Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat

Czy prezydent powinien publicznie przeprosić za "małpę"?
Tak
91%
 91%  [ 11 ]
Nie
8%
 8%  [ 1 ]
Nie wiem
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość

Zombwbij  

Wysłany: 2006-12-17, 11:38   "Małpa w czerwonym"
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

Prezydent RP jaki jest, każdy widzi (wystarczy się schylić :) )

Jak swego czasu bezdomny powiedział o nim co myśli, był za to ganiany po kraju. Został złapany i niestety przeprosił.
Jak prezydent powie co myśli o dziennikarce, to nie dość, że nie przeprosi, to jeszcze się burzy na taki pomysł. I oczywiście pozostaje nietykalny :dobani:
Potem słychać tłumaczenia, że ma swoje uczucia, że jest tylko człowiekiem.

Prawo właśnie się zmieniło i ja (z niego korzystając) mogę nazwać prezydenta kurduplem w ... (tu aktualny kolor garniaka) i niczego mi nie można za to zrobić. Dlaczego? Bo ja też nam "swoje uczucia" i jestem "tylko człowiekiem". Tak to przynajmniej rozumiem.

Wystarczyło od ręki przeprosić za to zdanie i nie byłoby sprawy. Ale nie! Kurdupel musi pokazać, że on może rzucać obelgami!
Żal...

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-12-17, 11:57   

Przeprosiłby za to i było po sprawie, ale Pan Prezydent nie będzie komentował rzeczy z podsłuchu. Żałosne.

jusia_like  

Wysłany: 2006-12-17, 13:37   
   Polecający: Google

dr frasunek napisał/a:
Żałosne.

Jak całośc jego osobowosci i prezentacji.

Dishman  

Wysłany: 2006-12-17, 14:06   

Powinien to obrócić w żart, a nie zasłaniać się podsłuchami, którymi są mikrofony stojące przed nim. Skoro jest tak głupi, że nie przyjdzie mu do głowy, że coś może być słychać, to niech ponosi za to odpowiedzialność.

naya  

Wysłany: 2006-12-26, 20:49   

facet ma manie pzreśladowczą i myśli, ze jak ktoś coś usłyszał co nie było powiedziane oficjalnie to zaraz to zostało zdobyte przez podsłuch, a nie rozumie, ze poprostu na konferencji prasowej istnieją mikrofony, które są włączone i nagrywają wszystko a nie tylko to na co on pozwala... powinien przeprosić i byłoby po sprawie, ale widzę, że nasza kochana narodowa kaczucha nie potrafi tego... (używając stwierdenia "kaczucha" w żaden sposób nie obraziłam prezydenta IV RP bo powiedziałam to w prywatnej rozmowie z wami)... to wszystko jest poprostu śmieszne... nie dziwie się, że ludzie wyjażdżający stąd na miesiąc czy dwa często nie wracają już nigdy a Polskę traktują jako kraj turystyczny odwiedzany w okresie świąt i wakacji... bo naprawdę mi jest wstyd, że głową mojego kraju jest taka zadufanba w sobie i nie dostrzegająca swoich gaf, pomyłek czy wad niewyrośnięta kaczka...

panie prezydencie nawet bezdomny Hubert zna słowo "przepraszam" a pan człowiek wykształcony nie?

Amerie  

Wysłany: 2006-12-26, 20:50   

Echh, mamy przezacnego prezydenta, po prostu... :dobani:

mala_adzia 

Wysłany: 2006-12-27, 12:47   

:wstyd: Wstyd mi za niego.Jedydnym czym się pocieszam to,to że na niego nigdy nie głosowałam.....Sumienie mam czyste....To chyba Wałęsa nam takiej siary nie robił na forum międzynarodowym..... :wstyd:

gmin 

Wysłany: 2006-12-27, 19:20   

Prezydent, najwyższe ponoć stanowisko w Państwie.Jak w dzsiejszej Polsce
traktuje się prezydenta? Nie wszyscy idą do urn wyborczych, więc nie wszyscy
mogą się wypowiadać, bo skoro nie byli to nie interesuje ich kto jest
na tym cokole. Pozostają ci co wybierali, większość wybrała pana Lecha,
więc tak jak we wszystkich demokracjach, większość ma rację i przegrani
powinni uszanować ten wybór i traktować to joko wolę narodu, do następnych wyborów czyli pięć lat, zostały jeszcze cztery. Jest to elementarna
zasada demokracji. Wybraliśmy czyli zaufaliśmy jego mądrości, kompetencji
i oddajemy nasze losy w jego ręce. W Polsce okazuje się,że te zasady nie działają
bo w Polsce zaraz po wyborze gnoi się publiczmie głowę Państwa, opluwa się
w mediach, w Sejmie, na ulicy. Moim zdaniem człowiek, którego wybieramy
na to stanowisko zasługuje na szacunek. Jak my szanujemy swoich przywódców
tak Świat będzie szanował nas. W tych sprawach nie powinno być, żadnej prywaty.
Łapanie za słówka, pokazywanie min, potknięć, wyśmiewanie powinno być karane
w szybkim 24-godzinnym procesie, bo szacunek do władzy to, także szacunek do siebie.
Teraz, kiedy mamy wolny kraj, demokrację, pokazujemy Światu najgorsze cechy
wolnych ludzi, bezkarność. Uważam, że prezydent z racji powagi swojego urzędu
nie musi nikogo przepraszać. my obywatele możemy rozliczyć go dopiero w następnych wyborach a teraz uszanujmy wolę narodu. :padam:

naya  

Wysłany: 2006-12-27, 21:37   

gmin napisał/a:
Jak w dzsiejszej Polsce
traktuje się prezydenta?
tak jak na to zasługuje...
gmin napisał/a:
Wybraliśmy czyli zaufaliśmy jego mądrości, kompetencji
i oddajemy nasze losy w jego ręce.
wybrali czyli zaufali... błagam Cię nie przypisuj mi tak nietrafnych decyzji... ja nie wybrałam tego człowieka na prezydenta i nie mam zamiaru ponosić za to zbiorowej odpowiedzialności jako naród...
gmin napisał/a:
Moim zdaniem człowiek, którego wybieramy
na to stanowisko zasługuje na szacunek.
moim zdaniem na szacunek nie zasługuje się poprzez zajmowane stanowisko ale poprzez swoje czyny i słowa...
gmin napisał/a:
uszanujmy wolę narodu.
tak... wybaczmy im bo nie wiedzieli co czynią...

Zombwbij  

Wysłany: 2006-12-27, 22:53   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

gmin napisał/a:
we wszystkich demokracjach, większość ma rację
Od kiedy ilość równa jest jakości?

gmin napisał/a:
w Polsce zaraz po wyborze gnoi się publiczmie głowę Państwa
Mamy wolność(?) słowa i jeśli ta głowa na to zasługuje, to możemy tak robić.

gmin napisał/a:
człowiek, którego wybieramy na to stanowisko zasługuje na szacunek
Człowiek nie zasługuje na szacunek z racji stanowiska.

gmin napisał/a:
Łapanie za słówka
To nie jest łapanie za słówka, tylko obnażanie poziomu kultury osobistej człowieka.

gmin napisał/a:
Łapanie za słówka, pokazywanie min, potknięć, wyśmiewanie powinno być karane w szybkim 24-godzinnym procesie
Za co?
Karę się ponosi za złamanie jakichś praw/zasad, a nie za wytykanie błędów. Chyba, że przespałem wprowadzenie jakiejś nowej ustawy...

gmin napisał/a:
prezydent z racji powagi swojego urzędu nie musi nikogo przepraszać
Czy rządzący są poza prawem? Obecny prezydent tę powagę zmniejsza co rusz.
Nikt nikogo nie musi za nic przepraszać. Mógłbym Cię wyzwać od ***** i też nie musiałbym przepraszać. Ale czułbym taką powinność z racji mojego jakiegośtam systemu wartości.

Prezydent powinien dawać przykład dobrego wy/zachowania.
Co robi - widzimy :dobani:

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-12-28, 16:35   

skoro przeciętny Hubert H. sądzony był w procesie za obraze prezydenta , to dlaczego prezydent nie ma obowiązku przeprosic za obraze zwykłą, szarą "małpe w czerwonym " ? Zasady obowiązuja wszystkich , tylko niektórzy moga od nich odstepować? Prezydent nie wykazał sie taktem i dobrym smakiem jako głowa państwa więc mam prawo go oceniac i osądzać. Pokazał że ma prawo i demokracje w dupie ;] A sprawiedliwości osądów to ja juz tam w ogole nie widze.

Toten  

Wysłany: 2006-12-29, 10:52   

Co złe to przez Kaczyńskich :hyhy: Pewnei wolicie aferzyste i komucha Kwaka? Wiecie gdyby Kwach tak zrobił to i tak bymy się nie dowiedzieli od razu, a po paru latach tak jak z tym goleniem bolącym w Charkowie. Kaczyński jest ofiara mediów, które go nienawidzą. To jest prawda.
Kaczyńscy mają fatalny progrma gospodarczy, ale wole ich od PO. PiS przynajmniej jest partią wyrazista i dużo z tego co mówi ma sens. PO tak naprawde nic nie reprezentuje soba, jest partią zbudowaną na prostych hasłach, a teraz na prostej negacji wszystkiego co stworzy PiS. Liberałowie tez żadni z nich. Jaki liberał by głosował za becikowym?

Katharsis  

Wysłany: 2006-12-29, 11:28   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Toten napisał/a:
i dużo z tego co mówi ma sens.

dokladnie ;) Duza czesc mojej szkoly pochodzi z Polski ;D
Toten napisał/a:
Pewnei wolicie aferzyste i komucha Kwaka?

Quake'a...?
Ta, pewnie ze wolimy ;p Przynajmniej ateista byl ;>
Toten napisał/a:
Kaczyński jest ofiara mediów, które go nienawidzą.

Tfu, tfu, stfu ;p
Jak widac - zasluzyl sobie na to... zebys Ty wiedzial, jak to jest, gdy czytasz w szanowej gazecie (Hamburger Abendblatt) artykul o Kaczynskich, ktorzy... zabraniaja fotografowac sie z boku, z dopiskiem, ze takie postepowanie znane jest tylko z dyktatury...
te wstystkie jego wpadki...
z Irasiadem na czele ;p -> http://www.youtube.com/watch?v=OHGuTXGIjdw

fasol 

Wysłany: 2006-12-29, 15:21   

gmin napisał/a:
większość wybrała pana Lecha,
więc tak jak we wszystkich demokracjach, większość ma rację i przegrani
powinni uszanować ten wybór i traktować to joko wolę narodu

"Odrzucam każdą formę rządów, w której głos wsiowego głupka znaczy tyle samo co opinia Arystotelesa"
nie wiem kto to powiedzial.

robimy z siebie pośmiewisko na całym świecie i to nie tylko za sprawą Kaczynskich. sami jako naród tez nie sądze zebysmy mieli czym sie pochwalic ;) głupi kraj i tyle. kto moze niech stad ucieka.

naya  

Wysłany: 2006-12-29, 17:09   

Toten napisał/a:
Pewnei wolicie aferzyste i komucha Kwaka?
tak... ja wolę... bo przynajmniej nie wstydziłam się za niego... mięliśmy dobrą opinię za granicą... nie było większych zatargów z Rosją czy Niemcami... nie było takiego burdelu jak jest teraz... był on prezydentem Polaków (bezpartyjnym) a nie prezydentem wyborców PiS-u...
Toten napisał/a:
Wiecie gdyby Kwach(...)
gdyby było, ale nie jest... nie wiemy co by było gdyby, więc lepiej nie gdybajmy...
Toten napisał/a:
Kaczyński jest ofiara mediów, które go nienawidzą.
Kaczyński jest ofiarą własnego siebie... bo to nie media karzą mu robić czy gadać jakieś głupoty... nie karzą mu trzymać rąk na blacie kiedy przemawia z orędziem do narodu... nie karzą my mówić "mira siad jest zdenerwowany"... nie karzą mu obrażać dziennikarzy "ta małpa w czerwonym" i wiele innych... on jest ofiarą własnego braku prezencji i nieporadności a nie mediów...
Toten napisał/a:
PiS przynajmniej jest partią wyrazista i dużo z tego co mówi ma sens.
taaa... szczególnie te brednie o IV RP mlekiem i miodem płynącej z wicepremierami Girtychem i Lepperem...
Toten napisał/a:
wole ich od PO.
a ja chyba wole od nich wszystko, a PO jest najlepszym rozwiązaniem... mimo, że obie te partie (PiS i PO) są prawicowe i liberalne... to wolę zdecydowanie PO...

Odpowiedz do tematu