Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-03-29, 09:04   

outremer napisał/a:
. Moja wypowiedź podana przez Ciebie była bowiem nie pełna. Pełna brzmi tak :"Hitler w drugiej fazie swojej działalności przedkładał interes Germanów, ponad inne narody czy grupy narodów."Jest tam mowa o grupach narodów, np. Słowianach, jakbyś miał kłopoty z interpretacją.

I jest też mowa o "narodach".
outremer napisał/a:
A w jakich to krajach nie ma problemów z kolorowymi emigrantami ? Oświeć mnie łaskawco

Zwracam uwagę, że imigrant nie koniecznie oznacza problem, więc nie jesteś w stanie podać racjonalnego za wyrzucaniem wszystkich. Wniosek jesteś po prostu uprzedzony.
Dalej czy jak przyjedzie koleś np. z Kenii skończy studia wyjdzie za Polkę to ich dzieci będę imigrantami, które stanowią problem? Czy nie jesteś w stanie zauważyć, że takie "krzyżówki" będą się w stanie łatwiej zaadaptować?
Rozwiązaniem problemu imigrantów nie jest ich odrzucanie, a integracja. Integracja w której przeszkadzają między innymi tacy jak Ty.
outremer napisał/a:
Propaganda politycznej poprawności robi swoje. Przynajmniej
w Twoim przypadku nie trafiła w próżnię.

Widzę, że już skończyły Ci się argumenty. A jeżeli uważasz, że to jest argument to tylko współczuć.
outremer napisał/a:
Gdzie ja napisałem, że Hitler ratował Europę ?

Napisałeś, że ją jednoczył przeciw bolszewizmowi. Czy mam rozumieć, że dla Ciebie bolszewizm jest czymś super, że działanie przeciwko niemu nie jest ratunkiem?
outremer napisał/a:
To jest nadinterpretacja, typowa dla czytelników żydowskiej gazety dla Polaków.

Żaliłeś, że Cię wyrzucają z for, bo brak im argumentów w dyskusji z Tobą. Zapowiadałeś wiele argumentów ze swojej strony. Ja w to wątpiłem. I wychodzi na moje. Jedyne co potrafisz to stwierdzić "kto się ze mną nie zgadza ten uprzedzony Żyd. Jestem Wielkim Białym Panem tej słowiańskiej ziemi i nie ma tu miejsca dla czarnych".

A teraz kilka słów prawdy. Jeżeli chodzi o białą rasę to ze swoimi poglądami znajdujesz się na jej marginesie. Europejska cywilizacja to tolerancja i otwartość. To rasiści chcą tu wprowadzić cywilizację buszu "kto jest inny niż my ten wynocha".

Mniej cierpliwy człowiek ode mnie już by sobie darował "dyskusję" z Tobą, ale ja z chęcią zobaczę jak długo możesz się oszukiwać, że masz jakieś argumenty.

outremer  

Wysłany: 2007-03-29, 09:21   

Czy jak następnym razem napiszę o Murzynach i reszcie mieszkańców Ameryki, zapamiętasz tylko Murzynów ?
Napisałem, że Adolf promował ideę europejskiej krucjaty przeciwko bolszewizmowi i tylko tyle,Ty ze swojej interpretacji tego zdania niedługo stworzysz pracę doktorską.
Jak dotąd wywalili mnie z jednego forum, żydowskiego i znów nadinterpretacja. Trochę uważniej czytaj i wyluzuj.
" Jedyne co potrafisz to stwierdzić "kto się ze mną nie zgadza ten uprzedzony Żyd. Jestem Wielkim Białym Panem tej słowiańskiej ziemi i nie ma tu miejsca dla czarnych".
Akurat znów nadinterpretacja. Skąd Ty to bierzesz. Pracujesz w Wydziale Propagandy. Po prostu ze swoimi interpretacjami idealnie pasujesz na ucznia Adama Michnika i tyle. A jedyne z czym się zgodzę to , że tu rzeczywiście nie ma miejsca dla czarnych i to dlatego, że ich asymilacja nie jest możliwa. Co do reszty odpiszę później bo spadam do pracy.
Rasę mężną i dumną
Nadzieja, bowiem leży w zwycięstwie..

kenusarf  

Wysłany: 2007-03-29, 09:55   

outremer napisał/a:
Czy jak następnym razem napiszę o Murzynach i reszcie mieszkańców Ameryki, zapamiętasz tylko Murzynów ?

??
outremer napisał/a:
Napisałem, że Adolf promował ideę europejskiej krucjaty przeciwko bolszewizmowi i tylko tyle,Ty ze swojej interpretacji tego zdania niedługo stworzysz pracę doktorską.

Oj biedaczku. To może wyjaśnij jak należy rozumieć ideę europejskiej krucjaty przeciwko bolszewizmowi? Bo jedyne co robisz to rzucasz ogólnik, a potem biadolisz, że Cię nie rozumieją...
outremer napisał/a:
Jedyne co potrafisz to stwierdzić "kto się ze mną nie zgadza ten uprzedzony Żyd. Jestem Wielkim Białym Panem tej słowiańskiej ziemi i nie ma tu miejsca dla czarnych".
Akurat znów nadinterpretacja. Skąd Ty to bierzesz. Pracujesz w Wydziale Propagandy. Po prostu ze swoimi interpretacjami idealnie pasujesz na ucznia Adama Michnika i tyle.

A naucz się odróżniać nadinterpretację od ironii. Będzie nam łatwiej się porozumieć.
outremer napisał/a:
A jedyne z czym się zgodzę to , że tu rzeczywiście nie ma miejsca dla czarnych

To w takim razie się zgadzasz sam ze sobą.
outremer napisał/a:
i to dlatego, że ich asymilacja nie jest możliwa.

Jak nie jest, skoro jest? No gdyby uprzedzeni jak Ty byliby czymś więcej niż marginesem to nie byłaby możliwa, ale jak już pisałem musisz przyjąć do wiadomości, że jesteś w mniejszości, a skoro będą teraz sądzić chuliganów w 24 godziny to chodzących na wolności będzie Was coraz mniej.

outremer  

Wysłany: 2007-03-29, 21:43   

Przeczytałem Twoją odpowiedź i zafrasowałem się. Tyle starania, tyle słów, tyle zarzutów...
Podobno ja nie używam argumentow tylko biadolę. A gdzie są Twoje ? No chyba, że argumentem jest ta hipotetyczna historyjka o czarnym z Kenii, co to przyjedzie, ożeni się, dzieci opalone spłodzi (jakie oszczędności na solarium!!!!!!!!). Urzekająca historia. Widać, że Ci babcia w dzieciństwie czytała " Chatę wuja Toma ". Tylko jak to ma się do rzeczywistości ? Jeden czarny nie stanowi problemu. Sam znam gościa z RPA koloru czarnego, który mieszka w moim mieście. I co to zmienia. Jeden, dziesięciu czy stu zasymiluje się, bo nie będzie miało innego wyjścia. Ale jak ich będzie 10 000 albo więcej. Stworzą oddzielny świat, który będzie stał w opozycji do naszego. Będą żądali praw dla siebie, praw, które stoją w sprzeczności z naszymi.
I co mamy ulec ? Kto jest gościem, kto gospodarzem. Wymień kraj na świecie w którym taka asymilacja się udała. Osiągniesz sukces jeśli znajdziesz jeden, może dwa. A co z pozostałymi ?
Fajnie jest przebywać w Nibylandii prawda kolego ?
A następny argument, że nas jest o wiele mniej. Prawda. Ale my nie poddajemy się terrorowi demokracji. My mamy za co walczyć. Rodzina-Naród-Rasa. A za co walczyć będą tacy jak Ty ?
A łaska pańska na pstrym koniu jeździ. Lud zmienny jest w swoich wyborach. Dziś nas nienawidzi, jutro będzie skamleć o ochronę. Takie są reguły demokracji. Nic nie jest wieczne. Zauważ, że wiele ruchów radykalnej prawicy doszło do władzy legalnie, niekoniecznie w drodze przewrotu.
Wydajesz się być typowym intelektualistą, który z zapałem zwalcza gdzie tylko może tych
których tak naprawdę nie rozumie. Ale to wina chyba nieodpowiedniego doboru lektur.
Poczytaj przed snem barona Juliusa Evolę, może coś tam do Ciebie dotrze.
Rasę mężną i dumną

kenusarf  

Wysłany: 2007-03-31, 09:54   

outremer napisał/a:
Tylko jak to ma się do rzeczywistości ? Jeden czarny nie stanowi problemu. Sam znam gościa z RPA koloru czarnego, który mieszka w moim mieście. I co to zmienia.

Czyni pogląd o wyrzucaniu wszystkich, bezzasadnym. Pokazuje, że to nie rasa powoduje jest problemem. Masz czarnego nie ma problemu. To jest argument obalający rasizm.
outremer napisał/a:
Ale jak ich będzie 10 000 albo więcej. Stworzą oddzielny świat, który będzie stał w opozycji do naszego. Będą żądali praw dla siebie, praw, które stoją w sprzeczności z naszymi.

Skąd wiesz czego będą żądali? Wszyscy będą żądali? Jakich to sprzecznych praw będą żądać np. chrześcijanie z Afryki?
I znowu wyraźnie widać, że problemem nie jest rasa, bo i bez tego mamy hałaśliwą mniejszość żądającą praw, które są sprzecznymi z naszymi. Wiesz o kim piszę ? O rasistach.
outremer napisał/a:
Wymień kraj na świecie w którym taka asymilacja się udała. Osiągniesz sukces jeśli znajdziesz jeden, może dwa. A co z pozostałymi ?

Najpierw udowodnij, że to rasa jest przyczyną problemów z asymilacją. Chcesz jednolitego społeczeństwa i może pewnie myślisz, że wszyscy biali będą myśleli tak samo? Że kolor implikuje poglądy?

Naucz się rozróżniać argumenty za zmianą prawa imigracyjnego od tych które miałyby być za rasizmem.

outremer napisał/a:
A następny argument, że nas jest o wiele mniej. Prawda. Ale my nie poddajemy się terrorowi demokracji.

1. Pewnie chcielibyście wprowadzić swój własny terror.
2. To nie jest argument. Argumentem jest to, że jesteś poza Europejską kulturą, a co wg Twojej logiki jest powodem, aby kogoś z Europy wyrzucać.
outremer napisał/a:
A za co walczyć będą tacy jak Ty ?

Tacy ludzie jak ja poczekają, aż ABW zajmie się każdym, kto będzie chciał obalać demokrację, a Policja zajmie się zwykłymi chuliganami. A jak rasista nie łamie prawa to nie ma po co z nim walczyć.
outremer napisał/a:
A łaska pańska na pstrym koniu jeździ. Lud zmienny jest w swoich wyborach. Dziś nas nienawidzi, jutro będzie skamleć o ochronę. Takie są reguły demokracji. Nic nie jest wieczne.Zauważ, że wiele ruchów radykalnej prawicy doszło do władzy legalnie, niekoniecznie w drodze przewrotu.

Głupców nie brakuje to fakt, ale to znienawidzona przez Ciebie "poprawność polityczna" chroni nas przed powtarzaniem takich błędów.
outremer napisał/a:
Wydajesz się być typowym intelektualistą, który z zapałem zwalcza gdzie tylko może tych
których tak naprawdę nie rozumie.

Znowu czujesz się niezrozumiany? I jeszcze w dodatku zwalczany? Biedactwo.

outremer  

Wysłany: 2007-04-02, 23:54   

Zastanawiam się czy jeszcze Ci odpisywać w tym temacie. Jakoś tak się składa, że cenię odwagę i honor. Nie specjalnie darzę szacunkiem ludzi ukrywających się za ABW czy spec sądami. Zastanawiam się czy jak byłeś nastolatkiem, albo wcześniej, to też biegałes na skargę do nauczycielki : prose pani, a Krzyś mnie popchnął !!!!!!
Nie mamy żadnych styczności, nie rozumiemy się i nie darzymy się szacunkiem. Ja walczę o ideę, ty wspomagasz System. I niech tak zostanie. A następnym razem napisz coś swojego aptekarzu, a nie szukaj dziury w moich cytatach, bo to jest nudne.
Do zobaczenia w innym temacie.

" We must secure the existence of our people and a future for white children ".
Rasę mężną i dumną

kenusarf  

Wysłany: 2007-04-05, 19:02   

outremer napisał/a:
Zastanawiam się czy jeszcze Ci odpisywać w tym temacie. Jakoś tak się składa, że cenię odwagę i honor. Nie specjalnie darzę szacunkiem ludzi ukrywających się za ABW czy spec sądami.

1. Mało mnie rusza, że ktoś taki jak Ty mnie nie szanuje.
2. Na tym polega państwo prawa, że od zajmowania się przestępcami są specjalne instytucje.
outremer napisał/a:
Ja walczę o ideę, ty wspomagasz System.

ROTFL. Przekraczasz już granice śmieszności. Nie walczysz o żadną ideę, a jedynie kierujesz się swoimi uprzedzeniami. A jeżeli chodzi Ci o System, który ja wspomagam to jest to póki co najrozsądniejsze idea jeżeli chodzi o państwowość czyli demokracja.
outremer napisał/a:
A następnym razem napisz coś swojego aptekarzu, a nie szukaj dziury w moich cytatach, bo to jest nudne.

Masz racje znajdowanie luk i błędów w Twoim rozumowania jest tak proste, że aż nudne.
A od siebie już napisałem, ale mogę powtórzyć:

Rasiści to ludzie, którzy ze swoich uprzedzeń próbują zrobić ideologię.

Odpowiedz do tematu