ForumNasze.Net Strona Główna

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

ogame

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

misiuuu  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-01-02, 20:29   
   Polecający: Przeznaczenie ? ;>

Mamasita napisał/a:
Cela metr na metr, żadnego wygodnictwa, chleb i woda. Tam gdzie śpi tam je, sika i całą resztę życia tak sobie siedzi.

To jest praktycznie wydanie człowieka na śmierć...

...

Mamasita  

Wysłany: 2008-01-02, 22:09   

misiuuu napisał/a:
To jest praktycznie wydanie człowieka na śmierć...

Wydaniem na śmierć byłoby zostawienie takiego przestępcy nagiego na pustyni z 0,5 l wody 1000 km od jakiegokolwiek dostępu bądź szansy na wodę.

W takiej sytuacji zostałaby ograniczona tylko jego przestrzeń życiowa i odcięty dostęp do przyjemności i potrzeb wyższego rzędu.

bro  

Wysłany: 2008-01-03, 02:26   

naya napisał/a:
żadne badania

Gdzieś czytałem, że jednak potwierdziły, ale muszę sprawdzić. Jeśli znajdę to się odezwę.

mmmasha napisał/a:
czy gwałcicieli, pedofilów itp. można nazwać jeszcze człowiekiem :/

W takim razie jaka jest definicja człowieka?

mmmasha  

Wysłany: 2008-01-03, 13:32   
   Polecający: olenkaa1690

bro napisał/a:
W takim razie jaka jest definicja człowieka?

człowiek jest to istota żywa, posiadająca inteligencje (co odróżnia ją od zwierząt)...
taki pedofil, gwałciciel czy inny, ma albo tak rozwiniętą inteligencje, że jest ponad człowiekiem, albo jego inteligencja jest na tak niskim poziomie, że nie zalicza sie do ludzi. Według mnie ! człowiek normalnie myślący, inteligentny, używający mózgu do rzeczy, godnych człowieka... nie pomyślałby aby zabić czy zgwałcić bezbronne dziecko itp. bo to nie jest mu do niczego potrzebne... jeśli nie nie zgwałci żadnej dziewczyny to przeżyje... więc to nie jest mu niezbędne do egzystowania... po co więc to robi... albo jest chory...
albo jak wyżej...

Glory, glory... Manchester United

naya  

Wysłany: 2008-01-03, 19:42   

Mamasita napisał/a:
nie nam zabijać innych.
jak nie nam to komu?...
Mamasita napisał/a:
Dodatkowo gwałcicieli i pedofilów pozbawia się tego i owego.
już pisałam, że kastraci żyją dłużej... kilka lat życia w promocji? kara?...
Mamasita napisał/a:
Cela metr na metr, żadnego wygodnictwa, chleb i woda.
nie nam zabijać, ale nam upokarzać i łamać prawa innych?
Mamasita napisał/a:
W takiej sytuacji zostałaby ograniczona tylko jego przestrzeń życiowa i odcięty dostęp do przyjemności i potrzeb wyższego rzędu.
potrzeby niższego rzędu też mu zabrałaś... a do spełnienia potrzeb rzędu wyższego nie potrzebne są luksusy... ale owszem pozbawiasz go wyższych potrzeb, zabierając mu niższe...
bro napisał/a:
Gdzieś czytałem, że jednak potwierdziły, ale muszę sprawdzić. Jeśli znajdę to się odezwę.
chętnie przeczytam... (wolałabym, żeby to było coś namacalne i potwierdzalne a nie stronka w necie typu wikipedia - każdy pisze na co ma ochotę)...
mmmasha napisał/a:
posiadająca inteligencje (co odróżnia ją od zwierząt)...
po pierwsze człowiek to zwierze (więc stwierdzenie, ze coś go wyróżnia od zwierząt jest błędne)... po drugie, naprawdę nie znasz żadnego inteligentnego zwierzęcia (poza człowiekiem)?...
mmmasha napisał/a:
nie pomyślałby aby zabić czy zgwałcić bezbronne dziecko itp. bo to nie jest mu do niczego potrzebne...
inteligencja nie jest czyba czymś co pozwala robić tylko rzeczy do czegoś przydatne/przynoszące korzyści itp.
mmmasha napisał/a:
...po co więc to robi... albo jest chory...
albo jak wyżej...
nie wiem po co... ale pewnie jakiś powód ma... choroba?... wolałabym nie... to okoliczność łagodząca wymiar kary... może to poprostu preferencje... jeden lubi przemoc drugi jak mu się uszy liże... przy gwałcie jednak zostają naruszone prawa innego człowieka i preferencja staje się przestępstwem... co do 'jak wyżej' opisujesz jakiegoś centralnego imbecyla, nie wydaje mi się żeby przestępca typu gwałciciel, pedofil, morderca wykazywał się inteligencją niższą niż przeciętna... obawiałabym się raczej tego (o ile zbrodnia nie jest dziełem przypadku), że aby zaplanować i wykonać coś takiego trzeba mieć porządne IQ...

Mamasita  

Wysłany: 2008-01-03, 22:15   

naya napisał/a:
potrzeby niższego rzędu też mu zabrałaś... a do spełnienia potrzeb rzędu wyższego nie potrzebne są luksusy...

Pomóż mi, bo nie wiem, jakie potrzeby niższego rzędu taki paskudny człowiek miałby ograniczone? Co za potrzebę mu "zabrałam" bez której nie jest w stanie funkcjonować
Więc dlaczego w więzieniach zbrodniarze mają lepiej niż spora cześć ludzi, którzy żyją w zgodzie z prawem.

naya napisał/a:
już pisałam, że kastraci żyją dłużej... kilka lat życia w promocji? kara?...

Kara, bo dłużej cierpi w swojej samotni i jest świadomy tego, że już nic i nigdy.

[ Dodano: 2008-01-03, 22:18 ]
Cytat:
obawiałabym się raczej tego (o ile zbrodnia nie jest dziełem przypadku), że aby zaplanować i wykonać coś takiego trzeba mieć porządne IQ...

Są zbrodnie, które ukazują spryt, inteligencje zbrodniarza ale to tylko przypadki. tak naprawdę nie widze nic inteligentnego w tym, że ojciec gwałci swoją 7 letnią córke.

daria33  

Wysłany: 2008-01-04, 00:28   

ja jestem za karą śmierci
choć jakies dożywotnie roboty społeczne też mogłby się okazać skutecznym i dochodowym pomysłem ....

jaguar  

Wysłany: 2008-01-04, 16:03   

Kiedyś byłem za karą śmierci, ale powoli dochodzę do przekonania, że to zbyt szybka i łagodna kara. Jest wielu takich, którzy wolą śmierć niż spędzenie reszty życia w zamknięciu
Gdybym miał dziecko i jakiś frajer zrobiłby mu krzywde to najpierw obciąłbym mu jaja, a potem domagał się 300 lat więzienia o ostrym rygorze :zly:

naya  

Wysłany: 2008-01-04, 20:11   

Mamasita napisał/a:
Pomóż mi, bo nie wiem, jakie potrzeby niższego rzędu taki paskudny człowiek miałby ograniczone? Co za potrzebę mu "zabrałam" bez której nie jest w stanie funkcjonować
nie powiedziałam, że zabrałś mu coś bez czego funkcjonować nie może... aczkolwiek o samym chlebie i wodzie życia bym nie polecała... ale mniejsza o większość... człowiek ze swojej natury jest istotą społeczną -> a ty chcesz go zamknąć w celi 2X2 czy ileś tam... potrzeby seksualne także są potrzebami rzędy niższego -> a jakoś nie wydaje mi się, żebyś przeiwdziała np. cotygodniowe spotkania z miłą panią... itp. itd. ...
Mamasita napisał/a:
Więc dlaczego w więzieniach zbrodniarze mają lepiej niż spora cześć ludzi, którzy żyją w zgodzie z prawem.
bo jedni mają farta a inni mają pecha?... a tak na serio... Ci pierwsi są pod nadzorem, ochroną i na utrzymaniu państwa... ci drudzy muszą radzić sobie sami... a niektórzy poprostu nie potrafią...
Mamasita napisał/a:
Kara, bo dłużej cierpi w swojej samotni i jest świadomy tego, że już nic i nigdy.
samotni? nic? nigdy? a ty wiesz na jakiej zasadzie i na jakim poziomie działają zakłady penitencjarne?
Mamasita napisał/a:
Są zbrodnie, które ukazują spryt, inteligencje zbrodniarza ale to tylko przypadki.
zbrodnia zaplanowana nie może być przypadkiem...
Mamasita napisał/a:
nie widze nic inteligentnego w tym, że ojciec gwałci swoją 7 letnią córke.
no i w czymś się zgadzamy... owszem w samym fakcie gwałcenia nie ma nic z inteligencji, ale żeby ukrywać to (skutecznie) przez siedem lat... to wybacz, ale przygłup by tego nie potrafił...

jaro21_89  

Wysłany: 2008-01-04, 21:42   

jaguar napisał/a:

Gdybym miał dziecko i jakiś frajer zrobiłby mu krzywde to najpierw obciąłbym mu jaja, a potem domagał się 300 lat więzienia o ostrym rygorze :zly:

Gdyby ktos tknal moich bliskich to bym go wypatroszyl i udusil jego wlasnymi flakami.....
Na rodzinie koncza sie zarty....
Big L and Left Eye, when we die we hope to see ya...

End3r  

Wysłany: 2008-01-04, 22:22   

a ja tak scisle do tematu. Kara smierci? jak najbardziej nie! dlaczego? kilka powodow.
Po pierwsze uwazam ze to paradoksalnie pewnego rodzaju "zbawienie" dla kogos kto zrobil cos naprawde dobrego. Np taki pedofil ktory gwalcil i mordowal male, niewinne i bezbronne dzieci w wiezieniu przezylby takie pieklo ze to sie w glowie nie miesci. a kara smierci by go od tego uwolnila.
po drugie: jak dla mnie to tacy ludzie przy ktorych zastanawiamy sie nad kara smierci powinni dozywotnio ciezko pracowac na rzecz panstwa, budowac nam ulice, sprzatac, harowac, calkowicie za darmo. raz ze bylaby to jego forma "odsiadki" a dwa ze wyszlo by to tylko na dobre.
po trzecie: zawsze istnieje jakas szansa na to ze dany czlowiek, poddany karze smierci jednak byl niewinny.
to tyle w temacie.
Above us only sky

mmmasha  

Wysłany: 2008-01-05, 13:14   
   Polecający: olenkaa1690

naya, w ogóle nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi...
naya napisał/a:
po pierwsze człowiek to zwierze (więc stwierdzenie, ze coś go wyróżnia od zwierząt jest błędne)... po drugie, naprawdę nie znasz żadnego inteligentnego zwierzęcia (poza człowiekiem)?...

uważaj co chcesz... Twoje zdanie... ale zwierzę potrzebuje inteligencji, żeby zapewnić sobie pożywienie, itd. tylko po to żeby przeżyć... więc nie zabije innego zwierzęcia tylko po to żeby zabić (jedynie, aby zdobyć pożywienie lub w obronie własnej)

naya napisał/a:
inteligencja nie jest czyba czymś co pozwala robić tylko rzeczy do czegoś przydatne/przynoszące korzyści itp.

i właśnie tylko człowiek używa jej do czegoś innego.. nei zawsze dobrze...

naya napisał/a:
obawiałabym się raczej tego (o ile zbrodnia nie jest dziełem przypadku), że aby zaplanować i wykonać coś takiego trzeba mieć porządne IQ...

czy nie powiedziałam tego wcześniej :/

Glory, glory... Manchester United

sis  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-01-05, 20:04   

jaro21_89 napisał/a:
Gdyby ktos tknal moich bliskich to bym go wypatroszyl i udusil jego wlasnymi flakami.....
Ze względu na wyjątkowe okrucieństwo takiego samosądu dla zwolenników kary śmierci byłbyś zatem potencjalnym kandydatem na krzesło.
mmmasha napisał/a:
ale zwierzę potrzebuje inteligencji, żeby zapewnić sobie pożywienie, itd.
Nie sądzę, by była to kwestia inteligencji, raczej instynktu.

grlało, matulu

jaro21_89  

Wysłany: 2008-01-05, 20:45   

sis napisał/a:
Ze względu na wyjątkowe okrucieństwo takiego samosądu dla zwolenników kary śmierci byłbyś zatem potencjalnym kandydatem na krzesło.

"Lepiej zginac jak mezczyzna niz zyc jak tchorz"
Big L and Left Eye, when we die we hope to see ya...

sis  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-01-05, 20:47   

jaro21_89 napisał/a:
"Lepiej zginac jak mezczyzna niz zyc jak tchorz"
Tzn, że ci, którzy nie dokonują samosądów, zostawiając wymierzenie sprawiedliwości odpowiednim organom, są tchórzami?

grlało, matulu

Odpowiedz do tematu