Na transparenty antyfaszystów "Każdy inny, wszyscy równi" narodowcy odpowiedzieli hasłem "Każdy inny, wszyscy biali". Krzyczeli: "Europa dla białych, HIV dla Afryki". Nieśli tablice z ze zdjęciem Simona Mola - Kameruńczyka aresztowanego pod zarzutem celowego zarażania kobiet wirusem HiV.
(...)
Demonstrację zakończyła odezwa NOP-u: "Polska jest krajem cywilizacji chrześcijańskiej i łacińskiej; krajem cywilizacji Białego Człowieka. Nie pozwolimy, by nasze dziedzictwo zastąpiła kultura buszu i bambusa. Dla dobra wszystkich - i Białych i Kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego".
Justyna Romanowska natknęła się na akcję NOP, gdy wracała z pracy: - Zapytałam policjantów, dlaczego nie reagują. A oni na to, że demonstracja jest legalna. Zatkało mnie.
- Nie mogliśmy zabronić manifestacji - przekonuje Marcin Garcarz, rzecznik prezydenta Wrocławia. - Jej organizatorzy dopełnili wszystkich wymaganych prawem formalności.
- Rzeczywiście, nie było powodów, żeby zakazać manifestacji - potwierdza profesor Zbigniew Hołda z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. - Ale z tego, co słyszę, doszło tam do popełnienia przestępstwa. A na łamanie prawa policja miała obowiązek zareagować. Gdyby w czasie legalnej manifestacji ktoś dopuścił się kradzieży, policja też by zareagowała.
(...)
Justyna Romanowska jeszcze na Rynku zgłosiła policji popełnienie przestępstwa z artykułu 256 kodeksu karnego (pochwalanie faszyzmu i nawoływanie do nienawiści na tle narodowościowym i rasowym): - Na podstawie policyjnych nagrań można zdelegalizować Narodowe Odrodzenie Polski i oskarżyć manifestantów - uważa. Zapowiada: - Nie odpuszczę.
wytłumaczcie mi, co się dzieje w tym kraju?
czy ludzie naprawdę muszą robić takie rzeczy?
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
To samo jest w Niemczech, gdzie neofaszyzm staje się jednym z poglądów. Państwo demokratyczne nie może przecież zabronić wyznawania komuś jego poglądów, nawet najbardziej dziwnych.
_________________ C'est la vie
C'est la guerre
C'est la 9ieme legere!
Państwo demokratyczne nie może przecież zabronić wyznawania komuś jego poglądów, nawet najbardziej dziwnych.
wyznawanie a propaganda to jest pewna różnica..
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Jeżeli pozwala się wmanifestować poglądy homoseksualistom, to zakazanie tego nacjonalistom, mogło by świadczyć o wyraźnym preferowaniu pewnego rodzaju poglądów.
Ja uważam z jak ktoś chce sobie wierzyć w nacjonalizm to niech se wierzy. Osobiście uważam że to zupełnie sensowny (oczywiście bez skrajności) nurt. nasi kochani sąsiedzi nniemcy niby plują na faszystów ale większość firm niemieckich ma tam swoje fundamenty. TO właśnie hitler wielki nacjonalista zbudował bardzo silne fundalęty pod wielkie niemcy!
_________________ Punkiem się nie bywa nim się poprostu jest
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-03-24, 10:00
outremer napisał/a:
to zakazanie tego nacjonalistom,mogło by świadczyć o wyraźnym preferowaniu pewnego rodzaju poglądów.
Tu akurat jest mowa o rasistach, a nawoływanie do nienawiści na tle rasowym jest już przestępstwem, więc ewentualne kary nie będą dotyczyły poglądów, a łamania prawa.
outremer napisał/a:
Hitler nie był nacjonalistą, tylko narodowym socjalistą
Słówko "narodowy" przed "socjalizmem" wskazuje, że jedno nie stoi w sprzeczności z drugim.
Mój ulubiony internisto, nie rozbijaj określenia narodowy socjalizm na czynniki pierwsze, tylko sięgnij do ideologii. Hitler dążył do pangermańskiej Europy, Wspólnoty Aryjskiej (w rozumieniu
nordyckim, gdyż wyeliminował z niej Słowian), a na końcu pospolitym ruszeniu Europejczyków
przeciwko komunizmowi, nawet za cenę rezygnacji z czystości rasy. Powstały wtedy rumuńskie czy nawet albańskie oddziały SS. Nie ma więc mowy o nacjonaliźmie.
[ Dodano: 2007-03-24, 21:43 ]
A w kwestii rasizmu jeszcze słów kilka. Rasizm jest OK, zależy jak go rozumieć. W kwestii nie łączenia się ras wypowiadają się przedstawiciele także czarnych np. Louis Farrakhan, organizator Marszu Miliona Mężczyzn. Swego czasu w starcie na stanowisko burmistrza N.Y.
dostał wsparcie finansowe od Białego Oporu Aryjskiego. I oni ( Farrakhan i członkowie jego formacji ) i my ( biali ) nie chcą ludzi w kratkę ( krzyżówek ). Czy to jest przestępstwem ?
Wysłany: 2007-03-25, 08:07
outremer napisał/a:
Mój ulubiony internisto, nie rozbijaj określenia narodowy socjalizm na czynniki pierwsze, tylko sięgnij do ideologii.
Pewnie to "narodowy" znalazło się tam przez przypadek...
outremer napisał/a:
(...) nawet za cenę rezygnacji z czystości rasy. Powstały wtedy rumuńskie czy nawet albańskie oddziały SS. Nie ma więc mowy o nacjonaliźmie.
Czy Ty rozumiesz pojęcie nacjonalizm? Czemu uważasz, że rezygnacja z czystości rasy wyklucza nacjonalizm?
Nacjonalizm to przedkładanie interesu swojego narodu ponad inne narody? Czy chcesz może powiedzieć, że Hitler nie przedkładał interesu narodu niemieckiego nad interesem narodu polskiego?
outremer napisał/a:
A w kwestii rasizmu jeszcze słów kilka. Rasizm jest OK, zależy jak go rozumieć.
Co najwyżej nie jest złamaniem prawa. Ok to on na pewno nie jest.
outremer napisał/a:
oni ( Farrakhan i członkowie jego formacji ) i my ( biali ) nie chcą ludzi w kratkę ( krzyżówek ). Czy to jest przestępstwem ?
1. Może nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich białych.
2. A co się wiążę z tym " nie chceniem ludzi w kratkę"? Bo nie rozumiem po co ktoś miałby manifestować to, że nie chce się wiązać z kimś kto ma inny kolor skóry niż on? Ktoś go zmusza?
Ktoś tu przywiązuje za dużą wagę do ilości pigmentu w skórze...
Hitler w drugiej fazie swojej działalności przedkładał interes Germanów, ponad inne narody czy grupy narodów. Można go wziąść za ojca chrzestnego idei Zjednoczonej Europy, tylko w znaczeniu pangermańskim, czy nordycko-aryjskim. Więc gdzie tu ciasno pojęty nacjonalizm ?
Co do manifestowania, możesz nie rozumieć, ale mamy wolność słowa, więc o co chodzi.
Rasizm niejedno ma imię. Słyszałeś o rasiźmie duchowym w ujęciu barona Evoli ? Trochę inne podejście do problemu.
A co do pigmentu to nie tylko o to chodzi. Jakoś tak dobrze mi bez problemów jakie wiążą się
z przyrostem ludności z Afryki. Niech zostaną na Czarnym Lądzie. Ja nie wybieram się do Afryki, niech Afryka nie wybiera się do mnie.
Wysłany: 2007-03-25, 17:04
outremer napisał/a:
Hitler w drugiej fazie swojej działalności przedkładał interes Germanów, ponad inne narody czy grupy narodów. Można go wziąść za ojca chrzestnego idei Zjednoczonej Europy, tylko w znaczeniu pangermańskim, czy nordycko-aryjskim. Więc gdzie tu ciasno pojęty nacjonalizm ?
Pogrubiłem to co jest nacjonalizmem.
outremer napisał/a:
Jakoś tak dobrze mi bez problemów jakie wiążą się
z przyrostem ludności z Afryki.
1. Czyli czekamy na problemy związane z ujemnym przyrostem naturalnym w Polsce ?
2. Ilu imigrantów z Afryki jest w Polsce? Bardzo mało, więc jak ktoś chce ich stąd wyrzucać bo boi się przeludnienia to ja tu czegoś nie rozumiem?
IMO Rasiści próbują swoim uprzedzeniom nadać pozór czegoś racjonalnego, ale im nie wychodzi.
BTW
outremer napisał/a:
Można go wziąść za ojca chrzestnego idei Zjednoczonej Europy
Po pierwsze Panie Doktorze z nacjonalizmem zgadzałoby się gdybym pisał o Niemcach, a ja pisałem o Germanach, mowa jest więc o pangermaniźmie.
Ilu emigrantów czarnych i śniadych jest np. we Francji ? Jakie są z nimi probllemy ? A może w Belgii ? A może w Holandii ? A może w Danii ? A może ....? I dlatego nie chcę tego w Polsce. Takie dziwne ? A jeśli chodzi o przyrost ujemny, to może rozwiążą nam go ludzie z tej samej strefy kulturowej związanej z nami wspólną historią. Mówię o mieszkańcach Litwy, Ukrainy, Rosji czy Białorusi albo o Polakach z tych krajów.
Rzeczywiście nie Adolf pierwszy rządził Europą, ale on promował ideę europejskiej krucjaty przeciwko bolszewizmowi.
Wysłany: 2007-03-28, 20:31
outremer napisał/a:
Po pierwsze Panie Doktorze z nacjonalizmem zgadzałoby się gdybym pisał o Niemcach, a ja pisałem o Germanach, mowa jest więc o pangermaniźmie.
W takim razie naucz się pisać, bo z Twojej wypowiedzi wynikało że Germanie byli dla niego narodem. "Germanie ponad inne narody".
outremer napisał/a:
lu emigrantów czarnych i śniadych jest np. we Francji ? Jakie są z nimi probllemy ? A może w Belgii ? A może w Holandii ? A może w Danii ? A może ....? I dlatego nie chcę tego w Polsce.
A problem jest ze wszystkimi? Nie. Więc czemu wyrzucać wszystkich?
A jak przyjąć Twoją logikę to trzeba też rozpatrzyć kwestię białych których sprawiają. Jak wyrzucić z Polski wszystkich ludzi to nie będzie żadnych problemów.Widać nie przez przypadek Kononowicz reprezentował jakiś lokalnych nacjonalistów.
outremer napisał/a:
Rzeczywiście nie Adolf pierwszy rządził Europą, ale on promował ideę europejskiej krucjaty przeciwko bolszewizmowi.
No tak. Hitler ratował Europę przed Stalinem, a Stalin przed Hitlerem. Jeden wart drugiego.
W takim razie naucz się pisać, bo z Twojej wypowiedzi wynikało że Germanie byli dla niego narodem. "Germanie ponad inne narody".
Ja nie wiem czy to ja mam nauczyć się pisać, czy Ty czytać. Moja wypowiedź podana przez Ciebie była bowiem nie pełna. Pełna brzmi tak :"Hitler w drugiej fazie swojej działalności przedkładał interes Germanów, ponad inne narody czy grupy narodów."Jest tam mowa o grupach narodów, np. Słowianach, jakbyś miał kłopoty z interpretacją.
A w jakich to krajach nie ma problemów z kolorowymi emigrantami ? Oświeć mnie łaskawco.
Biali w Polsce są u siebie. Propaganda politycznej poprawności robi swoje. Przynajmniej
w Twoim przypadku nie trafiła w próżnię.
A co do:
outremer napisał/a:
No tak. Hitler ratował Europę przed Stalinem, a Stalin przed Hitlerem. Jeden wart drugiego.
Gdzie ja napisałem, że Hitler ratował Europę ? To jest nadinterpretacja, typowa dla czytelników żydowskiej gazety dla Polaków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum