możecie powiedzieć - któs zostanie niesłusznie wsadzony do więzienia za pedofilie. Tam go zgnoja(sami o tym pisaliście), skończy się na samobójstwie niewinnego człowieka. Te argumenty nie mają sensu. Skazanie niewinnej osoby jest winą wymiaru sprawiedliwości a nie kodeksu karnego.

naya  

Wysłany: 2006-08-07, 14:06   

Snoop15 napisał/a:
ja jestem za KS na chińskich metodach... nie jestem praktykującą katoliczką... ale nie widzę związku między tymi dwoma sprawami... to tak jakbyś spytał/a się policjanta, który nosi splówę i musi liczyć się z tym , że keidyś może będzie musiał jej użyć czy jest praktykującym katolikiem i czy ta splówa nie godzi w jego katolickie sumienie... albo żołnierza...
jusia_like napisał/a:
"elegancki" zastrzyk niesmaczne...
czy niesmaczne to nie wiem bo nie smakowałam... ale wyrażenie elegancki zastrzyk bardzo pasuje do amerykańskiego KS... to coś jak eutanazja tylko, że nie na życzenie (tzw. kryptanazja)...
jusia_like napisał/a:
co z miłosierdziem...
stań oko w oko z ofiarą pedofila i zadaj jej to pytanie... zapytaj jej, albo jej rodziców: co z miłosierdziem?
jusia_like napisał/a:
oni też są ludźmi i maja prawo do życia !!
a te dzieci, które zostały skrzywdzone i zabite, czy one nie miały prawa do życia?... jeżeli ktoś pozbawił niewinne dziecko tego prawa... my zabierzmu jemu to prawo, ale w sposób okrutny i znieważający, nawet tak bezduszne stworzenie jak pedofil...
jusia_like napisał/a:
Szkoda że w państwie gdzie ponad 95 % ludźi to katolicy jest takie silne zainteresowanie taka kara.
szkoda to jak krowa w mleko nasra...a to, że jest takie zainteresowanie zaostrzeniem kar dla bydlaków to postęp w dobrym kierunku...

jusia_like, nie chciałabym cię obrazić, ale jak słyszę/czytam takie brednie jak piszesz to krew mi się gotuje... czytam to i zastanawiam się: skąd ty jesteś? z jakiej planety do nas przybyłaś? zastanawiam się czy aby napewno żyjemy na tym samym świecie i czy aby napewno rozmawiamy na ten sam temat... wydaje mi się , że ty żyjesz w jakimś idealnym światku, gdzie pedofilia to zabawa z dziećmi a ja żyję w okrutnej części tego świata gdzie pedofilia to obrzydliwa krzywda wyrządzana dziecku, przez wydawałoby się dorosłego i dojrzałego człowieka, który gwałci dziecko zostawiając w umyśle swojej niewinnej i bezbronnej ofiary skaze na całe życie o ile nie przyjdzie pedofilowi do głowy by po brutalnym gwałcie zabić dziecko...
Snoop15 napisał/a:
Istniej wiele wykazanych pomyłek sądowych o winie.A wyrok brzmiał KS
tak, wszyscy o tym wiemy, oglądamy przecież cudowne amerykańskie filmy... ja jednak podjęłabym to ryzyko... a w sprawie oskarżenia o pedofilię są niezbite dowody w postaci DNA ze spermy sprawcy... i żaden pedofil nie wmówi sędziemu, że dziesięcio letnie dziecko chciało współżyć z facetem przed 50. ...

jusia_like  

Wysłany: 2006-08-07, 17:41   

naya napisał/a:
skąd ty jesteś? z jakiej planety do nas przybyłaś? zastanawiam się czy aby napewno żyjemy na tym samym świecie i czy aby napewno rozmawiamy na ten sam temat...

jestem z ziemii jesli juz pytasz :D
sama zapodałam ten temat bo mnie to interesuje więc raczej nie inaczej ze na ten sam. Tylko ja mówie o KS golnie nie tylko dla pedofilów.... bo ponoc gdzies tam wyczytałam ze pedofile maja miec takie same prawa jak homoseksualisci!!! :przestraszony: to jest dopiero skandal!! :zdegustowany: offtop...
i kara ta nie tyczy sie tylko pedofilów ale tez innych wieźniów!

Policjant to jest zawód i używa broń tylko w sytuacjach zagrożenia gdy ZAGROZONE jest czyjes zycie a NIE po to zeby kogos swiadomie zabic tak jak to robią Ci którzy są katami wykonujac KS.

naya napisał/a:
ale nie widzę związku między tymi dwoma sprawami...

zwiazek jest i to duzy ! Wiara zabrania odbierac komukolwiek zycia!! tego sie nie podważa.
KS to sprawa sumienia. Jesli ktos chce miec krew na rękach to bawmy sie dalej w sredniowiecze... moze niedługo niewierne żony zaczna w dyby zapinać a klatka która stoi na rynku w Pradze znów wróci do łask :suchy:

Snoop15  

Wysłany: 2006-08-07, 18:01   

Zabijając czowieka niewarzne jakiego sami stajemy się mordercami!!

naya  

Wysłany: 2006-08-07, 18:12   

jusia_like napisał/a:
sama zapodałam ten temat bo mnie to interesuje więc raczej nie inaczej ze na ten sam. Tylko ja mówie o KS golnie nie tylko dla pedofilów....
sama zapodałaś ten temat? fajnie... tylko chyba zapomniałaś jak brzmi... to przeczytaj go jeszcze raz... specjalnie dla ciebie żebyś nie musiała przewracać strony oto pierwszy (określający temat) post w tym temacie:
Cytat:
Cytat:
LPR chce by Sejm zajął się nowelizacją kodeksu karnego wprowadzającą karę śmierci za zabójstwo dzieci na tle seksualnym.

ja jestem przeciwna poniwaz wg mnie to nie człowiek powinien decydować o smierci drugiego człowieka nawet tak podłego jak pedofil ...
jak dla mnie temat odnosi się do pedofili, więc skoro Ty jako osoba, która go założyła mijasz się z tym tematem traktując go ogólnie a nie precyzyjnie tak jak określiłaś to w temacie... czyli odnośnie pedofili... to ja już nic nie rozumiem... gadamy na ten sam temat czy nie ?
jusia_like napisał/a:
ponoc gdzies tam wyczytałam ze pedofile maja miec takie same prawa jak homoseksualisci!!!
to w Holandii a to zupełnie inny świat i taki temat istnieje i każdy się już wypowiedział czy to dla niego skandal czy nie...
jusia_like napisał/a:
i kara ta nie tyczy sie tylko pedofilów ale tez innych wieźniów!
znowu... serdecznie zapraszam do ponownej lektury posta, który okresla temat, na który ma toczyć się dyskusja...

jusia_like napisał/a:
Policjant to jest zawód i używa broń tylko w sytuacjach zagrożenia gdy ZAGROZONE jest czyjes zycie a NIE po to zeby kogos swiadomie zabic tak jak to robią Ci którzy są katami wykonujac KS.
osoby wykonujące wyrok śmierci na skazanym to też zawód i też robią to po to by uchronić inne osoby przed skazanym, chronią innych ludzi przed zagrożeniem jakie stanowi dla społeczeństwa osoba skazana... zabijają świadomie?... tak oczywiście, wiedzą, że jak przeprowadzą przez jego ciało ileś tam volt to ten ktoś zginie... ale czy wydaje ci się, że policjant, który strzela nie ma świadomości, że od jego kuli zginie człowiek?... ma tę świadomość... a co do używania broni przez policjantów tylko w sytuacjach zagrożenia życia to wiesz, historia zna różne przypadki...
jusia_like napisał/a:
Wiara zabrania odbierac komukolwiek zycia!!
pewnie chodzi ci tu o 5. przykazanie Boże a mianowicie nie zabijaj... więc muszę cię zmartwić, że to nie jest takie jednoznaczne... kiedyś to przykazanie brzmiało "nie morduj"... z pozoru te dwa wyrazy nie różnią się między sobą, ale tylko z pozoru... bo gdy pod własnym blokiem ginie dziewczyna mówimy: ktoś ją zamordował... gdy żołnierz jedzie na wojnę mówimy: będzie zabijał... Bóg tak jak wysoki sąd nie widzi tylko czynu ale i motywację itp.itd. ...

Anton  

Wysłany: 2006-08-07, 22:19   
   Polecający: google

szczerze niezabardzo obchodzi mnie co sądzi na ten temat Kościół (ten wiele razy był w błędzie) ważne co ja na ten temat myślę i jak sama to widzę... mam zbyt wielki szacunek do życia- może to dlatego

a tak z innej beczki
Cytat:
UE ostrzega Polskę i grozi sankcjami, jeśli Warszawa przywróci karę śmierci, bo to "niewłaściwe, niebezpieczne i nie na miejscu".

jusia_like  

Wysłany: 2006-08-07, 22:38   

Anton napisał/a:
mam zbyt wielki szacunek do życia- może to dlatego

dokladnie!
naya nie bede sie z Toba kłocic bo to nie o to w tym poście chodzi ! Ja mam zdanie którego Twoje argumenty raczej nie przemogą.
Sa tez inni którzy mysla podobnie.
Wnioskuje ze jestes jak najbardziej za Kara Smierci. Ale to dyskusja wiec masz do tego prawo :]
ale czy Smierć za smierć cos Ci da ?? bedzie ci przez to lepiej ?? ze zamiast jednej smierci masz dwie... i to dramat nie tylko dla tych ktorzy stracili bo morderca tez ma rodzine i znajmych i czesto jest to wiekszy dramat dla tych ktorzy byli blisko mordercy niz ofiary.
Smierc za Smierc ... :dobani:

Snoop15  

Wysłany: 2006-08-07, 22:57   

naya jusia_like ma racje niewrto sie z Tobą kłucić szanuje Twoje poglądy ale Twoje argumenty dla mnie nic nieznaczą i niezmienią moich poglądów na ten temat!!

Odpowiedz do tematu