• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

jaro21_89  

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-01-05, 21:34   

sis napisał/a:
jaro21_89 napisał/a:
"Lepiej zginac jak mezczyzna niz zyc jak tchorz"
Tzn, że ci, którzy nie dokonują samosądów, zostawiając wymierzenie sprawiedliwości odpowiednim organom, są tchórzami?

To zalezy od wymiaru kary... A jesli chodzi o moja wypowiedz to ja nie mowie tutaj o wszystkich tylko o sobie... Nie kazdy ma w sobie tyle skurwysynstwa co ja.... Nigdy w zyciu nie skrzywdzilbym czlowieka bez powodu... Jednak w moim przypadku nie ma przebacz jesli chodzi o ludzi ktorych kocham....

bro  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-01-06, 11:39   

jaro21_89 napisał/a:
To zalezy od wymiaru kary...

To będzie tchórzem, ze względu na to, że sąd dał przykładowo 5 lat więzienia?? przecież to jest idiotyzm

Zombwbij  

Wysłany: 2008-01-06, 11:59   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

jaro21_89 napisał/a:
Skoro Oni mieli prawo do odebrania komus zycia to my mamy prawo ich ukarac
A mieli? W czym "my" bylibyśmy lepszymi od nich?
Apc napisał/a:
jeśli oni mogą, my wręcz musimy
Bo?

mmmasha napisał/a:
nie wiem czy gwałcicieli, pedofilów itp. można nazwać jeszcze człowiekiem
Można nazwać ludźmi.

naya napisał/a:
aby zaplanować i wykonać coś takiego trzeba mieć porządne IQ
Albo umieć wykorzystać "okazję"/sprzyjające temu okoliczności.
naya napisał/a:
zbrodnia zaplanowana nie może być przypadkiem
Nie wszystkie takimi są. Do zaplanowania wystarczy być przeciętnie inteligentnym.

jaguar napisał/a:
300 lat więzienia
Kto da więcej...? :dontgetit:

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

End3r  

Wysłany: 2008-01-06, 17:33   

jak dla mnie takie gadanie, ze mamy prawo ukarac kogos za to co zrobil jest zwyczajnie glupie. niby kto dal Ci prawo ukarac kogos? pomysl sobie tak. ktos skrzywdzil kogos z Twojej rodziny dlatego bo on w jakis sposob skrzywdzil jego rodzine. i co, uwazasz ze w takim wypadku mial prawo? wiec masz konflikt teraz.
Above us only sky

sis  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-01-06, 17:39   

jaro21_89 napisał/a:
jesli chodzi o moja wypowiedz to ja nie mowie tutaj o wszystkich tylko o sobie... Nie kazdy ma w sobie tyle skurwysynstwa co ja....
Po pierwsze - polecam popracować nad słownictwem. Po drugie - nie przemawia do mnie ten argument.
End3r napisał/a:
wiec masz konflikt teraz
I zamknięte koło.
Może w takim razie zastanawianie się nad karą śmierci, ba, nad jakimikolwiek karami dla przestępców jest pozbawione sensu? Weźmy sprawiedliwość w swoje ręce, sami wymierzajmy kary - ktoś skrzywdził moją rodzinę, będzie wendeta.

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

Zombwbij  

Wysłany: 2008-01-06, 18:38   

End3r napisał/a:
niby kto dal Ci prawo ukarac kogos?
Ten/ci (najczęściej większość danej społeczności), kt. zdecydowali, że dana osoba (instytucja) będzie karać łamiących prawo.

Per aspera ad astra...

naya  

Wysłany: 2008-01-07, 20:09   

mmmasha napisał/a:
uważaj co chcesz...
tu nie chodzi o to co ja uważam tylko jak jest... a jest tak, że człowiek to zwierzę...

mmmasha napisał/a:
ale zwierzę potrzebuje inteligencji, żeby zapewnić sobie pożywienie, itd. tylko po to żeby przeżyć... więc nie zabije innego zwierzęcia tylko po to żeby zabić (jedynie, aby zdobyć pożywienie lub w obronie własnej)
czyli mam rozumieć, że jeżeli zwierze zabija dla pożywienia to jest ok.?... chyba o to ci chodzi... więc jeżeli takie ziwerze jak człowieka jest kanibalem... zabija dla pożywienia inne ziwerze tego samego gatunku (także człowieka) to wtedy jest ok?.. bo zabił dla pożywienia a nie dla samego faktu zabicia?

mmmasha napisał/a:
czy nie powiedziałam tego wcześniej
nie... ty twierdziłaś, że gwałciciel czy morderca to imbecyl, którego IQ jest tak niskie, że nie można potwierdzić jego przynalezności do zacnego gatunku człowieka, który w odróżnieniu do zwierząt (wg. ciebie) posiada inteligencję...

mmmasha napisał/a:
naya, w ogóle nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi...
byćmoże... ale ja widzę tylko to co ty piszesz... nie czytam między wierszami czy w myślach, potrafię wychwicić sarkazm i ironię (prawie zawsze)... więc jeżeli nie zrozumiałam (a nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem) to nie jest to moja wina...

jaro21_89 napisał/a:
"Lepiej zginac jak mezczyzna niz zyc jak tchorz"
to wszystkie kobiety umierają jako tchórze?

jaro21_89 napisał/a:
Nie kazdy ma w sobie tyle skurwysynstwa co ja
owszem, bo niektórzy mają więcej...

Zombwbij napisał/a:
naya napisał/a:
aby zaplanować i wykonać coś takiego trzeba mieć porządne IQ
Albo umieć wykorzystać "okazję"/sprzyjające temu okoliczności.
pisałam wczesniej, że ""obawiałabym się raczej tego (o ile zbrodnia nie jest dziełem przypadku), że aby zaplanować i wykonać coś takiego trzeba mieć porządne IQ..."" jeszce raz proszę przeczytać słowa podkreślone, przetrawić i zrozumieć, potem kwestionować wypowiedź... wykorzystywanie okazji czy sprzyjające okoliczności dotyczą chyba raczej tego 'przypadku' a nie zaplanowanego przestępstwa...

Zombwbij  

Wysłany: 2008-01-09, 17:46   

naya napisał/a:
jest tak, że człowiek to zwierzę
Właśnie zwierzęciem człowiek nie jest.

naya napisał/a:
pisałam wczesniej, że ""obawiałabym się raczej tego (o ile zbrodnia nie jest dziełem przypadku), że aby zaplanować i wykonać coś takiego trzeba mieć porządne IQ...""
Co zakwestionowałem razy osiem, nieprawdaż? Więc:
Cytat:
jeszce raz proszę przeczytać słowa podkreślone, przetrawić i zrozumieć, potem kwestionować wypowiedź
;)

Są jeszcze przypadki, kiedy to przyszły przestępca szuka okazji do przestępstwa po to żeby sprzyjające okoliczności ułatwiły mu owe, co raczej zalicza się do planowania zdarzenia, a nie "tylko" przypadku. Wcale nie trzeba do tego inteligencji wysoce rozwiniętej.

Per aspera ad astra...

jovovich  

Wysłany: 2008-01-17, 21:57   

Jak najbardziej jestem za karą śmierci.
Nie ma się tu co rozwodzić.
Każdy będzie dowodził swoich racji i twierdził, iż ma racje.
Poruszanie takich tematów zawsze będzie wzbudzalo oburzenie.

Pedofile a zarazem mordercy którzy odbierają życie nie mają
prawa bytu. Utrzymywanie takiego "dziada" jest bez sensu.
Takim "istotom" życie się nie należy. Sami sobie je odebrali.
Sąd powinien tylko dopełnić to co ONI sami zaczęli.
Kara śmierci.

buziaczek 

Wysłany: 2008-01-20, 14:50   

ja jestem przeciw karze smierci

bo do niczego ona nie prowadzi...tylko do pozbycia sie jednostek uwazanych za niebezpiecznych...aaa jak wiemy pomylek nigdy nie da sie wykluczyc :)

pocahontasm  

Wysłany: 2008-06-09, 00:05   
   Polecający: no

kara śmierci musi byc...ale bardziej dla wielokrotnych morderców,dla gwałcicieli i pedofili proponowalabym raczej jakies.. :P uciecie genitali..i posypanie solą..he he..barbarzyńsko ale jak skutecznie odstraszy...

Leilah  

Wysłany: 2008-06-10, 08:15   

a ja nie jestem za karą śmierci.tych,którzy się na nią nadają można by wysłać do kamieniołomów,albo do kopalni.gdzieś,gdzie harowali by 20 h na dobę i kromce chleba i szklance wody i nie dostawali by za to kasy.po prostu zamienić ich życie w horror-tak jak oni zamienili innym.ale zabijać się nie powinno,choćby dlatego,że to był by dla nich luksus,na który nie zasłużyli.umrzeć i pozbawić ich kary,cierpienia?to by było zbyt proste.zbyt łatwe.
jovovich napisał/a:
Takim "istotom" życie się nie należy

a to Tobie wyznaczać komu się należy,a komu nie?a kim Ty jesteś by decydować?możesz yć za karą śmierci,ale nie Tobie decydować komu się życie należy,a komu nie.
funkcjonują w społeczeństwie osobniki dużo groźniejsze od zwykłego bandziora,tyle,że są tak wysoko ustawieni,że ani policja,ani sąd nic im nie zrobią.i kara śmierci będzie dla nich kolejnym sposobem na decydowaniu kto umrze,a kto nie.wystarczy,że wrobią kogoś.i co?

kochanica Karczocha^^

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-06-10, 10:13   

Leilah napisał/a:
gdzie harowali by 20 h na dobę i kromce chleba i szklance wody i nie dostawali by za to kasy.po prostu zamienić ich życie w horror-tak jak oni zamienili innym.ale zabijać się nie powinno,

o jakaś Ty humanitarna ;] Drugi obozik koncentracyjny ? ;] Pewnie Zydom wspołczujesz, Hitlera nienawidzisz ale sama zrobiłabyś to samo ...

pomóż zwierzakom w Twoim mieście!

magda123  

Wysłany: 2008-06-10, 23:01   

lolinka napisał/a:
Pewnie Zydom wspołczujesz, Hitlera nienawidzisz ale sama zrobiłabyś to samo ...

Prawda jest taka, że Polacy też tworzyli obozy dla Niemców po II wojnie światowej na przykład, a o tym się Polsce jakoś nie mówi. Pamięta się tylko ofiarę Polaków.
Biorąc pod uwagę obozy i karę śmierci, chyba dla wielu lepsza byłaby szybka śmierć niż męczarnie obozowe. Taka śmierć na pewno byłaby godniejsza...
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...

Sagalek  

Wysłany: 2008-06-11, 09:40   

Jestem zdecydowanie za karą śmierci, ale jestem też za bardziej radykalnymi środkami resocjalizacji (nie, nie mam na myśli obozów), ale zdecydowanie osoby zamknięte w zakładach, poza alkoholem mają tam praktycznie wszystko, niektórzy mają lepsze warunki niż w domach, więc dla nich raczej karą zamknięcie w zakładzie nie jest.
Kara śmierci- dla recydywistów, dla morderców ze szczególnym okrucieństwem. Dlaczego z moich podatków mają być utrzymywani ci, którzy innym życie odbierają. Nie mówie tu o wypadkach, obronie własnej, ale o tych, którzy zabijali świadomie.

Odpowiedz do tematu