Organizacje neonazistowskie powinny być szczególnie tępione przez władze. Nie za bardzo rozumiem odrodzenie się tego ruchu w Polsce. W kraju w którym z powodu nazizmu zginęło 6 mln ludzi. Jakim trzeba być Polakiem, aby zostać neonazistą? Wypranym z historii, ciemnym, bezwzględnym, zmanipulowanym?
Ja jestem w stanie zrozumieć, że jedni ludzi są anarchistami, drudzy neonazistami i wchodzą sobie w drogę. OK, mają takie, a nie inne poglądy, ale jeżeli jacyś idioci są w stanie za swoje przekonania wbić nóż w ciało drugiego człowieka, pobić do śmierci, to krótko mówić powinna ich spotkać podobna kara. Być może publiczne powieszenie za jaja przyniosłoby jakieś skutki...?
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Tak to prawda a spoj np na zachowanie dresa jak widzi metala albo kogos w glanach ...
piana mu leci z ust bo niemoze wytrzymac ze ktos jest inny i ma inne poglądy tak samo jak
skini tylko ze oni nienawidza za poglądy i z urodzenie ale najczesciej oni nierozumieja
ich poglądów wiec niewiem jak mozna czegos nienawidzic skoro sie nic o tym niewie
Być może publiczne powieszenie za jaja przyniosłoby jakieś skutki...?
To już cofanie się do sredniowiecza.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Przede wszystkim, to może ktoś wreszcie poda jakis link do tej listy, chciałbym zobaczyć, czy przypadkiem mojego tyłka też tam nie ma, a poza tym to ludzie nie rozumiem waszego zdziwienia co do jakichkolwiek przejawów nietolerancji w naszym ehm kraju, sami jesteśmy sobie winni, pozwalamy się szlajać bandom po nocach i propagować faszystowskie poglądy na ulicach, więc o co chodzi?
Można powiedzieć , że w tym momencie i tak nie można zbyt wiele zrobić, o ile w ogóle da się coś zrobić, ja powiem krótko----jeżelio kiedykolwiek miało by mi braknąć słów to chyba teraz na tą włąśnie sytuację bezsilności naszej na NIESTETY odracadzającą się falę faszyzmu, a przyczyn poszukajmy sami w sobie WSZYSCY.
[ Dodano: 2006-06-02, 23:28 ]
A poza tym to nie można miec pretensji do skorumpowanych, nie mogacych sobie z niczym poradzić i nieumiejącymi sobie trafić palcem do tyłka władz, które same są faszystkowskie, że nie robią nic z takimi organizacjami jak ta, co to w ogóle za pomysł?
Dajcie spokój, nie liczcie na policję ani władze oni by im jeszcze pomogli wręcz gdyby się dało, w tym kraju niewiele zostało, z 2 strony odwrócić głowy tez nie wypada, nie powino się, wręcz nie można, no bo jak tu na to nie patrzeć, cóż my wszyscy możemy sobie tylko podebatować i nie zyskamy nic naszymi mądrymi ideałami,a skutki to sobie chyba każdy zdaje sprawę jakie będą... Powiem tak: jak patrzę na takich ............................. to wsytdzę się być Polakiem i boję sie być kimkolwiek, Bóg jeden wie kto takie szmaciane kukły nie podobne do kupy gnoju wykrweował. P.S. Słuchy mnie doszłu kiedyś, ze te puste łyse pały są sterowane przez grupę studentów historii UW.
ŻYĆ MI SIĘ ODECHCIEWA W TAKIM KRAJU, TYKLO POMYŚLCIE, ŻE KAZDEGO DNIA MOŻECIE CHOCIAŻBY SPYTAĆ SIĘ KOGOŚ O GODZINĘ ALBO POPROSIĆ O PAPIEROSA NIE MAJĄC ŚWIADOMOŚCI, ŻE TO MOŻE BYĆ JEDEN Z TYCH IMBECYLI. JAK TU WIERZYĆ W LUDZI?.................................."ZAUFAĆ LUDZIOM TO JAK RZUCIC KAMIEŃ W WODĘ I WIERZYĆ, ŻE NIE UTONIE"..............................????????????????????????????????????????
Czy neonaziści nie kultywują poglądów Hitlera? Oczywiście nie wszystkich, ale jednak. Zatem dziwią mnie Polacy, którzy chyba zapominają o polskim aspekcie nazizmu.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
A jaka jest różnica moi mili pomiędzy organizacją Krew i Honor, a taką np. Federacją Anarchistyczną, która w Poznaniu zdewastowała zabytkowy, XIXw. klasztor ?
Dlaczego skrajna prawica jest z punktu piętnowana, a bolszewia i anarchistyczne obszczymury są pod kloszem.
O co mi chodzi? O to, że z chłopców w brunatnych koszulach, będących dziś już tylko folklorem politycznym i niczym więcej robi się Czarnego Luda - zwartego, silnego i czychającego na demokrację w Polsce. A takie bolszewickie grupy jak Międzymiastówka Anarchistyczna są powszechnie tolerowane, nazywane wręcz "środowiskami wolnościowymi"
Ilu z nas wie n.p, że taki Che Gevara to tylko produkt "marca "68". Francuscy komuniści, wyrośli pod kloszem socjalizującego francuskiego kapitalizmu, zrobili bohatera ze zbrodniarza wojennego. Faceta, który kazał rozstrzeliwać bez sądu patriotów w Kolumbii, walczących w antykomunistycznej partyzantce. Koleś wymordował więcej wiosek w Ameryce Łacińskiej niż "Kongo" Muller (były SS-man) w Zairze i Angoli.
Kolesia rozwalili sami chłopi, za których rzekomo walczył, bo mieli go dosyć.
Być może publiczne powieszenie za jaja przyniosłoby jakieś skutki...?
To już cofanie się do sredniowiecza.
ale inne środki nie działaja.... no w sumie moglibyśmy zastosowac inna kare, ale kare śmierci
MARCIN1982 napisał/a:
A jaka jest różnica moi mili pomiędzy organizacją Krew i Honor, a taką np. Federacją Anarchistyczną, która w Poznaniu zdewastowała zabytkowy, XIXw. klasztor ?
Bo jak narazie nie słyszałam zeby tak mordowali
MARCIN1982 napisał/a:
Che Gevara
Bohaterem jest ten którego nim zrobili, Bohaterem mozesz byc ty tylko albo zasłużysz sie w dobry sposob albo wymordujesz połowe ludzkości ;] Bohaterem nie jest sie dla wszystkich (!) Hitler był dla niemców dla nas Kościuszko Bohaterem nie zawsze jest Bohater ;] ważne żeby być dla siebie Bohaterem a nie bohaterem
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
A no właśnie to "średniowiecze" mi umknęło jakoś. Nie wiem czy powrotem do średniowiecza nie są takie organizacje jak krew i honor. W końcu kiedyś też nie wolno było mówić pewnych rzeczy i się za nie paliło na stosie. Neonaziści postępują tak samo. Jest ktoś z kim się nie zgadzają i dziabią go jak tchórze na ulicy.
Zeznania poszkodowanego są takie, że na jednego gościa napadło dwóch. Jeden z gazem psiknął mu w twarz, drugi jak totalny lamus ugodził go nożem od tyłu.
Jak są tacy odważni to niech mają honor i stanął jeden na jednego w otwartej walce, a nie jak skończone cioty napadają z zaskoczenia od tyłu. I oni uważają się za bohaterów?
www.wilk.boo.pl
[ Dodano: 2006-06-04, 20:27 ]
ale czwieku to są skończeni tchuże którzy jak zobaczą ze jestes sam a ich dwóch to cie zajebią ale jesli bedziesz jeszcze z kims to ni podbiją chocby nieweim co
a jesli chodzi o linka do tej strony to moge skoowac jesli ktos chce...
Po pierwsze mysle, ze MY jestesmy, zyjemy w XXI wieku, natomiast owi dzialacze Redwatch oraz wszelkich organizacji neonazistowskich i faszystowskich nie zeszli jeszcze z drzewa.
Rozumiem roznice swiatopogladowe, rozumiem, ze mozna miec awersje do "innych" ludzi niemniej gdy dochodzi do aktow agresji gdzie zostaje poszkodowany, ranny czlowiek uwazam za zezwierzecenie. Nie moge zrozumiac jak mozna stawiac i konfrontowac organizacje anarchistyczne i neonazistowskie?! Jest miedzy nimi diametralna roznica, ktora pozwala dostrzec glupote oraz zachowania, ktora nie przystoja jednostce ludzkiej - czyli zachowania neonazistow.
Jak ogladalem w telewizji dokument poswiecony owym "patriotom" - przestraszylem sie. Oczywiscie nie jeden swoje poglady wyrazi jedynie w sferze slownej, niemniej jak Ktos to zauwazyl nie mozemy byc pewni czy taki jeden z drugim zapytani o godzine lub papierosa nie postanowia nas zabic w imie swojej horej ideologii.
Przejrzalem strone redwatch i rzeczywiscie... jest ona niebezpieczna i powinna byc jak najszybciej usunieta. Przedstawia ona prostote myslowa, prostolinijnosc jej tworcow oraz dzialaczy, ktorzy zdaja sie byc mocno ograniczeni i krotkowzroczni. Dla mnie patriotyzm ma calkowicie inne znaczenie. Wiem, ze ciezko jest zdefiniowac patriotyzm, niemniej patriotyzm nie jest nacjonaliznem
...
_________________ "[..]nawet kiedy cierpisz i jestes calkiem sam,
pamietaj Twoja reke trzyma najwyzszy Pan,
On dla Ciebie ma plan,
wiec Ty ufaj Mu man!" Ras Luta w Krol Krolow
Wysłany: 2006-06-05, 18:17
Polecający: bierdonka
skorupa napisał/a:
Ilu z nas wie n.p, że taki Che Gevara to tylko produkt "marca "68". Francuscy komuniści, wyrośli pod kloszem socjalizującego francuskiego kapitalizmu, zrobili bohatera ze zbrodniarza wojennego. Faceta, który kazał rozstrzeliwać bez sądu patriotów w Kolumbii, walczących w antykomunistycznej partyzantce. Koleś wymordował więcej wiosek w Ameryce Łacińskiej niż "Kongo" Muller (były SS-man) w Zairze i Angoli.
Kolesia rozwalili sami chłopi, za których rzekomo walczył, bo mieli go dosyć.
no własnie! wszystkim koszulkom , gadzetom , tak modnym w ostatnich czasach z mordą tego cfaniaka mówie stanowcze NIE! Strasznie mnie drazni to ze wciąz wielu ludzi uwaza go za bohatera , nie znając nawet jego historii i polityki, która uprawiał ;]
tyle w tym temacie , a co do blood&honor , to nie chce sie na ten temat wypowiadac , neonazistom , tym którzy to wyprodukowali i chcą niczym Hitler wprowadzac swój plan w zycie, mówie stanowcze NIE ;]
Dolek Hitler we wczesnej młodości był zdecydowanym judeofilem (to żadne zboczenie, mimo tego "-fila" na końcu ) Zafascynowany Mendelsonem i Kafką uważał Żydów za naród geniuszy. I nagle coś mu odwaliło. Jego biografowie próbują znaleźć przyczynę tej przemiany.
A Che zabijał po prostu za kasę. Klasyczny typ najemnika lat 60-tych. Tyle, że brał kapuchę od czerwonych
_________________ C'est la vie
C'est la guerre
C'est la 9ieme legere!
Wysłany: 2006-06-09, 14:07 Totalitarna polska Polecający: Sam je odkryłem
Chciałbym powiedzieć że to wszystko się dzieje pod przychylnością kościoła w polsce ale nikt o tym nie mówi głośno bo to jest temat tabu!!:]Kosciol nie jest przychylny dla mniejszosci narodowych!
Nie trzeba REDWATCH,ci ktorzy znaja przeszlosc p.Giertycha i jego wspoldzialanie z Mlodzieza Wszechpolska wiedza o co chodzi!!
Jak mozemy miec rownosc i demokracje jak panstwo wewnatrz swego ustroju jest Totalitarnym......
Pozdrawiam
EH, tacy ludzie powinni być skutecznie usuwani ze społeczeństwa. Na zawsze. Dlaczego? Przypomnijcie sobie koniec lata 30-ych i III Rzeszę...
NIGDY WIĘCEJ!!!
_________________ Builds your roofs of dead wood,
Builds your walls of dead stone,
Builds your dreams of dead thoughts,
Comes crying, laughing, singing
Back to life, takes what you steal,
And pulls the skins from your dead bones shrieking.
NIgdy wiecej to ma fajne kroniki pobic.
Zawsze sie z tego smieje
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum