• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Kylu12488  

Wysłany: 2006-08-08, 14:42   

Gdyby potencjalny morderca wiedział co mu grozi to byćmoże niedoszłoby do żadnej śmierci. Ale tu bardzoej chodzi nie o wymiar kary ale o organa ścigania.
Gdybym miał w rodzinie morderce, to chyba bym się go wyżekł.

Mnie akurat zrobiłoby się lepiej gdyby potencjalny morderca mojego krewnego poniósłby karę ostateczną.

Anton  

Wysłany: 2006-08-08, 14:51   
   Polecający: google

Cytat:
Gdyby potencjalny morderca wiedział co mu grozi to byćmoże niedoszłoby do żadnej śmierci
sądzisz ze morderca chcący popełnić zbrodnię myśli o karze jaka go może spotkać? :/ wysokość kary nie zmieni liczby popełnianych przestępstw

naya  

Wysłany: 2006-08-08, 15:39   

jusia_like napisał/a:
ale czy Smierć za smierć cos Ci da ??
tak... da mi... poczucie sprawiedliwości... bo będę wiedzieć, że jeżeli ktoś w tak bestialski sposób skrzywdzi dziecko to zostanie za to ukarany... ukarany we właściwy sposób, odpowiedni do przeiwnienia... bo dla mnie ogromną niesprawiedliwością jest to, że takie bydlaki chodzą po świecie...
jusia_like napisał/a:
ze zamiast jednej smierci masz dwie...
śmierć pedofila na pewno przeze mnie nie będzie postrzegana tak samo jak śmierć niewinnego dziecka... bo śmierć dziecka to dla mnie tragedia a śmierć pedofila to kara...
jusia_like napisał/a:
dramat nie tylko dla tych ktorzy stracili bo morderca tez ma rodzine i znajmych i czesto jest to wiekszy dramat dla tych ktorzy byli blisko mordercy niz ofiary.
a ten morderca przed zgwałceniem i zabiciem dziecka nie wiedział, że ma rodzinę, nie wiedział, ze może zostać złapany i ukarany... nie wiedział, że skrzywdzi tym nie tylko to dziecko, które gwałci ale w ostatecznym rozrachunku ucierpi na tym jego rodzina, jego najbliżsi ?... takie orgumenty, że on też ma rodzinę do mnie nie trafiają... bo ofiara też miała rodzinę... zastanawiam się też czy np. ta rodzina: dzieci, żona pedofila kiedy dowiadują się co ich ojciec, mąż zrobił to czy tak naprawdę bardzij boli ich to co zrobił czy to, ze zapłaci za to co zrobił, nawet jeżeli jest to najwyższa kara - śmierć...
Snoop15 napisał/a:
Twoje argumenty dla mnie nic nieznaczą i niezmienią moich poglądów na ten temat!!
moje argumenty mogą dla Ciebie być bez znaczenia... nie wymagam od nikogo by zmieniał swoje poglądy... tylko później nie mnij do nikogo pretensji (tylko do siebie) jeżeli w wiadomościach usłyszysz, że wypuszczono z więzienia za dobre sprawowanie czy za kaucją groźniego mordercę, a ten znów zabił... i pomyśl, że jego kolejną ofiara możesz być ty lub ktoś z twoich bliskich...

było pytanie do osób za KS czy sa praktykującymi katolikami...to ja zapytam czy osoby przeciwne KS przeżyły kiedykolwiek coś tak okropnego jak ofiara pedofila czy jej najbliżsi... czy doświadczyły bólu i cierpienia po brutalnym zamordowaniu kogoś z bliskich osób... czy doświadczyły nagłej, niesprawiedliwej i nieoczekiwanej śmierci do której przyczyniła się osoba trzecia w stosunku do kogoś z najbliższych wam osób... ? jeżeli nie to wyobraźcie sobie, że nagle nie ma kogoś kogo kochacie najbardziej na świecie... bo komuś na ulicy nie spodobało się to jak chodzi czy w jaki sposób się uśmiecha i strzela do najbliższej wam osoby... zastanówcie się teraz... czy nie pragnęlibyście śmierci dla mordercy ukochanej osoby?...tak naprawde tego nie da się wyobrazić... i z całego serca nie życze żadnemu z was takich przeżyć...

***ArChi***  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-08-08, 20:49   

naya napisał/a:
tylko później nie mnij do nikogo pretensji (tylko do siebie) jeżeli w wiadomościach usłyszysz, że wypuszczono z więzienia za dobre sprawowanie czy za kaucją groźniego mordercę, a ten znów zabił... i pomyśl, że jego kolejną ofiara możesz być ty lub ktoś z twoich bliskich...

dlatego powinny byc zaostrzone kary ze czlowiek ktory trafia do wiezienia na dozywocie to siedzi tam do konca a nie po 20 latach wychodzi i ten co ma 10 lat siedzi 10 lat a nie krocej :)

naya napisał/a:
było pytanie do osób za KS czy sa praktykującymi katolikami...to ja zapytam czy osoby przeciwne KS przeżyły kiedykolwiek coś tak okropnego jak ofiara pedofila czy jej najbliżsi... czy doświadczyły bólu i cierpienia po brutalnym zamordowaniu kogoś z bliskich osób... czy doświadczyły nagłej, niesprawiedliwej i nieoczekiwanej śmierci do której przyczyniła się osoba trzecia w stosunku do kogoś z najbliższych wam osób... ? jeżeli nie to wyobraźcie sobie, że nagle nie ma kogoś kogo kochacie najbardziej na świecie... bo komuś na ulicy nie spodobało się to jak chodzi czy w jaki sposób się uśmiecha i strzela do najbliższej wam osoby... zastanówcie się teraz... czy nie pragnęlibyście śmierci dla mordercy ukochanej osoby?...tak naprawde tego nie da się wyobrazić... i z całego serca nie życze żadnemu z was takich przeżyć...

nawet wtedy nie bylbym za kara smierci

zloty aniol 

Wysłany: 2006-08-29, 20:36   

zdecydowanie jestem "za", ale musialaby to byc powolna i bardzo bolesna smierc!
Ostatnio zmieniony przez zloty aniol 2006-08-29, 20:37, w całości zmieniany 1 raz  

jusia_like  

Wysłany: 2006-08-30, 11:35   
   Polecający: Google

zloty aniol napisał/a:
musialaby to byc powolna i bardzo bolesna smierc

taa mordujmy niszczmy i grabmy dalej a na pewno cos w tym kraju przeżyje :suchy:

Moniuszko  

Wysłany: 2006-08-31, 08:02   

Jestem za karą śmierci. Potencjalny morderca musi się liczyć z tym, że jego może spotkać to samo. Proste.

Ada$  

Wysłany: 2006-08-31, 13:00   

Ja też jestem za karą śmierci. Człowiek który zabija drugiego człowieka nie ma litości wobec swej ofiary. Tak więc nie miejmy jej (litości) i my dla takich ludzi.

Behemot  

Wysłany: 2006-08-31, 16:25   

a ja jestem przeciwny. Większą dla niego karą będzie spędzenie w samotności i odosobnieniu reszty zycia, gwarantuję to. a pedofili kastrowac :]

Nori zajeb... avatar :D

Kurczol  

Wysłany: 2006-08-31, 16:43   
   Polecający: baba jaga ;P

Behemot napisał/a:
Większą dla niego karą będzie spędzenie w samotności i odosobnieniu reszty zycia, gwarantuję to

tak a rodzice ofiar beda utrzymywac mordercow ? oO`

Ty myslisz ze zczego utrzymywane sa wiezienia ? z reszta one i tak sa przepelnione.

Nie mowie ze oko za oko, zab za zab, to dobra dewiza, ale jezeli ktos potrafil byc na tyle wyrachowany i nie miec zadnych skrupulow i zabic drugiego czlowieka to jakim prawem ma chodzic po ziemi. z reszta z polskim prawem to pewnie by wyszedl po 15 latach za dobre sprawowanie oO` ale z drugiej strony jakie "my" mamy prawo odbierac zycie innemu czlowiekowi? Ile razy zdarzylo sie tak ze zabili domniemanego morderce, a po wykonaniu wyroku ujawnil sie prawdziwy morderca czy go zlapali ?

cos nie mam dzis weny do pisania ;/

Behemot  

Wysłany: 2006-08-31, 17:20   

ehh Kurczolku wiem z czego utrzymywane sa więzienia. Chodzi nie o utrzymanie ich ale o jakąś porządną karę... zanim pojdzie do piekła niech ma je na ziemi... nie wiesz jak ludzie zaczynają świrować w takich warunkach.
I masz rację! nie mamy prawa odbierać komuś życia.
jusia_like dzięki za poparcie :*

Star  

Wysłany: 2006-08-31, 18:17   

Behemot jezeli mieliby isc do wiezienia to moze cos w stylu obozow koncentracyjnych i sami by na siebie zapracowali .... bo teraz w pierdlu to 2 razy w miesiacu nalezy sie takiemy panienka lekkich obyczajow (zeby nie mowic w prost) no i oczywiscie jeszcze maja biblioteki sale Tv .... no po prostu jak w chotelu.... dlatego ja bym niektorych wybila albo zmusila zeby sami to zrobili

lost-angel  

Wysłany: 2006-08-31, 18:38   

Jestem zdecydowanie przeciwna karze śmierci. Zabijając człowieka stajemy się tacy jak on.
Wiem, że więzienia są utrzymywane z naszych pieniędzy, wiem, że są przepełnione, ale mimo to jestem przeciwna. Zresztą procent osób, które klasyfikowałyby się do kary śmierci, czyli te najbardziej skrajne sytuacje (no chyba, że chcecie wybijać każdego zabójcę :| ) jest niewielki w stosunku do ilości wszystkich więźniów, więc nie liczyłabym na jakieś drastyczne zmniejszenie podatków.

Jestem za to za porządnym programem resocjalizacyjnym, którego w Polsce nie ma i pewnie nigdy będzie... Przede wszystkim osoba skazana za najcięższe przestępstwa nie powinna mieć ŻADNYCH przywilejów, przymusowe roboty i dożywocie w izolatce. Siedzenie w osamotnieniu przez kilkadziesiąt lat wydaje mi się dużo większą karą niż śmierć.
Żyję, kocham, ufam i prawdę i już znam...

Behemot  

Wysłany: 2006-09-01, 11:37   

oj star... nawet nie podjąłem dyskusji na temat sytuacji więzień czy ich struktury... uważam że powinni zapierd... w kamieniłomach do końa dni.. i juz... a typowych morderców i świrów do izolatki...
A takie więzienia o których ty piszesz to jakas imaginacja... moze kilka jest w Polsce takich ale bez przesady...
Lost_angel zgadzam się całkowicie co do Twojego posta.

NatalkaS  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-09-01, 12:28   
   Polecający: Dzieki reklamie

Ja jestem za kara smierci-w szczegolnosci dla pedofili i gwałcicieli !!!
niby nie powinnismy zachowywac sie takjak oni ale zostawiajac ich przy zyciu oni staja sie zwyciezcami

www.Melory18.fotka.pl

Odpowiedz do tematu